Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
17 Eylül 2021 Cuma - 14:02

Yücelik’ten istişare vurgusu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i ziyaret ederek, şehrin ekonomisi ve iş dünyasının meselelerine yönelik istişarelerde bulundu.

Yücelik’ten istişare vurgusu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i ziyaret ederek, şehrin ekonomisi ve iş dünyasının meselelerine yönelik istişarelerde bulundu.
AK Parti il yöneticileriyle birlikte Başkan Yücelik’i ziyaret eden Milletvekili Aydemir, sorunların çözümünde istişarenin önemine dikkat çekti. Bu anlamda, iktidar partisi olarak vatandaşın beklediği hizmetlerin, projelerin hayata geçirilmesinde ve mevcut sorunların çözüme kavuşturulmasında istişareye ve yerinde tespitlere özen gösterdiklerinin altını çizen Aydemir, ekonomiye dinamizm katan reel sektör temsilcileriyle de her an dirsek temasında olmaya çaba gösterdiklerini ifade etti. İş dünyası temsilciliği ve sanayicilik anlamında ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’in büyük bir bilgi birikimi ve tecrübeye sahip duayen bir isim olduğunu kaydeden Aydemir, “Bu sebeple, şehrimizin ve özellikle iş insanlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik her zaman kendisiyle istişare ediyoruz. Bizler, şehrimizi, bölgemizi ve ülkemizi her alanda daha iyi noktalara getirmek için; birbirimizi anlamaya, birlikte çalışmaya, güç birliği yapmaya, bu şekilde sorunlara çözüm üretmeye ve yeni projeleri hayata geçirmeye mecburuz” dedi.
“SORUNLARIMIZI MUHATAPLARINA İLETTİK”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik de kolektif çalışmaya ve istişareye kendisinin de büyük önem verdiğini vurguladı. Yaklaşık 1 buçuk yıldır bütün dünyayı etkisi altına alan pandeminin, toplum sağlığı ve sosyal hayatı olduğu gibi ülke ekonomilerini de etkisi altına aldığını belirten Başkan Yücelik, ülkemizde de alınan tedbirlerle bu etkinin azaltılmaya çalışıldığını hatırlattı. ETSO’nun, bu dönemde işletmelerin ve çalışanların yaşadığı sıkıntıların çözümü noktasındaki kişi ve kurumlarla sürekli irtibat halinde olduğunu anlatan Yücelik şunları söyledi; “Ülke olarak yaşadığımız bu zor süreçte, üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aracılığıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, milletvekillerimiz, il yöneticilerimiz ve ilgili bürokratlara düzenlediğimiz online toplantılarda sorunlarımızı, talep ve beklentilerimizi ilettik. Yine bu taleplerimizi aynı şekilde TOBB aracılığıyla Cumhurbaşkanlığı’na ulaştırdık. Devletimiz de, yaşanan sıkıntılara imkanlar ölçüsünde çözüm buldu. İş dünyasının ve çalışanların bu dönemde mağdur olmaması için gereken desteği sağladı”
“İKİNCİ BİR KAPANMAYI KALDIRAMAYIZ”
Ülke ekonomisinin ikinci bir kapanma dönemini kaldıramayacağını ifade eden Başkan Yücelik şöyle devam etti; “Salgından kurtulmak için hepimiz sorumlulukla hareket etmeliyiz. Aşıyı ve pandemi tedbirlerini toplumun bütün fertleri önemsemeli ve başka insanların sıkıntı yaşamasına sebep olmamalıyız. Bununla birlikte ekonomimizin, enflasyon ve kur baskısından kurtulması gerekiyor. Kurdaki artış iş yapmayı, yatırım yapmayı zorlaştırıyor. Pahalılık, üretimin, ticaretin ve vatandaşın belini büküyor. En hızlı şekilde ekonominin sırtındaki kur ve enflasyon yükünün atılıp, fiyat istikrarının sağlaması için çaba gösterilmesi gerekiyor. Bu sağlandığı takdirde iş dünyamız da çalışmaya, üretmeye ve istihdam sağlamaya devam edip, ülke ekonomisine katkısını sürdürecektir.”

 
Erzurum’da uyuşturucu operasyonu
 
Palandöken Belediyesi’nden büyük yatırım serisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TCMB’den Dijital Türk Lirası yaklaşımı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası; ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM ...
Konut fiyat endeksi açıklandı
Konut Fiyat Endeksi , 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde ...
DAP BKİ’ten sağlıklı yaşama destek
DAP İdaresince desteklenen, Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü tarafından ...
 
Erzurum Konut satışında 32’inci sırada
DOSİAD - Erzurum’un Türkiye konut satış sayısı payı Ağustos 2021 döneminde ...
Erzurum 5’inci Bölgede ilk sırada
DOSİAD - Erzurum’un içinde bulunduğu, 5 coğrafi bölgeden 16 ilin yer aldığı ...
Teşvikli yatırımlarla 35 bin kişi iş edindi
DOSİAD - Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi toplamında teşvik belgesi payı ...
 
Kuzeydoğu’da teşvikli yatırım sayısı arttı
Erzurum ile birlikte 7 ilin yer aldığı Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde ...
Erzurum’un KUDAKA payı yüzde 59 oldu
DOSİAD - KUDAKA İstatistik Bölgesinde 2021 yılının Temmuz ayında 3; Ocak ...
Bütçe Ağustos’ta fazla verdi
Merkezi yönetim bütçesi Ağustos ayında 40,8 milyar lira fazla verdi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva