Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan 'Türkiye ortak paydası' vurgusu
Erdoğan’dan 'Türkiye ortak paydası' vurgusu
Işıkhan’dan İŞKUR’a davet
Işıkhan’dan İŞKUR’a davet
ASHB Vizyon Belgesi ve Eylem Planı açıklandı
ASHB Vizyon Belgesi ve Eylem Planı açıklandı
Tekin'den mülakat açıklaması
Tekin'den mülakat açıklaması
Tunç: 'Yargımıza güvenelim’
Tunç: 'Yargımıza güvenelim’
HABERLER>EKONOMÄ°
30 Nisan 2024 Salı - 09:39

Özakalın Türkiye Orman Ürünleri Meclisi’ne seslendi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Orman Ürünleri Meclis Toplantısı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın’ın katılımıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Özakalın Türkiye Orman Ürünleri Meclisi’ne seslendi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Orman Ürünleri Meclis Toplantısı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın’ın katılımıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.
Toplantıya, Başkan Özakalın’ın yanı sıra TOBB Türkiye Orman Ürünleri Meclis Başkanı Haluk Yıldız ile sektördeki firma sahipleri, yönetim kurulu başkanları, CEO ve genel müdür seviyesindeki üst düzey sektör temsilcileri katıldı.

Özakalın; “2024’ü sektör adına iyi değerlendireceğiz”
Toplantıda TOBB Yönetim Kurulu adına Sektör Meclisi üyelerine hitap eden Başkan Özakalın, orman varlığının, birçok endüstriye yarı mamul veya ham madde olarak girdi sağlaması nedeniyle ülkelerin ekonomik kalkınmalarında çok önemli bir yer teşkil ettiğini dile getirdi. Özakalın konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu nedenle orman sektörünün geleceğine ilişkin daha önce de üzerinde durduğumuz önemli gündem maddelerinin bugün burada tekrar altını çizmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Gündem maddeleri ile ilgili meclis başkanının ve üyelerimizin değerli yorumlarını bizlerle paylaşması ve alınan kararlara ilişkin destek vermesi önemli 2024 yılını verimli bir şekilde daha da iyi değerlendirebileceğimize ve kıymetli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Bu vesile ile toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, sektörel sorunların çözümü için katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

“Süreci yakından takip ediyoruz”
Başkan Özakalın konuşmasında ayrıca, sektör sorunlarıyla ilgili raporun şubat ayında TOBB’un ev sahipliğinde düzenlenen, ‘TOBB Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a sunulduğunu belirterek, “TOBB olarak sektörel sorunların çözüme kavuşması adına değerli Meclis Başkanımız Haluk Yıldız’la birlikte süreci yakından takip ediyoruz. Sorunlarımızın dile getirilmesi ve çözüm önerileri sunulması noktasında da bize destek veren sektörün değerli temsilcilerine ve Meclis üyelerimize ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah, gündemimizde yer alan konuları istişare, ortak akıl ve el birliğiyle çözüme kavuşturacağız” dedi.
Sektör Meclisi toplantısı, Başkan Özakalın’ın konuşmasının ardından, Meclis Başkanı Haluk Yıldız yönetiminde devam etti.
Orman ürünleri sektörü dış pazar imkânlarında daralma ve rekabet gücünün zayıflamasına ilişkin alınacak önlemlerin değerlendirildiği toplantının gündeminde ayrıca, “Orman Ürünleri Sektörünün ARGE kapasitesi ve kabiliyetinin geliştirilmesi konusunda iş planı yapılması”, “EUDR- AB Ormansızlaşmanın Önlenmesi Tüzüğü Hakkında OGM ve diğer paydaşlar ile birlikte ortak yol haritasının belirlenmesi”, “12. Kalkınma Planında alınan kararların hayata geçirilmesi için tarafları harekete geçirme programının yapılması” ve “Kapasite Raporuna Dayalı Tomruk Satış Sistemi’nin ne zaman ve nasıl hayata geçirileceğine dair değerlendirmelerin yapılması” gibi konular yer aldı.
TOBB Türkiye Orman Ürünleri Meclisi Toplantısı, dile getirilen konular üzerine yapılan istişare ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.

 
2. OSB yönetimi toplandı
 
357 şehidin aziz hatıralarına vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2. OSB yönetimi toplandı
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi Nisan Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, ...
Oltu’da zeytin üretimine destek
Oltu ilçesinde çiftçilere bin 300 zeytin fidanı dağıtıldı.
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da bu yılın Ocak – Mart ayları ...
 
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Şirket sermaye büyüklüğü bazında Şubat ...
Şimşek iddialara cevap verdi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’ye dış kaynak gelmediği ...
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Haber Global ...
 
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Yeni hasat sezonunun başarılı ...
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Kuru ...
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Aylık sayıları içeren verilere göre ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva