Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Ülkemizi bugüne kadar üç kat büyüttük'
'Ülkemizi bugüne kadar üç kat büyüttük'
Tekin eğitim gündemini paylaştı
Tekin eğitim gündemini paylaştı
Kar, Doğu’yu mesken tuttu
Kar, Doğu’yu mesken tuttu
İlki Dadaşlara, ikincisi gakkoşlara
İlki Dadaşlara, ikincisi gakkoşlara
Dünya ikincisi Uruk’a coşkulu karşılama
Dünya ikincisi Uruk’a coşkulu karşılama
HABERLER>EKONOMÄ°
27 Mayıs 2019 Pazartesi - 15:59

İŞKUR: Hibe desteği için son gün 14 Haziran

Erzurum İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu açıklamasında, hibe desteği için son müracaat tarihinin 14 Haziran olduğunu belirtti.

İŞKUR: Hibe desteği için son gün 14 Haziran

Erzurum İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu açıklamasında, hibe desteği için son müracaat tarihinin 14 Haziran olduğunu belirtti. Mutlu, verilecek desteğin amacının engelli ve eski hükümlülerin kendiişlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak amacıyla uygulanmakta olduğunu belirtti.

Desteklerden yararlanmak isteyenlerin projelerini 14 Haziran 2019 tarihine kadar hazırlayıp bulundukları illerdeki çalışma ve iş kurumu il müdürlüklerine elden veya posta yoluyla teslim edebileceği bildirildi.

İŞKUR Müdürü Mutlu, desteklenecek projeleri ve projelere kimlerin başvurabileceğini şu şekilde sıraladı:

Desteklenecek projeler; Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler, Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler, Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler ve Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler.

Kimler başvuru yapabilir: Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler, kamu kurumları , kendi işini kurmak isteyen engelliler ve kendi işini kurmak isteyen eski hükümlüler.

Engelli ve eski hükümlülere iş kurmaları halinde hibe verilecek

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan iş yerlerinden ve ya işveren vekillerinden, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 101’inci maddesi uyarınca tahsil edilen idari para cezalarından oluşan fon kapsamında istihdamların sağlanacağını aktaran İŞKUR İl Müdürü Abdülkadir Mutlu, “Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü olarak yaptığımız çalışmalardan biri de engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurma projelerimizdir. Bu kapsamda engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurma projeleri engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile işe ve iş evrene uyum projeleri destek teknolojileri korumalı iş yerleri ile diğer projeleri ile istihdamlarını sağlamaya çalışıyoruz. Engelliler için kuruluş işlemleri için 3 bin TL. İşletme gideri desteği için 10 bin TL, Kuruluş desteği 36 bin TL olmak üzere toplamda 50 bin TL’lik bire hibe desteğimiz mevcut. Eski hükümlüler içinde denetimi serbestlik aracılığı ile projesini kuruma sunmaları ve uygun görülmesi halinde 2019 yani bu yıl içinde brüt asgari ücretim 15 katına kadar yani 38 bin 370 TL destek verilmektedir. 2019 birinci döneminde alınan 114 proje başvurusundan 69 engelli, 18 eski hükümlü olmak üzere toplamda 87 projemiz onaylanmış olup, en kısa sürede proje destek ödemeleri başlatılacaktır. 2019’un ikinci döneminde başvuru rehberimiz yayınlandı. İş arayan engelli ve eski hükümlü kardeşlerimiz direk kuruma gelip ya da www.iskur.gov.tr adresinden duyurular kısmından ulaşabilirler. Başvurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız 14 Haziran 2019 mesai bitimine kadar projelerini Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğümüze teslim etmelerini bekliyoruz” dedi.

“Birinciliğimiz 5 yıldır devam etmektedir”

2014 yılından itibaren toplam 179 projenin hayata geçirildiğini hatırlatan Müdür Kutlu sözlerine şöyle devam etti: “Destek verilen proje kapsamında işletmenin sözleşme tarihinden itibaren en az üç yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart olup, 6 ay da bir kurum tarafından denetlenmektedir. 3 yılın sonunda tamamen bedelsiz olarak kişiye devir edilmektedir. 2014 yılından itibaren toplam 179 proje hayata geçirilmiştir. Bu projelerde Türkiye geneli açık ara birinciliğimiz 5 yıldır devam etmektedir. Tabi başarımız tesadüfi değildir. Kurum olarak tüm ilçelerimize tanıtım programları düzenleyerek geniş bir tanıtım ve bilgilendirme yaptık.”

 
‘Şehitlik en yüksek mertebedir’
 
Kur’an bülbülleri Doğubayazıt’taydı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'un şirketleşme performansı açıklandı
OBB 2019 Nisan dönemi birikimli kurulan ve kapanan şirket verilerini paylaştı. ...
Erzurum’un payı yüzde 6.81’e yükseldi
TOBB illere Göre Kurulan Şirketlerin Yıllık Sermaye Dağılımı sonuçlarını açıkladı.
Ekonomi’de tarihi İVME
Kamu bankaları öncülüğünde hammade ve ara malları üretimi, makine imalatı ...
 
Büyükşehir Tekstilkent projesinde geri sayım
Memiş, Ağustos’ta bitmesi planlanan fabrikada, kadın işçilerin ağırlıklı ...
Erzurum patentte farkını korudu
Türk Patent ve Marka Kurumu(TÜRKPATENT) nisan ayı patent üretimi iller başvuru dağılımını paylaştı.
Erzurum 4 ayda 61 marka üretti
TÜRKPATENT Mart dönemi marka başvuru verilerini paylaştı. Erzurum’da nisan ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kararlıyız”
Erdoğan, 'Maruz kaldığımız tüm ekonomik saldırılara rağmen hedeflerimize ...
Erzurum ekonomide ezberleri bozdu
Erzurum’da 2019’un ilk dört ayında kişi başına düşen il geliri 2,4 bin ...
Erzurum kamu en’leri açıklandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2019 Nisan dönemi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva