Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
25 Ağustos 2016 Perşembe - 16:30

Yaz Kur’an Kursları ilgi odağı oldu

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın talimatıyla Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde açılan Yaz Kuran Kursuna katılan çocuklara, Kuran-ı Kerim eğitimlerinin yanı sıra İslami ahlakı ve dini bilgileri içeren kaideler de anlatılıyor.

Yaz Kur’an Kursları ilgi odağı oldu

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın talimatıyla Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde açılan Yaz Kuran Kursuna katılan çocuklara, Kuran-ı Kerim eğitimlerinin yanı sıra İslami ahlakı ve dini bilgileri içeren kaideler de anlatılıyor.

 Diyanet İşleri Başkanlığında eğitimci olarak görev yapan 6 eğitmen gözetiminde haftanın belirli günlerinde gerçekleşen derslerde İslam dininin temel özellikleri, Hz. Peygamber’in( S.A.V. ) hadisleri ve gündelik yaşamda uygulanması gereken dini bilgiler öğretiliyor. Yaz dönemindeki zamanlarını dolu dolu geçirip faydalı bilgiler öğrenen çocukların küçük yaşlarda İslam Dini ve Kuran-ı Kerim’i öğrenip günlük hayatlarında bu öğrendiklerini uygulamalarını sağlamak adına açılan Kuran-ı Kerim kursundaki faaliyetler hakkında sürekli bilgi alan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezin de verilen kursu ziyaret ederek 6 sınıfta eğitim gören 250 kız ve 200 erkek öğrenciye yakın ilgi gösterdi. Eğitmenler den detaylı bilgiler alan Başkan Bulutlar, yaptığı konuşmada Kuran-ı Kerim kursunun önemine değindi.

 Toplumun geleceği olan çocuklar İslam Dini ve Kuran-ı Kerim’i en doğru şekilde öğretip erken yaşta aldıkları bu kıymetli bilgiler sayesinde kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Bulutlar,“ Yaz Kuran Kursuna katılan çocuklarımıza Temel Dini Bilgiler, Kuran-ı Kerim, İslam ahlakı ve dini bilgiler öğretilmektedir. Çocuklarımızın donanımlı ve birikimli bir geleceğe sahip olmaları için bu yaşlarda alacakları eğitimler büyük önem taşımakta. Çocuklarımızın güzel ve temiz bir hayat yaşamaları, topluma yararlı bireyler olarak hayatlarını sürdürmeleri için Kuran-Kerim’i anlamalarının yanı sıra Müslümanlığın temel kaidelerini öğrenmeleri yeterli olacaktır. Kuran Kursunda bu temel bilgiler verilmektedir. Öğretmenlerimize, çocuklarımıza ve yavrularını Kuran Kursuna gönderen ailelere teşekkür ediyorum “dedi.

 BAŞKAN BULUTLAR, ”BİR BİRİNİZE SAYGILI OLUN ÇEVRENİZİ KORUYUN ”

 Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ayrıca ziyareti sırasında “ İslam Dininde Hoşgörü” üzerine işlenen konuya ilişkin olarak da çocuklarla görüşünü paylaştı.“ Hata yapan insanın özür dilemesi, muhatabının da affetmesi Müslümanlığın gereklilikleri arasında yer almaktadır. Hoşgörülü olmak, affetmek, saygılı olmak ve yardımseverlik bizim dinimizin temel anlayışında yer alır. Birlik ve beraberlik içinde, paylaşarak güzel bir hayat sürmek için birbirimize karşı güzel davranışlar sergilememiz gerekiyor. Hepinizin şimdiden ilçeye, şehrinize sahip çıkıp, yaşadığınız yerlerin temizliğine dikkat etmeniz gerekiyor. Toplumun ortak kullanımında olan eşyalarına zarar vermeden en iyi derecede kullanmanız lazım. Evinizdeki eşyaları nasıl itinayla koruyorsanız dışarıdaki ortak eşyalara ve malzemeler olan, park, ağaç, oyun grupları gibi birçok ortak kullanma alanlarımıza sahip çıkıp, çok itinayla kullanmamız gerekiyor.” diye konuştu. Daha sonra kursa katılan öğrencilere kurs bitirme sertifikası verildi.

 
MÜSİAD’tan tam destek
 
Kılıçdaroğlu'nun konvoy güzergahında çatışma çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAÜNİ’de yeni atama
Atatürk Üniversitesi Genel Sekreter yardımcılığına Yrd. Doç. Dr. Şendoğan ...
Eğilmez’den Fırat Kalkanı değerlendirmesi
Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Savaş Eğilmez, Türkiye’nin ...
ETÜ’ye yeni vizyon
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörlüğü, yapımı tamamlanarak hizmete ...
 
İşte Yeni dekanlar
Atatürk Üniversitesi’nde yeni dekanlar atandı.
Özel kurslara kayıtta dikkat!
Çocuklarınızı özel kurslara kayıt yaptırırken, kayıt alacak kurumun mutlaka ...
Yakutiye Tarım’da ‘Arıcılık’ gündemi
Yakutiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ‘Arı Yetiştiriciliği ...
 
‘Genç akademisyenler Erzurum’da kalmalı’
Aziziye Belediye Başkanı M. Cevdet Orhan, Atatürk Üniversitesi Rektörü ...
FETÖ operasyonunda yeni süreç
Erzurum’da FETÖ soruşturması kapsamında 4 kişi daha görevinden uzaklaştırıldı. ...
ATAÜNİ’de Rektörler buluşması
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı Rektör Çomaklı’yı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva