Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Erdoğan: ‘Hiçbirinin sesi çıkmadı’
Erdoğan: ‘Hiçbirinin sesi çıkmadı’
Hava ulaşımında yatırım ve rekorlar dönemi
Hava ulaşımında yatırım ve rekorlar dönemi
ETÜ’de Beyaz Önlük Giyme Töreni
ETÜ’de Beyaz Önlük Giyme Töreni
357 şehidin aziz hatıralarına vefa
357 şehidin aziz hatıralarına vefa
HABERLER>BÖLGE
24 Ekim 2019 Perşembe - 10:56

İlk millet vadisi Doğu’da oluşturulacak

Kurum, ‘Çapakçur Vadisi’nde yaklaşık 2,4 milyon metrekarelik alanda etaplar halinde burayı bir vadi şekline çevireceğiz. Bu da Türkiye’de millet vadisi olarak ilk defa Bingöl’ümüzde gerçeklemiş olacak’ dedi

İlk millet vadisi Doğu’da oluşturulacak

Barış Pınarı Harekatı’nda sahada kazanırken, masada da kazanmaya devam ettiklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “150 saat sonunda da bu bölge güvenli bölge haline gelecek ve 1 milyon Suriyeli kardeşimizi, vatandaşımızı bu güvenli bölge içerisinde iskan edeceğimiz projeyi gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, programları kapsamında Bingöl’e geldi. İlk olarak valiliğe geçen Bakan Kurum, Vali Kadir Ekinci’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından İl Özel İdareye giden ve incelemelerde bulunan Bakan Kurum açıklamalarda bulundu.

9 Ekim’de Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Barış Pınarı Harekatı’nın başlatıldığını aktaran Bakan Kurum, “Başlatmış olduğumuz Barış Pınarı Harekatı’nda sahada kazanırken, masada da kazanmaya devam ediyoruz. Dün akşam itibariyle verdiğimiz süre bitmişti ve Cumhurbaşkanımızın Soçi’de bir görüşme yaptı. Yapmış olduğu görüşme çerçevesinde 10 maddelik güvenli bölge ilanı ve burada barışın, huzurun, getirileceği kazanımları elde edeceğimiz çok önemli kararlar alındı. İnşallah 150 saat sonunda da bu bölge güvenli bölge haline gelecek ve 1 milyon Suriyeli kardeşimizi, vatandaşımızı bu güvenli bölge içerisinde iskan edeceğimiz projeyi gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE MİLLET VADİSİ BİNGÖL’DE GERÇEKLEŞMİŞ OLACAK”

Bingöl’de bekleyen projelerini ayağa kaldırmak ve hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm sürecini yürütmek istediklerini dile getiren Bakan Kurum, “Bu anlamda 15 hektardan oluşan Kültür Mahallemiz var. 923 hak sahibin olduğu proje kapsamında vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Amacımız önümüzdeki yıl itibariyle bu projeye başlamak ve 2,5 yıl sürede de o konutlarına erişmelerini sağlamak. Yapacağımız konutlar yerel mimariye uygun, az katlı ve bizim kültürümüzü yansıtacak projeler olacak. Bu süreçte vatandaşlarımıza kira yardımı vermek ve mağduriyetlerini en aza indirecek şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Bingöl’ümüze bir millet bahçesi yapma talimatını Cumhurbaşkanımız bize verdi. Yer noktasında istişarelerimizi yaptık ve almış olduğumuz karar çerçevesinde Çapakçur Vadisi’nde yaklaşık 2,4 milyon metrekarelik alanda etaplar halinde burayı bir vadi şekline çevireceğiz. Bu da Türkiye’de millet vadisi olarak ilk defa Bingöl’ümüzde gerçeklemiş olacak. İlk etapta bu projeyi gerçekleştirmek için belediyemize 20 milyon lira kaynak aktaracağız. 2020 yılı itibariyle bu projenin ilk etabını, 2023’e giden yolda gerçekleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

"İmar denetçilerimizin sayısını 2 bin 100’e çıkartıyoruz”

Kaçak yapı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Kurum, “Kıyılarımızda, göllerimizde, doğal sık alanlarımızda, çevre koruma bölgesi sınırları içerisinde, şehirlerimizde ve yine en son Bodrum’da kaçak yapıyla alakalı kararlılığımız devam ediyor. Şuan bin 100 tane imar denetçimiz var. Bu imar denetçilerimizin sayısını 2 bin 100’e çıkartıyoruz. Hafta sonu Antalya’da yeni imar denetçilerimize eğitim vereceğiz. İnşallah önümüzdeki hafta itibariyle imar denetçi sayısı 2 bin 100 olacak. Ve bu sayede 100’ü İstanbul’da olmak üzere tüm Türkiye’de denetçilerimiz hizmet verecek. Şehirlerimizde, yaylalarımızda, doğal sık alanlarımızda tabiat alanlarımızda kaçak yapı nerede varsa bu denetçilerimiz görev yapacaklar ve mevzuata aykırı olan yapıların tespitini yapacaklar ve biz de kararlılıkla bu yıkım süreçlerini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Bakan Kurum’a ziyaretlerinde, Vali Kadir Ekinci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve kurum müdürleri eşlik etti.

 
ETÜ’den KARPAM eğitimi
 
Varank: “Yerel değerler markalaşmalı”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karayazı’dan Muş’a Göçerlerin zorlu yolculuğu
İlkbahar mevsiminde Muş’un Varto ve Erzurum’un Karayazı yaylalarına geldiklerini ...
Şenkaya Muhtarlarından av tepkisi
Şenkaya İlçesine bağlı mahalle muhtarları ilçenin avlanmaya kapatılmasını istediler.
Şiddetli yağış dereleri taşırdı
Kurt Deresi'nin taşması sonucu 3 köy yolu ulaşıma kapandı. Kentte yer ...
 
Annelerin evlat nöbeti 49’uncu gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden ailelerin ...
AFAD’dan gerçeğini aratmayan tatbikat
Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ...
BİSİDAP’tan Barış Pınarı Harekat'ına tam destek
BİSİDAP, Ekim ayı olağan toplantısını, platform üyesi olan Bilecik Erzurumlular ...
 
Horasan'da cesedi hastane önüne bırakıp kaçtılar
Horasan'da ismi belirlenemeyen kişi veya kişiler, silahla vurulan bir ...
HDP önündeki ailelerden ‘asker selamlı’ destek
Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı ...
Barış Pınarı Harekatı'na destek konvoyu
Erzincan’da Modifiye ve Araç Tutkunları Kulübü üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Vekil Bey demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva