Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Erzurum pilot iller arasında
Erzurum pilot iller arasında
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
16 Kasım 2011 Çarşamba - 11:51

Özbek'e ödül Avusturya'dan geldi

Avusturya edebiyatına olan katkılarından dolayı AtatürkÜniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek'e Avusturya Cumhurbaşkanı...

Özbek e ödül Avusturya dan geldi

Avusturya edebiyatına olan katkılarından dolayı AtatürkÜniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek'e Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischertarafından altın liyakat nişan ödülü verildi. ÖdülüErzurum'a gelen Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Prof.Dr. Özbek'e takdim etti.Ödülden gurur duyduğunu belirten AtatürkÜniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, "En eski fakültenin eskimeyen öğretim üyesi Prof. Dr. Yılmaz Özbek'e gıpta ediyorum" dedi. Konuşmasındaöğrencilerine 'Çalışın ve üretin' mesajı veren Prof. Dr. Özbek ise, "Bizi Büyükelçi Gürer keşfetti. Ürettiğimiz ve yaptığımız çalışmaları ödülle taçlandırdı" diye konuştu.
Edebiyat Fakültesinde düzenlenen törene,Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler hazır bulundu. Üniversitelerin sadece kendisi için değil, bölgesi ve ülkesi için çalışması gerektiğine işaret eden Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, "En eski fakültenin eskimeyen öğretim üyesi Prof. Dr. Yılmaz Özbek'e hem gıpta ediyor, hem de Üniversite rektörü olarak gurur duyuyorum. Bu toplantı, diğer öğretim üyelerine de örnek olacak diye düşünüyorum. Yılmaz bey idareciliği, şahsiyeti, duruşu, bakışı ve sevgiyle herkesi kucaklamasıyla örnek olan bir hocamız. Bizim görmediğimiz, dışarıdan görülen yüzü de bugün ortaya çıkıyor. Dost bir ülke olan Avusturya'nın Cumhurbaşkanıile büyükelçiye çok teşekkür ediyorum" dedi.
Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer de Atatürk Üniversitesindeki Edebiyat FakültesininAvusturya dillerinde Türkiye'nin en iyisi olduğunu bildirdi. Çok ünlü olan Avusturyalı yazar Barbara Frischmuth'un 1960-1961 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde öğrenim gördüğünü anımsatan Büyükelçi Gürer, bu ünlü yazarın adını verdikleri bir kütüphaneyi de Erzurum'da açmaktan büyük mutluluk duyacağını bildirdi. Avusturya edebiyatına gösterilen ilgi, verilen desteği CumhurbaşkanıHeinz Fischer'in değerlendirerek ödüllendirdiğini anlatan Büyükelçi Gürer, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yılmaz Özbek'i başarısından dolayı kutladı. Büyükelçi Heidemaria Gürer daha sonra Cumhurbaşkanının kararını okudu ve altın liyakat nişan ödülünü Prof. Dr. Yılmaz Özbek'e verdi.
Uzun yıllar Alman Kültürü ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı yapan şimdiki Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek ise Avusturya Cumhurbaşkanı tarafından ödüllendirilmeye layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu bildirdi. Öğrencilere ve meslektaşlarına 'çok çalışın ve üretin' mesajı veren Prof. Dr. Yılmaz Özbek, "Dünyanın sonsuz zevkinin çalışmak ve üretmekte olduğunu biliyorum. Buna inandığım için mesleğimiz gereği çaba gösterdik. Büyükelçi olmasaydı bu ödülü alamayacaktık. Çünkü bizi büyükelçi keşfetti. Ama eğer çalışıp, bir şeyler üretiyorsanız ve bu bir ödülle taçlanıyorsa sonsuz zevki yaşarsınız. Bu ödülü Üniversite, fakülte, ailem, meslektaşlarım adında alıyorum. Üretmek bir ortam işidir. Bu ortamı bize sağladığı için retörümüze çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Avusturyalı yazar Barbara Frischmuth adına kütüphanenin açılışından sonra Büyükelçi Heidemaria Gürer'e öğretim üyeleri ve öğrenciler bir sürpriz yaptı. Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrenciler, ünlü besteciler Beethoven, Bach, Vivaldi'den eserler seslendirdi.

 
7 terörist teslim oldu
 
Asayiş probleminin önüne böyle geçilir!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oğlu okusun diye 49'undan sonra öğrenci
Erzurum'da Tapu memuru 49 yaşındaki evli ve 4 çocuk babası Kadir Kılıç, ...
Hayallerine ulaşmada engel tanımıyor
O dağ köyünde dünyaya geldi. Yoksulluk bir yanda, tek düşüncesi okuyup kendini kurtaracaktı.
60 bin kitap yola çıktı
Bağcılar'da kaymakamlık, belediye ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün ortaklaşa ...
 
A.Ü.'lü öğrencilere Formasyon müjdesi
Formasyon eğitiminde en fazla kontenjan 400'er kişi ile Ankara, Anadolu, ...
Arık Genel sekreterliğe atandı
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Genel Sekreterliği görevine Doç. Dr. Mustafa Arık, atandı.
24 Akademisyen doçentliğe yükseldi
Atatürk Üniversitesi’nde 24 yardımcı doçent, doçentliğe atandı.
 
Ceza nerde ceza!
Erzurum'da 2011-2012 eğitim öğretim yılı başlamasına rağmen bazı ilköğretim ...
Bu iddia doğru mu?
Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Duman, A.Ü. Fen ...
Kat sayı kalkıyor
YÖK Başkanı, üniversiteye girişteki katsayı uygulamasının kaldırılacağını, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva