Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Erzurum pilot iller arasında
Erzurum pilot iller arasında
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
HABERLER>GUNDEM
3 Ekim 2013 Perşembe - 11:15

Üniversitemizle gurur duyuyoruz

Bakü- Tiflis- Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen Atatürk Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı Aşkalede düzenlenen sertifika töreniyle tamamlandı.

Üniversitemizle gurur duyuyoruz

Bakü- Tiflis- Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen Atatürk Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı Aşkalede düzenlenen sertifika töreniyle tamamlandı. Törende konuşma yapan Vali Altıparmak,  “Üniversitemizin bu uygulaması, bütün üniversitelere örnek olmalı." dedi
Bakü- Tiflis- Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen Atatürk Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen ‘Erzurum, Kars ve Ardahan illeri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı tamamlandı.
23 GİRİŞİMCİ KADIN
Erzurum KOSGEB İl Hizmet Müdürlüğü ve Proje Koordinatörlüğü tarafından Aşkale’de düzenlenen eğitim programında başarılı olan katılımcılara sertifika verildi. 30 kişinin kabul edildiği eğitim programını, 23 girişimci kadın başarıyla tamamladı. Atatürk Üniversitesi tarafından yürütülen eğitim programının ana başlıklarını; girişimcilik ile ilgili temel bilgiler, girişimcinin sahip olması gereken özellikler ve girişimciliğin temel unsurları oluşturdu.
228 BİN DOLAR HARCANDI
Proje Koordinatörü Mükerrem Kaya, sosyo-ekonomik konulara katkıda bulunmak için projeler ürettiklerini belirtti. Kaya, “Bu güzergâhta, kırsal kalkınmaya yönelik projeler yürütülüyor. Toplamda 12 milyon dolara yakın bütçeye sahip çalışmalar gerçekleştirildi. Kadın girişimcilerimizin sayısı çok az. Bu projeye 228 bin dolar para harcandı. Sertifika almaya hak kazanan girişimcilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.
KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI ÇOK AZ
KOSGEB Erzurum İl Müdürü Ayhan Çağrıoğlu, bölgemizde kadın girişimci sayısının az olduğunu dile getirerek, “ İnşallah Atatürk Üniversitesi bünyesinde girişimcilik derslerini, seçmeli ders olarak vermeyi planlıyoruz. 259 işletmeye bugüne kadar 2.6 milyon destek verdik. İş planlarını hayata geçirmek isteyenler, bu projelerle daha sağlam adımlar atacaklar.” diye konuştu.
AŞKALE’DE İLK OLDU
BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Şükran Çağlayan Mumcu, 10 yıldır Atatürk Üniversitesi ile birlikte başarılı projeler yürüttüklerini ifade etti. Çağlayan konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bölgede yaşayan halkımızın sorunlarına göz yummak istemedik. Sorunlara göz yummadık. Bu politikalar çerçevesinde binlerce projeye imza attık. Aşkale’de ilk kez kadınlara yönelik bir girişimcilik eğitimi uygulandı.”
ÜNİVERSİTE OLARAK GURURLUYUZ
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, sertifika programlarının 2023 hedefleri için de bir hazırlık olduğunu kaydetti. Koçak, “Üniversite olarak teknik ve teknolojiyi halkın hizmetine sunmakla sorumlu olduğumuzu, bizlerden talep edilen her türlü yardıma da destek vermek istediğimizi söylemek istiyorum. Bu sertifika töreni 2023’e hazırlanma adına önem arz ediyor. Üniversite olarak, bu sene girişimcilik dersini başlatıyoruz. Ayrıca birkaç ders daha vermeyi planlıyoruz. Öğrencilerimizde böylelikle istihdam alanlarını genişletmiş olacak. Gençlerimiz mezun olduklarında kendi işlerini kurma imkânına sahip olacaklar.” şeklinde konuştu.
DESTEK VAR, PROJE YAPIN
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak i kadınların üretime katılmasının önem arz ettiğini aktararak: “Üniversitemizin bu uygulaması, bütün üniversitelere örnek olmalı. Girişimcilerimize özellikle tarımla ilgili ciddi destekler var. Yeter ki projeler yapmayı bilelim. Dış ilişkiler ve AB ofisimizi güçlendireceğiz. Ofisimiz bu alanda hizmet verecek. ”dedi.

 
Narman’da Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı
 
İslam’da terörist olamaz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dualı açılış bakın hangi gazeteyi rahatsız etti
Erzurum'da polis okulunun yeni eğitim-öğretim dönemi müftünün duasıyla açıldı.
Erzurum hava durumu
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, ...
Camiler Huzur mekanları
Erzurum İl Müftüsü Dr.Hasan Çınar 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak ...
 
Vali'den tarihi yaklaşım
Vali Altıparmak’ın koordinesinde yürütülen Proje ile bölgede sosyo-ekonomik ...
Erzurum'da 13 mahallede sosyo-ekonomik dönüşüm
Erzurum’un en eski yerleşim yeri ve aynı zamanda 1990’lı yıllara kadar ...
Bu gençler huzur ve güven veriyor
Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 2013-2014 eğitim dönemi 300 öğrenci ile başladı.
 
Allah isteyen herkese nasip etsin
Peygamber Efendimize ilk vahyin geldiği Nur Dağı'ndaki Hira Mağarası’nı ...
Erzurum'da gerçekleştirilen bu etkinlik Türkiye'de tek!
Uzundere Kaymakamı Levent Kepçeli Çoruh Vadisinde Bisikletli Yaşam Çalıştayı ...
Sosyal tesisler tamam
Atatürk Üniversitesi’nde Konuk Evi 1 ve sosyal tesislerde yapılan tadilatlar tamamlandı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva