Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ARAŞTıRMA
5 Mayıs 2023 Cuma - 06:03

Yanık sosyal destek verilerini açıkladı

Yanık, “Depremin ilk anından itibaren sahada olan meslek personelimizin fedakarca yaptığı çalışmalar halen yoğun bir biçimde devam ediyor. Bugüne kadar toplam 10 bin 36 personel, 2,5 milyondan fazla psikososyal destek görüşmesi gerçekleştirmiştir” dedi.

Yanık sosyal destek verilerini açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Depremin ilk anından itibaren sahada olan meslek personelimizin fedakarca yaptığı çalışmalar halen yoğun bir biçimde devam ediyor. Bugüne kadar toplam 10 bin 36 personel, 2,5 milyondan fazla psikososyal destek görüşmesi gerçekleştirmiştir” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) tarafından düzenlenen Afet Sonrasında Aile Odaklı Çalışmalar ve Türk Dünyası Dayanışma Paneli’ne katıldı. Bakan Yanık, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin emsali görülmemiş depremler olduğunu hatırlatarak, “Depremin ilk saatlerinden itibaren devletimiz Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tüm kurum ve kuruluşlarıyla depremden etkilenen bölgelere hızlı ve etkili bir biçimde müdahale ederek, asrın felaketine karşı tüm olanaklarıyla seferber oldu. Türk milletinin kriz dönemlerinde tarih boyunca da defalarca gururla tanık olduğumuz birleşen ve tek yürek olan gücü bir kez daha ortaya çıktı. Deprem süreci boyunca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak refakatçisi çocuklarımızın tespit edilip ailelerine tesliminden ayni yardım bekleyen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesine, engelli vatandaşlarımızın güvenli yerlere intikalinden psikososyal desteğe kadar ilgili birimlerimiz her türlü hizmeti ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırdılar. Ve o hizmetler halihazırda devam ediyor. En son ihtiyaç sahibinin ihtiyacı karşılanana kadar da devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Önümüzdeki iki yıl sosyal destek çalışmalarını sürdürdüğümüz bir süreç olacak”

Depremden kaynaklı yaşanan sürecin henüz sona ermediğini ve sürecin psikolojik olarak en hafif şekilde atlatılması için çalışmalara devam edildiğine dikkati çeken Bakan Yanık, “Çok ağır bir süreçten hala geçiyoruz. Dolayısıyla bunun travmatik etkilerinin uzun süreceği kabulüyle hemen hızlı bir biçimde yine Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün koordinesinde psikososyal destek çalışmaları noktasındaki paydaşlarımızla, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızla, YÖK, Diyanet, Çevre Bakanlığımız, Çalışma Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız, Kültür Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız gibi aklınıza gelebilecek bütün kurum ve kuruluşlarla çok hızlı bir biçimde organize olup, önümüzdeki iki yılı akut dönem kabul ediyoruz. Afetin sonuçlarıyla alakalı akut dönem devam ediyormuşçasına bir eylem planı hazırladık ve uygulamaya da koyduk. Dolayısıyla bizim için psikososyal destek çalışmaları özelinde önümüzdeki iki yıl akut döneminin devam ettiği ve bütün kurum ve kuruluşlarla, paydaşlarımızla sosyal destek çalışmalarını sürdürdüğümüz bir süreç olacak” ifadelerine yer verdi.

Türk dünyasının deprem felaketinde önemli bir dayanışma örneği gösterdiğini ifade eden Bakan Yanık, “Geçmişten bugüne gelen tarihi köklerimiz, adetlerimiz, inançlarımız ve birliktelik ruhumuz asrın felaketine karşı dimdik durarak Türk Dünyası ile tek vücut olmanın büyük gücünü ortaya koydu. Son dönemde ortaya konulan birlik iradesi Türk Devletleri Teşkilatı'nın ve TÜRKSOY gibi alt birimlerin resmiyet kazanmasıyla da gerçekten taçlanmış oldu. Bu noktada Türk Devletleri Teşkilatı üyesi Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve gözlemci ülkelerimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Macaristan'a depremin akut sürecinde verdikleri desteklerden ötürü bir kez daha milletim adına şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

 

“Depremin ilk anından itibaren 10 bin 36 personel, 2,5 milyondan fazla psikososyal destek görüşmesi gerçekleştirmiştir”

Depremin ardından yapılan psikososyal yardımlar hakkında da konuşan Yanık, “Depremin ilk anından itibaren sahada olan meslek personelimizin fedakarca yaptığı çalışmalar halen yoğun bir biçimde devam ediyor. Bugüne kadar toplam 10 bin 36 personel, 2,5 milyondan fazla psikososyal destek görüşmesi gerçekleştirmiştir” ifadelerini kullandı.

Panele Bakan Yanık’ın yanı sıra Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Cem Uraldı, AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 
Bilgin: 'Taşeron sorununu çözeceğiz'
 
DAP BKİ’den mesleki eğitime destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da bin 601 cami bulunuyor
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de toplam 89 bin ...
Akkuyu 'nükleer tesis' statüsünde
Türkiye'nin enerji bağımsızlığına büyük katkı sağlayacak olan Akkuyu Nükleer ...
Dadaşların ömrü uzadı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da doğuştan beklenen yaşam süresi 77.6 ...
 
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum çocuk nüfus oranı bazında ülke ortalamasını ...
Bayraktar’dan Kızılelma müjdesi
Bayraktar, “TEKNOFEST, bizim beklediğimizden de çok daha büyük bir toplumsal ...
511 proje arasından derece elde ettiler
Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarının finalinde Atatürk ...
 
Erzurum’un jeolojik röntgenini çekiyorlar
Kahramanmaraş merkezli 7,7, ve 7,6 büyüklüğündeki 11 ili kapsayan asrın ...
Uluslararası göç istatistikleri açıklandı
Yurt dışından Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2021 yılında, bir önceki ...
Aliyev’den Bayraktar’a teşekkür
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile görüştü.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva