Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Arş. Gör. Yavuz Küçükkalkan, kurduğu 'Sinema Okumaları' programında katılımcılarla birlikte her hafta bir filmin analizini yapıyor. Öğrenciler, fakültede alınan sinema derslerinin böylelikle daha iyi pekiştiğini söylüyor.
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği'nde (ŞEHİRDER) kurulan 'Sinema Okumaları' programında haftalık olarak seçilen bir filmin analizini yaptıklarını söyleyen Arş. Gör. Yavuz Küçükkalkan, "Seçilen filmin belirli parçalarını izletiyoruz. Onlara dönük bir okuma yapıyoruz. Bu okumalar teknik estetik bir okuma oluyor. Aynı zamanda tarihsel, sosyolojik ve felsefi anlamda okumalarda yapıyoruz. İletişim Fakültesi öğrencileri, esnaf, işçi, sokaktan geçen herhangi biri bu organizasyona katılabilir." dedi.
PROGRAMA HERKES KATILABİLİYOR
Küçükalkan, 'Sinema Okumaları' programının herkese açık bir organizasyon olduğunu belirtti. Küçükalkan, şöyle konuştu: " Her hafta bir film belirliyoruz ve bu filmin bizim için anlamlı olan, izlenmesi gereken parçalarını seçiyoruz. Bu hafta da Propaganda filmini seçtik. Propaganda filmi 1999 yapımı Sinan Çetin'e ait bir filmdir. Özellikle Suriye sınırını konu alan bir hikâyedir. Biz bunu tartışacağız. Ülkemizde de 2 milyon 500 bin Suriyeli mülteci kardeşimiz var. Onlara dönükte geçmişten geleceğe kadar ne olabilir ne bitebilir bunları programımızda konuşacağız."
'DERSLER PEKİŞİYOR'
Programa katılan öğrencilerden Zana Uluç ise şunları ifade etti: "Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisiyim. Sinema okumaları programında her hafta bir filmin analizini fakülte hocalarımızdan Yavuz hoca ile birlikte yapıyoruz. Bizler içinde faydalı oluyor. Fakültede aldığımız sinema derslerinin daha iyi pekişmesi adına olumlu bir program. Analizde takıldığımız yerleri hocamıza danışıyoruz. Kafamızdaki soru işaretlerini gideriyoruz."