Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SÄ°YASET
9 Ekim 2017 Pazartesi - 10:08

Şehit ve Gazi Ailelerinden Aydemir’e Teşekkür

Sağlıkta ve eğitimde şehit ve gazi çocuklarına tanınan pozitif ayrımcılıktan dolayı AK Parti Milletvekili Aydemir’in katkısına vurgu yapan Akgül, 'Sayın Aydemir’in bu pozitif ayrımcılıkta katkısı büyük oldu. Teşekkür ediyoruz” dedi

Şehit ve Gazi Ailelerinden Aydemir’e Teşekkür

Sağlıkta ve eğitimde şehit ve gazi çocuklarına tanınan pozitif ayrımcılıktan dolayı AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in katkısına vurgu yapan Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, “Erzurum’da marka eğitim kurumlarında çocuklarımız eğitim alıyor, işsiz şehit ve gazi çocukları, kardeşleri hastanelerde istihdam edilecek. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in bu pozitif ayrımcılıkta katkısı büyük oldu. Teşekkür ediyoruz” dedi

Sağlık ve eğitim başta olmak üzere birçok alanda şehit-gazi çocuklarına ve kardeşlerine pozitif ayrıcalık sağlandığına dikkat çeken Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, okulların açılması ile birlikte puana ve kontenjana bakılmaksızın şehit ve gazi çocuklarını ilde ki özel okullara kaydettirdiklerini belirti. Dernek olarak yaptıkları çalışmalara değinen Akgül, şuanda işsiz şehit ve gazi çocuklarını, kardeşlerini hastanelere yerleştirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Bu bağlamda girişimlerinden ve katkılarından dolayı Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’e teşekkürlerini sunan Akgül, “En azından her hastanede 3-5 tane şehit-gazi çocuğuna, kardeşine kontenjan ayrılacağı sözünü aldık. Müracaatlarımı yaptık ve şuan beklemedeyiz” diye konuştu.

“ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİMİZ İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAKTAYIZ”

Yeni dernek binalarında şehit ve gazi ailelerine yönelik çalışmalarını hız kesmeden devam ettirdiklerini kaydeden Akgül, “Öncelikle okulların başlaması dolayısıyla tüm şehit ve gazi çocuklarımızın özel okullara kaydını yaptırdık. Şuanda puana bakılmaksızın, kontenjana bakılmaksızın şehit ve gazi çocuklarımızın en iyi okullarda okuma hakları var. Bundan dolayı da şehrimizde bulunan Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi, Merkez Anadolu Lisesi, Fen Liseleri ve diğer özel okullara şehit ve gazi çocuklarımızın kayıtlarını yaptık. Kış mevsiminin yaklaşması dolayısıyla muhtaç olan ailelerimize Kaymakamlıklardan odun ve kömür yardımı aldık. Derneğimiz bünyesinde yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Derneğimiz henüz tam oturmadı. Dernek binamızın açılışı olacaktı fakat Erzurum kalesi henüz bitmediğinden dolayı açılışımız ertelendi. Çünkü birlikte bir açılış planlanıyordu, kalenin yetişmemesinden dolayı bizimde açılışımız ertelendi. Büyük ihtimalle Haziran ayına kalacak. Bu süreç içinde öncelikle derneğimizin sistemini oturtacağız. Eksik eşyalarımızı, malzemelerimizi temin etmeye çalışacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız böyle güzel bir dernek binası verdi bizlere sağ olsun, bunu her platformda dile getiriyorum. Bunun dışında ileriye dönük birçok projemiz var. Şuan ilk amacımız derneğimizi tam anlamıyla yerleştirebilmek, şehit ve gazi ailelerimize layık olacak bir şekilde hizmete sunmak. Bunun için tüm gücümüzle çalışmaktayız” ifadelerini kullandı.

MİLETVEKİLİ AYDEMİR’E TEŞEKKÜR

Şehit-gazi çocuklarının ve kardeşlerinin hastanelerde istihdam edilmesi için gösterdiği girişimlerden dolayı Milletvekili Aydemir’e teşekkürlerini sunan Akgül, “Bizim hedeflerimizden birisi de şehit ve gazi çocuklarına, kardeşlerine devletimiz iki tane iş veriyor. Bu iki işin dışında kalan diğer kardeşlere özel şirketlerde, özel firmalarda iş bulmaya çalışıyoruz. Bununla alakalı olarak Büyükşehir Belediyemize 12 tane arkadaşımızı yerleştirdik. Mezuniyetine göre, yapabileceği işe göre çaycı olan var, çöpçü olanlar var ve birde büroda çalışan arkadaşlarımız var. Şuanda hastanelere şehit-gazi çocuklarını, kardeşlerini yerleştirmeye çalışıyoruz. Bununla alakalı Ak Parti Milletvekilimiz Sayın İbrahim Aydemir’in verdiği söz var. Kamu ve Hastaneler Birliği Genel Sekreterinin sözü var. Bu konuda çok çaba sarf ettik, olumlu bir sonuç olamayınca durumu Vekilimiz İbrahim Bey’e anlattık. O da son derece olumlu karşıladı. Sağ olsun Sayın Genel Sekreterimiz ve İl Sağlık Müdürü ile görüşme yaptı, en azından her hastanede 3-5 tane şehit-gazi çocuğuna, kardeşine kontenjan ayrılacağı sözünü aldık. Müracaatlarımızı yaptık ve şuan beklemedeyiz. Şuanda derneğimizde doğalgaz, su, elektrik gibi tutarları ödeme sıkıntımız var. Derneğimizin bir gelir kaynağı olmadığı için zorluk çekiyoruz. Bununla alakalı olarak Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ve Sayın Valimizden destek bekliyoruz” diye konuştu.

 
Tarımsal Projelere yüzde 50 hibe desteği
 
Kış yaklaştı, sezon tamamlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım'dan K. Irak açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Irak’a yönelik gerçekleştirilen yaptırımlar ...
Ilıcalı'dan terörün bitmesi için kararlılık vurgusu
AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Meclis Genel Kurulunda ...
Aziziye'de AK Parti'den MHP'ye ziyaret
Ak Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun Yönetim kurulu üyeleri ile ...
 
Sekmen'den Konut mağdurlarına müjde
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’da bir firma ...
Coşkun, “2019 seçimleri tüm ümmetin seçimi olacak”
Coşkun, 'Ne derseniz deyin şu an ümmet ile küffarın savaşındayız. Başkomutanımızın ...
Başbakan Yıldırım’dan ‘MTV’ açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım, Motorlu Taşıtlar Vergisinde yapılması planlanan ...
 
Sekmen'den Çat incelemesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çat ilçesine çıkarma yaparak ...
'Uzatılacak her eli tutmaya hazırız''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak’taki referanduma ilişkin yaptığı açıklamada, ...
Karaçoban Derdiyok dedi
Karaçoban AK Parti 6.Olağan Kongresinde tek liste halinde seçimlere giren ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva