Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>BÖLGE
21 Ocak 2024 Pazar - 11:55

Yavaş Erzurumlulara projelerini anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kars ve Çevre İlleri Demokrat Dernekler Federasyonu ile Erzurumlular Dayanışma Federasyonu İstişare Toplantısı’na katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Yavaş Erzurumlulara projelerini anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kars ve Çevre İlleri Demokrat Dernekler Federasyonu ile Erzurumlular Dayanışma Federasyonu İstişare Toplantısı’na katıldı. Yavaş, “Herkes ‘benim çılgın projem’ deyip halkın tertemiz parasını çalışmaz çöp projelere gömmekle meşgul. Benim çılgın projem falan yok. En büyük projem insanları yeniden üretmeye teşvik etmek. Biz gerçek belediyecilik yapıyoruz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kars ve Çevre İlleri Demokrat Dernekler Federasyonu ile Erzurumlular Dayanışma Federasyonu İstişare Toplantısı’na katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Programa Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkan Vekili Savaş Zafer Şahin, AKK Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akyüz, Kars ve Çevre İlleri Demokrat Dernekler Federasyonu Başkanı Tuncay Sönmez, Erzurumlular Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Aysel Kanber ve dernek üyeleri de katıldı.

“Ankara’da sizlerden aldığımız para sizin bana emanet ettiğiniz paradır”

Önceliğinin her zaman insan sağlığı olduğunu söyleyen Yavaş, “Herkes ‘benim çılgın projem’ deyip halkın tertemiz parasını çalışmaz çöp projelere gömmekle meşgul. Benim çılgın projem falan yok. En büyük projem insanları yeniden üretmeye teşvik etmek. Belki Türkiye’de bir numarayız, en geniş tarımsal destekleri veriyoruz. Ankara’da sizlerden aldığımız para sizin bana emanet ettiğiniz paradır. Bizim önceliğimiz insan sağlığı, bütün çalışmalarımız bu yönde, halkın genel ihtiyacı neyse parayı oraya harcıyoruz. En büyük sözümüz de şuydu, biz şeffaf olacağız hesap vereceğiz bizden başka ihale canlı yayınlayan yok isteyen istediği ihaleyi internetten izleyebiliyor. Hesap veriyoruz, yaptığımız her kuruş harcamayı internet sitemizde görebilirsiniz. Varsa bir eksiğimiz hesap vermekten gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Yoksulluğu yönetmek yerine yoksulluğu ortadan kaldıracak projeler yapmak zorundayız”

“Tek başına yönetirseniz halkın zorlukla ödediği tertemiz paraları çöp projelere gömersiniz” diyen Yavaş, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Sonra Mansur Yavaş’ın neden sevildiğini anlamıyorlar, algı yapıyor diyorlar. Sosyal medyada sadece yaptığımız çalışmaları yayınlıyoruz, propagandaya dair hiçbir şey yok. Televizyonlara çıkmam. Tüm televizyonlar sizin elinizde. O zaman bu algıyı Mansur Yavaş nasıl yapıyor? Anlamadıkları nokta bu. Biz gerçek belediyecilik yapıyoruz. Ankara halkının parasını sadece Ankara’da yaşayanların ihtiyaçları için karşılıyoruz. Bu kadar kanalizasyonu yapılmamış köy varken suyu olmayan köy varken arıtma tesisi yapmanızı beklerken bu paraları nerelere harcadınız? Servet gibi geliriniz varken bu kadar insan ne yer ne içer hiç düşünmediniz mi? Bu kadar sosyal destek alan aile evde neyle ısınıyor diye hiç düşünmedi mi bizden önceki zihniyet? 3 yıldır sosyal destek alan ailelere doğal gaz desteği vererek çoluğunun çocuğunun evde ısınmasını sağlıyoruz. Kırtasiye yardımı, et desteği, servis yardımı hepsini yapıyoruz ki o ailelerin çocukları okusun onlar da destek almasın. Yoksulluğu yönetmek yerine yoksulluğu ortadan kaldıracak projeler yapmak zorundayız. Bunun da birinci adımı onların çocuklarını ne yapıp okutmak. Ankara halkı bize güvendi biraz önce başkanımızın söylediğinin notunu aldım. Afişlere Ankara’nın ‘Şehr-i Emini yazacağım ‘şehr-i emin’ neden önemli emanet ettiğiniz paranın nereye gittiğini bilmeniz, çöp projelere harcanmadığını bilmeniz.”

 
Bozdağ Erzurum'un gururu oldu
 
ATAUNİ’de Türk Kahve kültürü paylaşıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSİ’de Sakalıkesik Ovası gündemi
Sakalıkesik Ovası Sulaması 2. Kısım İnşaatı İşi Bilgilendirme Sunumu, ...
Zorlu kış şartlarında besicilerin 'kuzu' mesaisi
Erzincan’da soğukların etkili olduğu bugünlerde koyunların kuzulama dönemi ...
Erzurum Ülkede 19, Bölgede 2. sırada
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’un kamu harcamaları payı bölge ...
 
Doğu Anadolu'dan bir ürün daha AB yolunda
Erzincan Tulum Peynirinin, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden (AB) coğrafi ...
Orhan Aziziye tarım potansiyelini paylaştı
Aziziye Tarım ve Orman Müdürlüğü, desteklemelerle ilgili geniş katılımlı bir program yaptı.
Büyükşehir’den çiftçilere analiz desteği
Büyükşehir Belediyesi, yeni bir tarım projesini daha hayata geçirdi. Büyükşehir ...
 
Vatandaşlar Halk Ekmek'e yöneldi
Kars’ta ekmeğe gelen son zamla birlikte vatandaşlar ekmeğin daha ucuz ...
DSİ’den Başköy Barajı değerlendirmesi
Hınıs Başköy Barajı Sulaması İnşaatı İşi Bilgilendirme Sunumu, Devlet ...
Filistin'deki soykırımı afişlerle anlattılar
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerinin, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva