Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Tanfer, güven tazeledi
Tanfer, güven tazeledi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
26 Şubat 2016 Cuma - 10:39

Şair Genç’ten ‘Yusuf Hüznü’

Erzurumlu Şair Mehmet Yaşar Genç’in 4. kitabı olan ‘Yusuf Hüznü’ adlı eseri çıktı.

Şair Genç’ten ‘Yusuf Hüznü’

Daha önceden ‘Gözlerinde Gördüğüm’, ‘Hasret Öteki Adındır Senin’ ve ‘Kalbimde Unuttum Ellerimi’ eserleri ile Erzurum’un şair dünyasına büyük katkılar sağlayan Mehmet Yaşar Genç, şimdide yeni eseri ‘Yusuf Hüznü’ ile adını yeniden duyurdu. 2 Bin adet basılan ‘Yusuf Hüznü’ adlı şiir kitabının dört bölümden oluştuğunu ifade eden Genç, telmih sanatını kullandıklarını şiir kitabını bir düşünce konumuna getirdiklerini söyledi.

Yeni eseri hakkında bilgi veren Genç, “ ‘Yusuf Hüznü’ adlı şiir kitabım çıktı. Bu benim 4. Kitabım. 2 bin adet basıldı dört bölümden oluşuyor. Telmih sanatını kullandık. Şiir kitabını bir düşünce konumuna getirdik. Şiir olmasaydı, belki kıyamet kopmazdı ama yaşama dediğimiz oluşun çarklarından biri eksilirdi de denebilir ya da en azından, yazıyla ilgilenen ve yazmayı iş edinenlerin çoğu, sıkıştıkları yerde yardımlarına koşacak bir dosttan yani şiirden mahrum kalmış olurlardı. Böylece yazmanın zorluğu daha da artardı herhalde. Çünkü sözün daraldığı, ifade kudretinin zayıfladığı, cümlelerin kifayetsiz kaldığı anlarda, hem ifadeyi renklendirmek ve hem de ortamı zenginleştirmek için, şiire sığınılır, mısralardan yardım istenir. Uzayıp giden dağılan söze son nokta, şiirle veya şiiriyet taşıyan bir deyimle, bir ibareyle konur.   Ayrıca, sayfalar dolusu tutacak düşünceyi kısaltıp, sonunda da, iki mısra ile özetlemek her zaman cazip gelir yazana. Sanat felsefecisi Irwin Edman'ın; “Kabiliyetinin müsaade ettiği bütün müzik imkânlarını kullanarak, bunları kendisine has yaratıcı vergiyle 'mutlu bir tesadüfün sonucu olan' ani ilhamlarla ifade eden” kişi olarak tarif ettiği şair, bazen de toplumların düşüncelerine tercümanlık eder ve o düşüncenin bayraklaşmasını sağlar. Gönüllerde yer eden mısralar, dillerde de dolaşmaya başlar böylece... Bir başka açıdan baktığımızda, düz yazıyı ezberleyip, okumak zordur. Ve dinlenildiğinde ağızda bıraktığı tat, hiç bir zaman şiirinkine denk olamaz. Şiir öyle mi ya! Dinleyenini coşturur, okuyanına hareket kazandırır ve asıl önemlisi ‘sözün özü’ dür. Bu eserimizde bizi destekleyen Bekir Genç, Ergün Engin, Recep Garip Ünal Kar, Ömer Ekinci Micingirt, Eyüp Azlal, Yasin Mortaş,  Abdurrahman Zeynal, Hasan Cengiz  ve Kapak resimlerinden dolayı  Zülküf Sümbül teşekkür ediyorum.” dedi

MEHMET YAŞAR GENÇ KİMDİR?

1971 Erzurum Horasan doğumlu olan şair halen Atatürk Üniversitesi’nde memur olarak görev yapmaktadır. 1989-1994 yılları arasında Timaş Yayınlarında görev aldı. 1994 yılından sonra birçok yerel radyo ve televizyonda programlar yaptı ve programlara konuk oldu. (Doğu TV, Kanal 25, Kardelen TV, Er FM, Radyo Dadaş, TRT Erzurum Radyosu, Radyo iletişim, Radyo Eksen, Yıldız FM, Radyo Dinamik) vs. Birçok dergi ve gazetelerde de şiirlerini yayınladı.(Çizgi, Yakutiye, Gülzar-i Hacegan, Işık, Erzurum sevdası, Elbistan Kaynarca, Kümbet, Beyaz Şehir Palandöken, Şehr-i Kadim Aziziye) vs. “Çanakkale Ruhuyla Yeniden Dirilmek” adıyla yazdığı şiirsel drama 2015 yılı Şubat ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizin tüm okullarına tavsiye edilmiş olup, 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları münasebetiyle birçok okulumuzda sahnelenmiş ve onlarca il ve ilçede protokole hazırlanmıştır. “Sarıkamış’ı Anlat Bana “ve “Sabah Ezanıyla Yükselen Şehir: Erzurum “ adlı yeni dramalar sahneye hazırlamaktadır. 2006 yılından itibaren Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi yönetim kuruluna seçilmiş olan şair bu görevini halen devam ettirmektedir. Türkiye Yazarlar Birliği ve diğer kurumlarca düzenlenen şiir etkinliklerine, şölenlere katılmakta ve kendi yönetiminde de programlar gerçekleştirmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

 
Köprüköy’de Aile İçi İletişim semineri verildi
 
Esnaf için eğitim seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlu ‘Dede Korkut’a Gidiyor’
Avrasya Aşıklar Derneği ile Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nin Ortaklaşa ...
1. Uluslararası Âşıklar Şöleni Erzurum’da
Avrasya Aşıklar Derneği ile Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nin Ortaklaşa ...
Palandöken Belediyesi’nden kültürel yatırım
Palandöken Belediyesi, Erzurum kültür mirasını korumak adına bir ilke daha imza attı.
 
EŞT engelliler için ’perde’ dedi
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, engellileri tiyatro ile tanıştırdı.
‘Sarı Gelin’ dizi oluyor
Kat, “Sarı Gelin”e dizi çekmek için harekete geçti. Dizinin tamamı Erzurum’da ...
Şeyh Şamil’e vefa
“Çağımızı Aydınlatan Değerlerimiz” projesi kapsamında bu defa Keçiörenli ...
 
Değerler Kısa Film Yarışması 12 Mayıs’ta
Atatürk Üniversitesi İnsani Değerler Eğitimi ve Uygulama Merkezi tarafından ...
Erzurum GM beklentilerini paylaştı
Gençlik Meclisi, kamu kurumlarına yönelik ziyaret turlarına devam ediyor.
Kent Konseyi’nden ESTP’ye ‘değer’ yaklaşımı
Kent Konseyi Başkanı Aydın Bozkurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri "Şehrimize ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva