Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
23 Kasım 2022 Çarşamba - 08:51

İstihdam endeksi yıllık yüzde 7.1 arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,1 artış gösterdi.

İstihdam endeksi yıllık yüzde 7.1 arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,1 artış gösterdi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı üçüncü çeyrek İşgücü Girdi Endeksleri verisini açıkladı. Buna göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,1 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 6,1, inşaat sektöründe yüzde 3,4 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 8,4 arttı.
Çalışılan saat endeksi yıllık yüzde 3,5 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,5 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 3,1 arttı, inşaat sektöründe yüzde 1,7 azaldı ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 4,9 arttı.
Brüt ücret-maaş endeksi yıllık yüzde 101,5 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 101,5 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 98,1, inşaat sektöründe yüzde 91,7 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 105,2 arttı.
İstihdam endeksi çeyreklik yüzde 2,2 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 1,6 arttı, inşaat sektöründe yüzde 4,2 arttı ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 2,1 arttı.
Çalışılan saat endeksi çeyreklik yüzde 0,3 azaldı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 0,5 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 1,4 arttı ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 0,6 azaldı.
Brüt ücret-maaş endeksi çeyreklik yüzde 25,2 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 25,2 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 23,1, inşaat sektöründe yüzde 26,5 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 26,5 arttı.
Saatlik işgücü maliyeti endeksi yıllık yüzde 92,9 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 92,9 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 90,5, inşaat sektöründe yüzde 94,5 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 93,8 arttı.
Saatlik kazanç endeksi yıllık yüzde 94,6 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik kazanç endeksi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 94,6 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 92,1, inşaat sektöründe yüzde 95,1 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 95,6 arttı.
Saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi yıllık yüzde 84,1 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 84,1 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 81,8, inşaat sektöründe yüzde 91,4, ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 84,2 arttı.
Saatlik işgücü maliyeti endeksi çeyreklik yüzde 25,4 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 25,4 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 23,7, inşaat sektöründe yüzde 24,3 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 27,0 arttı.
Saatlik kazanç endeksi çeyreklik yüzde 25,6 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik kazanç endeksi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 25,6 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 23,8, inşaat sektöründe yüzde 24,7 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 27,2 arttı.
Saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi çeyreklik yüzde 24,3 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 24,3 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 23,1, inşaat sektöründe yüzde 21,8 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 25,6 arttı.

 
‘17 kadın konukevimizi yeniden yapılandırdık’
 
Hakkarili annelerin evlat nöbeti 36'ncı haftada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAP BKİ’den Gastronomi projesine destek
Arapgir’de Doğu Anadolu Projesi (DAP) destekli Berenge Mahallesi’nde yapımı ...
DAP BKİ’den yem üretimine destek
Bitlis'in Güroymak Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvancılığı geliştirmenin ...
Bölgenin yöresel ürünleri dünya pazarına açılıyor
“KUDAKA ve Gençlerle Verimliliğimizi Artırıyor, Coğrafi İşaretli Üretimimizi ...
 
Erzurum teşvikli yatırım verileri açıklandı
ÖZEL - Erzurum’da 2022 Eylül ayı kaydında 1 bölgesel; bu yılın Ocak – ...
KUDAKA destekliyor, istihdam artıyor
“Gençlerden Aldığımız Güçle Koruge Boru İmalatında Erzurum’u Cazibe Merkezi ...
TOBB Ekim ayı Erzurum verilerini paylaştı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da Ekim ayında 35 yeni şirket kurulurken, ...
 
Erzurum’un 10 aylık çek verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da Ekim ayında 1.0 milyar TL tutarında ...
Erzurum 2’inci sırada
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın Ocak – Ekim diliminde tahakkuk ...
Kirişci: 'Türkiye global bir oyuncu'
Türkiye'nin artık herhangi bir ülke olmadığını belirten Tarım ve Orman ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva