Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
HABERLER>SÄ°YASET
17 Eylül 2012 Pazartesi - 07:48

Çalık'tan yeni sisteme eleştiri

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Yeni eğitim Yılını değerlendirdi.

Çalık tan yeni sisteme eleştiri

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Yeni eğitim Yılını değerlendirdiği basın toplantısında ABD’de çekilen peygamber efendimize hakaret içeren filmi eleştirdi
Yeni eğitim yılının başlamasına kısa bir süre kala eğitim sisteminin uygulanışı ile ilgili yaşanan sıkıntıları anlatan Çalık, “Yeni bir eğitim yılının başındayız. Ancak sorunların eski olduğunu yeniden müşahade ediyoruz. Eğitimdeki sorunların altyapısına baktığımızda, sanki 10 yıldır bu ülkede dört-beş koalisyon hükümeti kurulmuş gibi bir izlenime kapılıyoruz. Her Milli Eğitim Bakanı döneminde yeni bir sistemin denenmesi eğitim sistemimizi yap boz tahtasına çevirmiştir. Her bakan kendine göre bir sistem getirmiştir. Böyle bir uygulama biçimi olamaz” dedi.
“Her bakan döneminde eğitim sistemiyle oynaya oynaya oyun hamuruna dönüştürülen bu sistemden, ne öğrenciler, ne veliler ne de öğretmenler umutlu değildir” diyen Çalık, “Eğitim kurumlarımız da, yaşadıkları bu yap-bozdan dolayı ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak bir neslin yetişeceğine olan inançlarını kaybetmek üzeredirler. Eğitim politikaları, her gelen bakanın sadece kendi ekibiyle çözeceği adımlar değildir. Geçmiş tecrübelerden istifade etmek, geleceğe yönelik beklentileri yerinde ölçmek için kurum dışından bile gerekli destekler alınmalıdır. İşin teknoloji tarafı kadar öğretmen tarafıyla ilgilenmeyen bir eğitim anlayışı, gençlerimizi bireyselleştirecek ve yalnızlığa ve ümitsizliğe düşürecektir” diye konuştu.
ÇALIK’IN İDDİASI
4+4+4 sisteminin eksik uygulanması sonucu hafızlık müessesinin bitirileceğini kaydeden çalık daha sonra şunları kaydetti; “Bunun için tedbir alınması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, 40 binin üzerinde alan ve branş değiştirebilecek durumda öğretmen var. Yıllardır sınıf öğretmeni ihtiyacı dolayısıyla alan değişikliği takviminde sınırlı branşlarda geçişlere müsaade edilmiş ve beklenti her defasında ötelenmiştir. Bu yıl için alan değişikliği takvimi en öne çekilerek, branş değişikliğinde sınırlar genişletilip sistem bir anda rahatlatılabilirdi. Yıllardır sınıf öğretmenliği yapan, kök branşı farklı olanların asli işini yapmasına imkan tanınabilir, il içi-il dışı ve özür grubunda hareket alanı oluşturulabilirdi. 62 ile 66 ay arası çocuklar gibi 66 ay ile 72 ay arasındaki çocukların da okula gidip gitmeyeceklerine velilerin karar vermesi gerekirdi. Bir veli ‘benim çocuğum henüz yeterli değil, özellikle kişisel bakımını kendisi yapamıyor, bu konuda sıkıntılarımız var, çocuğum okula gittiğinde sıkıntı çekecek’ diyorsa, böyle bir gözlemi varsa, aynı şekilde 66 aydan 72 aya kadar olan çocukların okula gidip gidemeyeceğinede veli karar vermelidir. Okulların fiziki şartlarının çocuklar için uygun hale getirilmesi gerekir. İkili Eğitim sistemi tekrar gözden geçirilmeli Gün daha doğmadan ve Gün batımından sonra küçük çocuklarımızın dışarıda olmamaları sağlanmalıdır. Milli Eğitimde Geçici Görevlendirme yerine sürekli çalışacak liyakatli ve kadrolu atamalar yapılmalıdır. Karma eğitim dayatması son bulmalıdır. Birinci Dörtten sonra hafızlık ve Kur’an eğitimi alacak öğrencilerimiz için en az 2 yıl verilmesi gerekmektedir. Seçmeli Ders Sadece 5. ve 9. Sınıflara başlayan öğrenciler seçebildi. Doğu’da çalışan öğretmenlerimiz için Doğu tazminatı ödenerek Tecrübeli öğretmenlerin ilimizde kalması sağlanmalıdır. Eş durumundan mağdur edilen öğretmenlerimizin mağduriyeti aile bütünlüğü göz önünde bulundurularak adil bir şekilde düzeltilmelidir. Okul önlerimiz Gerek Özel güvenlik Gerekse emniyet güçlerimizle gerekli kontrolleri yapılmalı ve çocuklarımız zararlı kişilerden korunmalıdır.”
TAHRİK UNSURU TAŞIYAN BU FİLM YAYINLANMAMALI
Çalık, ABD’de çekilen peygamber efendimize hakaret içeren filme yönelik eleştirilerinde ise şunları kaydetti; “Danimarka’da karikatür çirkinliğinden sonra ABD’de Siyonist Sam Bacile tarafından çekilen filme de tepki göstererek kafirler tarafından Müslümanlara yapılan hakaretlerin son örneği olarak karşımızda durmaktadır. Filmin Yapımcısı filmi Provokatif bir tutum için yaptığını itiraf ederek filmi İsrail için yaptığını ve 100 İsrailli bağışçıdan 100 milyon dolar aldığını söylüyor tahrik unsuru taşıyan bu film yayınlanmamalı.”

 
B.Belediyespor 11'inci sırada
 
İmalatçıların umudu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SP'den gündem değerlendirmesi
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Narman ve Olur’da adliyelerin ...
BBP vatandaşa gidiyor
BBP tarafından noter huzurunda açılacak sandıkların sonuçları kamuoyu ...
Ceylan incelemelerde bulundu
Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve Kalkınma Bakanlığı heyeti, ...
 
Ceylan incelemelerde bulunacak
Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve Bakanlık üst düzey yöneticilerinden ...
Konut-iş’ten teşekkür ziyareti
Duruk ile sendika yönetimi ve üyeleri Palandöken Belediye Başkanı Orhan ...
CHP 89. Yaşında
CHP’nin kuruluşunun 89. yıl dönümü nedeniyle Havuzbaşı’nda tören düzenlendi.
 
'Terör hak arama yolu olamaz'
Çelik, Erzurum'da “TYÇProjesi Tanıtım ve Kura Çekimi" programında yaptığı ...
8 ayda 30.8 milyon ödenek
Maliye Bakanlığı 2012 Ağustos dönemi iller Bankası ve Büyükşehir Belediye paylarını açıkladı.
Meclis’in Eylül gündemi yoğun
Erzurum İl Genel Meclisi eylül ayı toplantıları başladı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva