Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
YSK itirazları karara bağladı
YSK itirazları karara bağladı
TBMM'de yoğun gündem
TBMM'de yoğun gündem
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
HABERLER>ARAŞTıRMA
25 Ağustos 2016 Perşembe - 09:54

Yaygın Eğitim Erzurum verileri açıklandı

Yaygın Eğitim Faaliyetleri Araştırması, 2015 sonuçları yayımlandı

Yaygın Eğitim Erzurum verileri açıklandı

Yaygın Eğitim Faaliyetleri Araştırması, 2015 sonuçları yayımlandı. Erzurum’da geçilen yıl düzenlenen 531 kursa 37 bin 114 kişi katıldı. İlde gerçekleştirilen Yaygın Eğitim ölçekli kursları 36 bin 429 kişi tamamlayarak sertifika aldı.İl açılan kurs sayısı bakımından Türkiye illeri sıralamasında 28’inci sırada yer aldı.

 2015 yılında gerçekleştirilen yaygın eğitim kurslarının en yoğun biçimde kaydedildiği iller, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Adana, Bursa, Kocaeli, Mersin, Konya, Zonguldak, Gaziantep, Samsun, Van, Diyarbakır, Sivas, Kayseri, Sakarya, Şanlıurfa, Mardin, Denizli, Balıkesir, Manisa, Aydın, Malatya, Hatay, Muğla, Erzurum olarak sıralandı.

YAYGIN EĞİTİM FAALİYETLERİ ARAŞTIRMASI, 2015

Yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında 2015 yılında 71 bin 127 kurs düzenlendi. Araştırmada bakanlık ve bağlı kurum/kuruluşlar, üniversite, belediye, konfederasyon, sendika, vakıf ve dernekler kapsanmakta olup, 2015 yılında bu kapsamda 71 bin 127 kurs düzenlendiği tespit edildi. Bu kurslara katılan sayısı 5 milyon 711 bin 116, bitiren sayısı ise 5 milyon 526 bin 14 kişi olarak gerçekleşti.

KURS SAYISI YÜZDE 11,9 ARTTI

 Yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında, 2015 yılında kurum/kuruluşlar tarafından düzenlenen kurs sayısı 2014 yılına göre yüzde 11,9 arttı.Kursların yüzde 52,5’i bakanlık ve bağlı kurum/kuruluşlarca gerçekleştirildi

 2015 yılında düzenlenen kursların yüzde 52,5’i bakanlık ve bağlı kurum/kuruluşlar, yüzde 26,9’u belediyeler, yüzde 13,2’si vakıf ve dernekler, yüzde 7,4’ü ise diğer kurum/kuruluşlar tarafından gerçekleştirildi.

EĞİTİM TAMAMLAMA VERİLERİ

Yaygın eğitim faaliyetlerine katılanların yüzde 96,8’i düzenlenen eğitimi tamamladı. Yaygın eğitim faaliyetlerine katılanların 2014 yılında yüzde 92,1’i düzenlenen eğitimi tamamlarken, 2015 yılında bu oran yüzde 96,8’e yükseldi. Açılan kursları bitirenlerin yüzde 50,7’sini bakanlık ve bağlı kurum kuruluşlar, yüzde 24,4’ünü belediyeler ve yüzde 18,3’ünü ise vakıf ve dernekler tarafından düzenlenen kursları tamamlayanlar oluşturdu.

İLLER VE KURS EN’LERİ

En fazla eğitim faaliyeti 21 bin 491 kurs ile İstanbul ilinde düzenlendi. İllere göre yaygın eğitim faaliyetlerine bakıldığında; en fazla kurs 21 bin 491 ile İstanbul, 8 bin 417 ile Ankara, 3 bin 224 ile İzmir, 2 bin 232 ile Antalya, 1 bin 639 ile Eskişehir ve 1 bin 636 ile Adana’da düzenlendi.  En az kurs düzenlenen iller 145 kurs ile Bayburt ve Artvin, 144 kurs ile Kilis ve 141 kurs ile Ardahan oldu. İllere göre yaygın eğitim faaliyetini bitiren kursiyer sayısında 1 milyon 506 bin 130 ile İstanbul, 818 bin 631 ile Ankara, 227 bin 792 ile İzmir ve 207 bin 804 ile Kocaeli ilk sıralarda yer aldı.

EN FAZLA, KURS VE ÖZEL DERSLER NİTELİĞİNDE YAYGIN EĞİTİM FAALİYETİ DÜZENLENDİ

Kurum/kuruluşlara göre yaygın eğitimin çeşidi ve niteliği göz önüne alındığında; bitiren kursiyerlerin yüzde 62,9’u kurslar ve özel dersler, yüzde 32,9’u seminerler, yüzde 4,2’si ise iş başında rehberli temel eğitim aldı. Kursiyerlerin almış oldukları sertifika/katılım belgesi de aynı şekilde en fazla kurslar ve özel derslerden alındı. Kurslar ve özel derslerde en fazla sertifika/katılım belgesi, bakanlık ve bağlı kurum/kuruluşlar ile belediyeler tarafından verildi.

EN FAZLA KURS YÜZDE 33 İLE HİZMETLER ALANINDA DÜZENLENDİ

Eğitim ve Öğretim Alanları Sınıflamasına (FOET) göre, 2014 yılında hizmetler alanında düzenlenen kurslar yüzde 24,7’den, 2015 yılında yüzde 33’e yükseldi. Eğitim alanındaki kursların oranı 2014 yılında yüzde 4,5’den 2015’de yüzde 4,7’ye yükseldi. Mühendislik, imalat ve inşaat alanındaki kursların oranı ise yüzde 12.6’dan yüzde 9.1’e düştü.

DÜZENLENEN KURSLARDA 190 BİN 928 EĞİTİCİ GÖREV ALDI

 Yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında, 2015 yılında bitiren kursiyer sayısı artarken, eğitici sayılarında da artış gözlendi. Eğitici sayısı 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 31,5 arttı. FOET’e göre yaygın eğitim faaliyetlerinde en fazla eğitici yüzde 37,2 ile hizmetler alanında, yüzde 18,8 ile sosyal bilimler, iş ve hukuk alanında ve yüzde 11,1 ile beşeri bilimler ve sanat alanında görev aldı. 

Bitiren kursiyerlerin yüzde 32’si hizmetler alanındaki kursları tamamladı

 FOET’e göre yaygın eğitim faaliyetlerinde bitiren kursiyer sayısına bakıldığında; bitiren kursiyerlerin yüzde 32’si hizmetler alanında, yüzde 20,6’sı sağlık ve refah alanında ve yüzde 11,8’i sosyal bilimler, iş ve hukuk alanında yaygın eğitim faaliyetini tamamladı.

 
Gölbaşı Şehitlerine vefa
 
Erzurumspor’da Amedspor maçı seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum, 29’uncu sırada
Erzurum suça sürüklenen çocuk sayısı bakımından iller sıralamasında 29’uncu sırada yer aldı.
Erzurum’da 1 ayda 3 bin 294 araç devredildi
TÜİK haziran ayı araç devirlerini paylaştı.
Doğu, bilişim teknolojisine yoğunlaştı
Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması, 2016 sonuçları açıklandı.
 
Hava ulaşımında Erzurum Cazibesi
DHMİ Temmuz ayı sonu Erzurum verilerini paylaştı. Erzurum havalimanından ...
Şehitler Barajı su tutmaya başladı
Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü’nce Narman’da yapımına devam edilen ...
Erzurum Temmuz TÜFE’si açıklandı
TÜİK Temmuz ayı Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE’sini paylaştı.
 
Erzurum 70’inci sırada
Erzurum en az orman yangını belirlenen 12’inci il oldu.
Erzurum trafik istatistikleri açıklandı
Erzurum toplam kaza sayısı 8 bin 835 ile Türkiye sıralamasında en fazla kaza yapılan 25'inci il oldu
Kırklareli’nde dadaş nüfus yoğunluğu
Kırklareli’nde yaşayan başka il doğumlular nüfusu sıralamasında Erzurumlular, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva