Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Göktaş gönül elçilerine seslendi
Göktaş gönül elçilerine seslendi
Yerlikaya’dan göçle mücadele açıklaması
Yerlikaya’dan göçle mücadele açıklaması
AK Parti Yerel Yönetimleri İstişare ediyor
AK Parti Yerel Yönetimleri İstişare ediyor
Bayraktar gençlerin heyecanına ortak oldu
Bayraktar gençlerin heyecanına ortak oldu
Erdoğan: ‘İnsanın bir davası, bir duruşu olmalı’
Erdoğan: ‘İnsanın bir davası, bir duruşu olmalı’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
27 Mayıs 2024 Pazartesi - 04:47

Yılmaz: ‘Kıbrıs Türkü’nü her daim destekleyeceğiz’

Yılmaz, “Anavatan ve garantör devlet olarak, Kıbrıs Türkü’nün müreffeh bir geleceğe doğru attığı kararlı adımları her daim destekleyeceğimizi ve KKTC’nin güvence kaynağı olmaya devam edeceğimizi bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isterim. ‘ dedi

Yılmaz: ‘Kıbrıs Türkü’nü her daim destekleyeceğiz’

Yılmaz, “Anavatan ve garantör devlet olarak, Kıbrıs Türkü’nün müreffeh bir geleceğe doğru attığı kararlı adımları her daim destekleyeceğimizi ve KKTC’nin güvence kaynağı olmaya devam edeceğimizi bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isterim. ‘ dedi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, temaslarda bulunmak üzere geldiği Güzelyurt’ta Soğuk Hava Deposu Entegre Tesisleri Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı. Yılmaz, “Narenciye ticaretinde üreticinin mevsimsel yaşanan sorunlardan en az etkilenmesini sağlayacak depo inşası çalışmalarını bu vesileyle başlatmış bulunuyoruz. Bu tesisin diğer bir özelliği güneş enerjisinden istifade edilerek yapılacak olmasıdır” dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC'ye günübirlik ziyaret gerçekleştiriyor. Yılmaz başkent Lefkoşa’da Güzelyurt Soğuk Hava Deposu Entegre Tesisleri Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı. Yılmaz Soğuk Hava Deposu inşa edilecek arazide düzenlenen toplantıda konuşma gerçekleştirdi. Yılmaz, konuşmasına “Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin huzur ve refahı için sürdürdüğümüz işbirliği projelerini bizzat yerinde görmek amacıyla KKTC’de Güzelyurt’tayız. Geçtiğimiz haftalarda Başbakan Sayın Üstel’i Ankara’da ağırlamış, ‘KKTC Narenciye Sektöründe İleri Meyve İşleme ve Donmuş-Soğuk Depolama Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi’ çerçevesinde bir mutabakat zaptı imzalamıştık” ifadeleriyle başladı. KKTC’de üretilen narenciye ürünleri için ilk etapta 15 bin ton, orta vadede 40 bin ton kapasiteli bir soğuk hava deposu inşa edileceğini duyurduklarını hatırlatan Yılmaz, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)‘un işbirliğiyle gerçekleştirilecek proje için bugün burada ilgililerden brifing aldık. Narenciye ticaretinde üreticinin mevsimsel yaşanan sorunlardan en az etkilenmesini sağlayacak depo inşası çalışmalarını bu vesileyle başlatmış bulunuyoruz. Bu tesisin diğer bir özelliği güneş enerjisinden istifade edilerek yapılacak olmasıdır. Hayata geçecek proje son dönemde dünyada da hâkim olan çevre dostu ve yenilenebilir kaynaklardan istifade etmeyi önceleyen bir projedir. İlk etapta projede hem yaş meyve hem de konsantre ürüne yönelik konsantre tesisin modernizasyonu ve kapasite artışı öngörülmektedir” ifadelerini kullandı.
“TARIM SEKTÖRÜ STRATEJİK BİR SEKTÖRDÜR”
Donmuş muhafaza odaları ile konstanre ürün kapasitesinin de arttırılacağını kaydeden Yılmaz, “2023 yılında 93 bin ton yaş narenciye ihracatı gerçekleştirmiş bir sektörden söz ediyoruz. Narenciye sektörü sadece KKTC değil Türkiye ve dünyada bolluk yılı yaşadı. Bütün dünyada üretim ve arz yüksek oldu. Böyle bir dönemden geçtik. Bu durumun ortaya çıkardığı sıkıntıların elbette farkındayız. Türkiye’de de KKTC’de de bu sıkıntıları yaşadık ama ekimizden geldiğinde iki hükümet olarak bu süreçleri yöneterek sıkıntıları en aza indiremeye gayret ettik” açıklamasını yaptı. Bu süreçten derslerin çıkarıldığını kaydeden Yılmaz, “Her sorun yeni bir takım imkânlar koyuyor önümüzde. Biz de bu yaşadığımız sorunları görünce KKTC’de soğuk hava deposu yapılmadığını değerlendirdik. Tarım sektörü stratejik bir karar almış olduk. Tarım sektörü stratejik bir sektördür, modası hiçbir zaman geçmeyecek sektördür. Pandemi de bunu hep birlikte gördük. Tarım sektörünün alt yapısını güçlendirmemiz lazım. Planlı tarımı, planlı üretimi güçlendirmemiz gerekiyor. Bu çerçevede tespit ettiğimiz eksiklerden biri depolama oldu. Şimdi bu eksikliği gidermek için çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Tesisin en hızlı şekilde Kıbrıs Türkü çiftçilerimize kazandırılacağına inanıyorum”
“SAĞLIĞA DÖNÜK ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ”
Yılmaz konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Güzelyurt Hastanesi inşaat alanını incelemeye geçeceğiz. Her sektörde her alanda Türkiye ve KKTC olarak, hükümetler olarak gece gündüz birlikte çalışıyoruz. En kritik gördüğümüz sektörlerden birisi de sağlık sektörü. Bunu en güzel ifade edenlerden biri de Kanuni Sultan Süleyman. ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda nefes sıhhat gibi. Sıhhat, sağlık her şeyin başında geliyor. Sağlık yoksa diğer hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Bu anlamda sağlığa dönük çok güzel çalışmalar yürütüyoruz. Yarım kalmış inşaatı hızla tamamlayıp Güzelyurt halkının ve KKTC’nin hizmetine sunmak istiyoruz. Burada tüm çalışmalarımızı bitirmiş durumdayız, Pazartesi günü de ihalesine çıkılacak. Bir yıl gibi bir süre içinde tamamlayıp halımızın hizmetine sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.
“ÇİFTÇİLERİMİZE İLK DEFA BU SENE ARPA DESTEĞİ SUNDUK”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Tarımdan sağlığa, enerjiden ulaştırmaya KKTC’nin hayat damarlarını oluşturan sektörlere ve bunların altyapısına ayrı ayrı eğilmeye ve KKTC’nin kalkınmasına destek olmaya devam edeceğiz. Her zaman çiftçilerimizin, üreticilerimizin yanındayız. Üretici maliyetinin altında kalmamalı, sürdürülebilir bir üretim yapmalı, tüketici de makul fiyatla ürünlere ulaşabilmeli. Çiftçilerimize ilk defa bu sene arpa desteği sunduk, maliyetlerini düşürmeleri daha maliyet etkin bir şekilde üretim yapabilmeleri için bu desteği sundu. Daha önce böyle bir destek olmamıştı. Üreticilerimizi destekliyoruz. Kuzey Kıbrıs çözümsüzlükle belirsizlikle değil refahla, huzurla, ilerlemeyle anılmayı hak eden bir coğrafya, ülke. Bu dönemde bölgemizde yaşanan gelişmelerin Doğu Akdeniz’de istikrarın önemini de bir kez daha gözler önüne koyduğunu ifade etmek isterim. Gazze’de yaşananlar hepimiz için ibret niteliğinde. Bu sene 50. Yılını idrak edeceğimiz Barış Harekâtını takdir ediyoruz. Barış Harekâtı olmasaydı bugün Kıbrıs Türkü, Filistinli kardeşlerimizin karşılaştığı akıbetle karşılaşmış olabilirdi. Barış Harekâtını yapanlarını, şehitlerimizi, gazilerimize rahmetle minnetle andığımızı ifade etmek isterim. Onların sayesinde huzur ortamı içinde konuşuyoruz” açıklamalarını yaptı.
Yılmaz açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Anavatan ve garantör devlet olarak, Kıbrıs Türkü’nün müreffeh bir geleceğe doğru attığı kararlı adımları her daim destekleyeceğimizi ve KKTC’nin güvence kaynağı olmaya devam edeceğimizi bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isterim. Türkiye olarak zor dönemdeyiz. Bölgemizde savaşlar, çatışmalar, jeopolitik gerginlikler var. Bir taraftan da pandemi sonrası bütün dünyanın yaşadığı enflasyon sorunu ile mücadele ediyoruz. Burada da geçen yıl ortaya koyduğumuz güçlü program var. Bu programı adım adım hayata geçiriyoruz. Mayıs ayında enflasyon en tepe noktasını gördükten sonra Haziran ayından başlayarak hızlı ve belirgin bir düşüş olacak. Önümüzdeki dönem Türkiye’de de enflasyonda hızlı ve belirgin bir düşüş olacak. Daha istikrarlı döneme fiyat istikrarı anlamında geçiş yapıyoruz olumlu etkilerinin KKTC’ye yansıyacağını düşünmüyorum bu süreçte hep birlikte tasarrufa, kaynaklarımızı daha iyi kullanmaya çalışıyoruz. Bitmeye yakın projelere öncelik veriyoruz”
 

 
Yılmaz: ‘Kıbrıs Türkü’nü her daim destekleyeceğiz’
 
Yumaklı’dan tarımda üretim planlaması açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz: ‘Kıbrıs Türkü’nü her daim destekleyeceğiz’
Yılmaz, “Anavatan ve garantör devlet olarak, Kıbrıs Türkü’nün müreffeh ...
‘Enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz’
"Ekonomi programımızın asli önceliği enflasyonu tek haneye indirmek suretiyle ...
Erdoğan küresel eşitsizliğe dikkat çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Günümüzde servet eşitsizliği, dünyada tarihi bakımından ...
 
İyilik Ödülleri sahiplerini buldu
Erdoğan, "Siyonist yayılmacılık böyle devam ederse, açık söylüyorum dünyamız ...
Fidan’dan Türk Devletleriyle İşbirliği vurgusu
TBMM'de "Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Üyesi Ülkeler ...
‘Günyüzü göremeyecekler’
Erdoğan," Milletin namuslarını emanet ettiği silahları, o silahların asıl ...
 
Erdoğan Millete seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türk demokrasisi, yeni ve sivil bir anayasayı ...
Erdoğan gençliğe seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihte bir dönüm noktasını teşkil eden 19 Mayıs'ın, ...
Erdoğan’dan 19 Mayıs Ruhu vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin karşı karşıya kaldığı her türlü baskıya, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva