Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Ülkemizi bugüne kadar üç kat büyüttük'
'Ülkemizi bugüne kadar üç kat büyüttük'
Tekin eğitim gündemini paylaştı
Tekin eğitim gündemini paylaştı
Kar, Doğu’yu mesken tuttu
Kar, Doğu’yu mesken tuttu
İlki Dadaşlara, ikincisi gakkoşlara
İlki Dadaşlara, ikincisi gakkoşlara
Dünya ikincisi Uruk’a coşkulu karşılama
Dünya ikincisi Uruk’a coşkulu karşılama
HABERLER>SÄ°YASET
19 Aralık 2018 Çarşamba - 10:19

Çavuşoğlu: ‘Bir leş kargası varsa o da YPG/PKK'dir’

Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'de bir leş kargası varsa o da YPG/PKK'dir. Çünkü muhalefet dâhil hiç kimse Suriye'yi bölmek için çalışmıyor ama PKK/YPG Türkiye'yi bölmek için orada" dedi.

Çavuşoğlu: ‘Bir leş kargası varsa o da YPG/PKK dir’

Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'de bir leş kargası varsa o da YPG/PKK'dir. Çünkü muhalefet dâhil hiç kimse Suriye'yi bölmek için çalışmıyor ama PKK/YPG Türkiye'yi bölmek için orada" dedi.

ÇAVUŞOĞLU TBMM’DE KONUŞTU

Çavuşoğlu, İdlib muhtırasına ilişkin olarak, "En son imzaladığımız İdlib muhtırası ile beraber felaketlerin önüne geçtik ama Suriye'de siyasi çözüm için belki de son bir fırsat penceresi açmış olduk. Yarın Suriye için Anayasa Komisyonu kurulma kararını vereceğiz, müzakereleri sürdürüyoruz. Birleşmiş Milletler ile tarihi bir gün olacak. Suriye'de siyasi çözüm için önemli bir adımı atmış olacağız. Suriye'de terörle mücadeleye devam edeceğiz. Suriye'de YPG, PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle halen sahadalar ve bunlar bize de tehdit oluşturuyorlar. Diğer taraftan Milli Savunma Bakanlığımız ile beraber yürüttüğümüz ve daha önce Münbiç yol haritasının başarıyla uygulanması ve Fırat'ın doğusuna bir an önce geçilmesi için ABD ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz ve Münbiç yol haritasının önümüzdeki günlerde tamamlanacağına inanıyoruz" diye konuştu.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Kaşıkçı cinayetine ilişkin olarak Çavuşoğlu, "Uluslararası soruşturma dahil ne gerekiyorsa Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın söylediği gibi devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kıbrıs konusunda Çavuşoğlu, "Laf olsun diye müzakere sürecine başlamamız mümkün değildir. Sıfır garanti, asker rüyasında olanlara hatırlatıyorum, o rüyadan, hayalden uyansınlar. Öyle bir şey hiç bir zaman olmayacaktır. Gemilerimizle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin davet ettiği alanlarda ve daha önce BM'de kayda geçirdiğimiz Münhasır Ekonomik Bölgelerde kazılarımıza başlıyoruz" şeklinde konuştu.

AİHM KARARI

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Demirtaş kararına ilişkin olarak Çavuşoğlu, "Önce mahkeme demiştir ki: 'Demirtaş'ın tutuklanması doğrudur, makul şüpheyle tutuklanmıştır'. Sonra da demiş ki: 'Efendim, siyasi gerekçeyle tutuklanmıştır'. Bir kere İnsan Hakları Mahkemesi kendi kararlarıyla böyle çelişmemelidir, bir. Bu mahkemenin reformu için çok çaba sarf eden birisi olarak söylüyorum. İki: Henüz daha bu karar kesin değildir. Üç ay içinde Türkiye -bu küçük dairede bu karar verilmiştir- Türkiye'nin bu kararı büyük mahkemeye götürme hakkı vardır. Tabii ki mahkeme kararları bizi ilgilendirir, konuşuruz ama bize Avrupalıların, Batılıların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmasıyla ilgili ders vermeye hakkı yoktur. On beş senedir Yunanistan Batı Trakya Türkleriyle ilgili İnsan Hakları Mahkemesinin 3 tane kararını uygulamamıştır. Bazı ülkeler, Avrupalı ülkeler 'Tanımıyorum' diyor. Bizi ilgilendiren kısmı başka bir şey ama Almanya dâhil birçok Avrupa ülkesi henüz İnsan Hakları Mahkemesi kararını uygulamamışken Türkiye'ye ders verme hakları yoktur, böyle bir iki yüzlülüğe, böyle bir çifte standarda da biz izin vermeyiz" diye konuştu.

ZULMEDİYORLAR

Çavuşoğlu şöyle konuştu: "Burada YPG/PKK Suriye'de ve Irak'ta en çok Kürtlere, Yediziler, Süryanilere ve diğerlerine zulmediyor. Burada 'mecaz anlamda' dedi ama Hişyar Bey dedi ki: 'Burada bir leş var, Türkiye de bunun içinde'. Kusura bakmayın Suriye'de bir leş kargası varsa o da YPG/PKK'dir. Çünkü muhalefet dâhil hiç kimse Suriye'yi bölmek için çalışmıyor ama PKK/YPG Türkiye'yi bölmek için orada."

 
Trafik terörü 11 ayda 3 bin 218 can aldı
 
Varank “Milli Teknoloji” vizyonunu paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da heyecan dorukta
İlçe Belediye Başkan Adaylarının Bu Tarihte Açıklanması Bekleniyor...
Cumhur İttifakı’ndan 11 ilde ortak aday
İşte aday çıkarılmayacak iller...
Aydemir: ‘Biz ‘Hakka tapan’ ecdadın torunlarıyız’
Milletvekili Aydemir, ‘‘Korkma’ vurgusuyla başlayan ve nihayetinde, asırlara ...
 
Gül: ‘İhanetlerinin hesabını yargı önünde veriyorlar’
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ mensuplarının ihanetlerinin hesabını ...
Yerel seçim takvimi yayımlandı
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi’ne ...
Bahçeli: “Bedelini ağır öderler”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Fransa’yı ...
 
Yıldırım’dan vicdani değerler vurgusu
Yıldırım, “Dostlarımızın sırtımızı sıvazlamaları iyi bir şey ama yeterli ...
Başkan Orhan AK Partili Gençlerle buluştu
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye Gençlik ...
Aydemir’den ‘Hedef  2023’ istişaresi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Ülke meselelerine sahip ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva