Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
16 Ocak 2017 Pazartesi - 12:18

Yapı denetiminde taviz yok

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı can ve mal kayıplarını azaltmak adına yapı denetimlerini yoğun bir şekilde gerçekleştirerek gelecekte yaşanabilecek sorunları ortadan kaldırıyor.

Yapı denetiminde taviz yok

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı can ve mal kayıplarını azaltmak adına yapı denetimlerini yoğun bir şekilde gerçekleştirerek gelecekte yaşanabilecek sorunları ortadan kaldırıyor. Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de bu kapsamda yaptığı denetimlerde 3 firmaya para, bir firmaya ise iş almaktan men cezası verdi.

Deprem tehlikesine dikkat çeken Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, “İlimizde yetki belgesi almış firma sayısı 17, faaliyeti geçici olarak durdurulan firma sayısı 1, faaliyeti tamamen durdurulan firma sayısı 7, Üzerinde YİBF bulunmayan firma sayısı 1, aktif olarak faaliyet yürüten firma sayısı 8’dir. Ulusal Yapı Denetim Sistemindeki verilere göre, 09 Ekim 2015 itibariyle yapı denetim sistemi kapsamında Erzurum’da 2 Milyon 304 Bin 261 metrekare denetim yapılmaktadır. Yani 8 firmanın bulunduğu kentimizde, firma başına yaklaşık olarak 216 Bin 897 metrekare denetim düşmektedir.” dedi.

‘GÖREVİZ DENETLEMEK’

Görevlerini anlatan Şenocak, “İl Yapı Denetim Komisyonu, yapı denetim kuruluşları, laboratuvarlar ile bunların şubelerinin donanım ve teknik alt yapı açısından yeterliliğini ve bunların faaliyetlerini denetlemek ve denetçi, kontrol ve yardımcı kontrol elemanları ile şantiye şeflerinin adres değişikliği işlemlerini gerçekleştirmek ile görevlidir. İl Yapı Denetim Komisyonu, ihtilaflı konuları, şikâyetleri ve yapı denetim kuruluşlarının ve laboratuvarların faaliyetlerini mahallinde inceler; bunun için gerektiğinde eleman veya elemanlar görevlendirebilir. Bunların haricinde Müdürlüğümüzce her bir yapı denetim firmasının 2 adet büro, 6 adet şantiye denetimi yapılmaktadır. 2016 yılı içerisinde Yapı Denetim Şirketleri, 17 adet büro, 48 adet şantiye toplam 65 rutin denetimden geçirilmiş, 11 adet şantiye de şikâyet üzerine denetlenmiştir. Ayrıca YİBF doldurulmasa da inşaat mühendislerimiz tarafından demir ve beton zamanında olan yapılar sık sık denetlenmektedir.” diye konuştu.

4 FİRMAYA CEZA

Yapılan denetimleri sonucunda kesilen cezaları belirten Şenocak, “2016 yılında İl Yapı Denetim çalışma birimlerince 9 adet inceleme raporu oluşturularak İl Yapı Denetim Komisyonuna gönderilmiştir. 3 adet dosya sonuca bağlanarak hepsi için idari para cezası uygulanmış ve bir firma hakkında yeni iş almaktan men cezası verilmiştir. 3 işletmeye ise toplamda 29 Bin 334 TL ceza kesildi. Konular hakkında sorumlu olan denetim firmaları, denetçi mühendisler, yapı müteahhitleri ve şantiye şefleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli suç duyurularında bulunulmuştur. İl Yapı Denetim Komisyonu çalışmalarına devam etmektedir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yapı Denetim Şubesi olarak tüm şantiyelerin denetlenmesi mümkün değildir. Şube elemanlarının yetersizliği ve başka şubelerde de görevli olmalarından ayrıca yakın illerde olan afetlerde ve güneydoğu illerimizde terörden kaynaklı zarar ziyan tespitlerinde ve ilimizde bulunan kamu inşaatlarının kabul işlemlerinde görev almalarından Kanunun öngördüğü sayıda denetim tamamlanmaya çalışılmaktadır.” şeklinde konuştu.

 
Söylentiler yalan çıktı
 
Genç çiftçilere destek yağıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum trafiğinde 60 bin otomobil var
Erzurum trafiğine kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı bir yılda yüzde 5 oranında artış kaydetti.
DHMİ 2016 verileri açıklandı
Aralık ayında Erzurum Havalimanı’nda 91 bin 957 yolcuya hizmet verildi. ...
İstanbul'dan Erzurum'a Yatırım çıkarması
İstanbul Maltepe Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Erzurum ...
 
MÜSİAD, ARTİAD'a Erzurum'u tanıttı
Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Arap işadamları, Müstakil Sanayici ...
Vatandaş tepki gösterdi, fiyat düştü
Kolisi 15-16 TL’ye kadar çıkan ve vatandaşın almayarak tepki gösterdiği ...
Oltu taşı esnafının EYOF beklentisi
Oltu Taşı ve Gümüş İmalatçıları Derneği Başkanı Özkan Koçak, EYOF’un Erzurum’un ...
 
Gerez ruhsat sorununa çözüm istedi
Alçı, Sıva ve Boyacılar Odası Başkanı Kenan Gerez, sektörlerinde 3 bin ...
Çetin'den destek çağrısı
Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Naci Çetin, Çoğu berber ve kuaförlerin ...
Cazibe Merkezi sürecinde yeni etap
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde istişare toplantısı gerçekleştirildi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva