Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
SGK elektronik tebligat sayısı 1 milyonu aştı
SGK elektronik tebligat sayısı 1 milyonu aştı
Güven endeksleri azaldı
Güven endeksleri azaldı
MEB’den Dayanıklı Sınıflar Hareketi projesi
MEB’den Dayanıklı Sınıflar Hareketi projesi
Gazze’de can kaybı 37 bin 626’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 37 bin 626’ya yükseldi
Tarihin kadim tanıkları
Tarihin kadim tanıkları
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
10 Aralık 2013 Salı - 13:33

Öğrencilere “güvenli internet” anlatıldı

Oltu İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Belediye Kültürevi’nde “Güvenli hayat, güvenli internet ve sosyal medya” adlı bir program düzenlendi

Öğrencilere “güvenli internet” anlatıldı

Oltu İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Belediye Kültürevi’nde “Güvenli hayat, güvenli internet ve sosyal medya” adlı bir program düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünce 2013 yılı faaliyet programı arasında yer alan “Güvenli hayat, güvenli internet ve sosyal medya” konulu program büyük beğeni topladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Demirer, internetin gençler üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini anlattı.

İnternetin iyi yönde kullanıldığında bir nimet olduğunu aktaran Demirer, “Kötü amaçlı kullanılan internet ise bir zulüm ve tehlikeli bir araç haline gelir.” şeklinde gençlere uyarılarda bulundu.

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise internetten yararlanıldığı gibi zararlarının da çokça görüldüğünü belirterek, ebeveynlere önemli görevler düştüğünü söyledi.

Güvenli internet ve interneti bilinçli kullanmak açısından bu tür programların büyük önem taşıdığını dile getiren İlçe Kaymakamı Abdullah Şen de “Günümüz internet çağı olduğu için her türlü bilgiye erişmek çok kolay. Ancak internet yoluyla elde edilen bilginin kitabi bilgiyle test edilmesi de önem arz etmektedir. Bilgiye nasıl ulaşılacağının anlatıldığı bu programdan azami ölçüde faydalanılması gerekiyor.” dedi.

İlçe merkezindeki orta dereceli okullar ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda stand-up gösterisi yapan Recep Demirkaynak yapmış olduğu esprilerle salondakileri kahkahaya boğdu.

Erzurum Halk Oyunları Erkek Bar Ekibi’nin de sahne aldığı programda güvenli internet ve bilgiye erişimin mizahi bir dille anlatıldığı bir tiyatro oyunu da sahnelendi.

Program sonunda Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’e Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Danışmanlık Daire Başkanı Rahmi Aksoy tarafından Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Demirer ise Oltu Kaymakamı Abdullah Şen’e birer plaket takdim etti. Bu arada Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise İbrahim Demirer ve stand-upçı Recep Demirkaynak’a birer Oltu Taşı tespih hediye etti.

Programın ardından protokol, Oltu’da yapılması planlanan Olimpik Havuz ve Gençlik Merkezi arsasında incelemelerde bulundu. Başkan Ziyrek, Olimpik Havuz ve Gençlik Merkezi için 2014 yılı programında hayata geçirilmesi yönünde söz alırken söz konusu tesisler için arsaları ise bedelsiz olarak İlçe Spor Müdürlüğüne tahsis ettiklerini belirtti.

Belediye Kültürevi’ndeki programa; İlçe Kaymakamı Abdullah Şen’in yanı sıra Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Demirer, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Rehberlik ve Danışmanlık Daire Başkanı Rahmi Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Bozkurt, daire amir ve müdürleri ile öğrenciler katıldı.

 
Türk Kızılay’ı imdatlarına yetişti
 
'Bıçağı çektirmeyin lan bana' dedi, 13 yıl yedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tavukçuoğlu velileri bilgilendirdi
Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulu tarafından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma ...
Yaylalı ETÜ’yü anlattı
Geçtiğimiz hafta İran Urmiye Üniversitesi ile bir dizi işbirliği protokolüne ...
Vergi Dairesi’nden örnek uygulama
Erzurum Valiliğince başlatılan Kardeş Kurum Projesi uygulamada. Proje ...
 
Uzundere Kaya Tırmanışı Eğitimi tamamlandı
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından Erzurum’un Uzundere ...
ASA’ya ödül
Merkezi Ankara’da bulunan Mebus Haber dergisi, Anadolu Spor Akademisi ...
Ülkü Evlerinde Kur’an dersi verilecek
Yakutiye Ülkü Ocakları Başkanı Nihat Uğurlu, Ülkü evleri projesini hayata ...
 
ETÜ’de ‘Bologna Süreci’ gündemi
Erzurum Teknik Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Dilek ...
Güler Erzurum’u gururlandırdı
Öğretmen yetiştirme ve geliştirme genel müdürlüğünün düzenlediği ‘81 il ...
40 okuldan 160 sporcu yarıştı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva