Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
31 Mart 2017 Cuma - 12:59

Yakutiye'de Şehit ailelerine vefa

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un Erzurumlu iki şehide vefa için verilen konutlar, bugün (dün) sade bir törenle şehit ailelerine verildi

Yakutiye de Şehit ailelerine vefa

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut'un 15 Temmuz Şehitleri Murat Ellik ve Yakup Sürücü'nün ailelerine hediye ettiği 2 dairenin tapuları Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ında katıldığı sade bir törenle sahiplerine teslim edildi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un Erzurumlu iki şehide vefa için verilen konutlar, bugün (dün) sade bir törenle şehit ailelerine verildi. Başkanlık makamında yapılan törene Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da katıldı. Şehit yakınlarıyla sohbet edip, hatırlarını soran Bakan Akdağ, ince düşünceden dolayı Belediye Başkanı Ali Korkut'a şehit aileleri adına teşekkür etti. Tapu töreni için şehit Yakup Ellik’in annesi Züleyha ve babası Osman Ellik, Yakup Sürücü'nün eşi Ümmügülsüm Sürücü hazır bulundu. Bakan REcep Akdağ ve Başkan Ali Korkut, şehit annesi Züleyha Ellik ve Ümmügülsüm Sürücü'ye çiçek verdiler. Ardından ailelere tapuları teslim edildi.
“249 bin şehit verirdik”
Bakan Akdağ, şahadet şerbeti içenler sayesinde vatanın büyük bir tehlikeyi atlattığını hatırlatarak "Ali başkanımız şehitlerimize vefa olarak birer daire hediye etmiş. Onların şahadetinin eşi değeri yoktur, onlar olmasaydı, şimdi farklı bir Türkiye olurduk. Millet onları kabul etmeyecek ve iç savaş yaşanacaktı. 49 şehit değil, 249 bin şehit olacaktı belki. Onlar diridirler, bizim inancımız bu gerçeği bildiriyor. Biz, şehit yakınlarının gönlünü ne kadar alabiliriz, şehitlerimizin hatıralarına ne kadar sahip çıkabiliriz, bu önemlidir" diye konuştu.
Başkan Ali Korkut'da şehitlik mertebesinin önemine değinerek "Biz, şehitlerimizin ailelerine bir vefa olarak böyle bir şey yaptık" dedi.
Şehit yakınlarına bu daireler hediye edildi
Yeşil Yakutiye Konutları, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un, Erzurum'da ilklere imza attığı kentsel dönüşüm projelerinden yalnızca birinin yapıldığı alanda yükseliyor. Ali Korkut, Hacıcuma, Taş Mescit, Kadana, Dervişağa, Hasanibasri, Mehdiefendi, Sultan Melik mahallelerinde kentsel dönüşüm projesi yürüttüğünü belirtti. Korkut, "Kentsel dönüşüm projelerimizle Erzurum'un merkezini gecekondu ve kötü yapılaşmadan temizliyoruz. Şimdi dönüşümün meyvelerini yiyoruz. İşte bu dönüşüm çerçevesinde yapılan konutlarımızdan ikisini şehitlerimize vefa olarak ailelerine hediye ediyoruz. Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Recep Akdağ, bu günümüzde bizi yalnız bırakmadı. Şehit ailelerine evlerinin tapularını birlikte veriyoruz" dedi.
Yeşil Yakutiye Konutları, Ankara'dan sonra bölgenin gerçek anlamda site özellikleriyle inşa edilen muhteşem bir proje. 546 konut, siteden bağımsız faaliyet gösterecek 31 adet iş yerleri aynı zamanda bölgenin ticari aks olarak canlanmasını da sağlayacaktır. Sitenin dört bir tarafı 30 m, 25 m ve 15 m genişlikte caddeler ile çevrili.
Yakutiye Belediyesi tarafından 2011 yılında başlatılan Mehdiefendi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 720 gecekondu ve bina kamulaştırıldı. Kötü yapılaşmadan kurtarılan Mehdiefendi mahallesindeki 46 dönüm arsa, ihaleye çıkarılarak kat karşılığı Erzurumlu müteahhitlere sunulmuştu. Belediyenin Yeşil Yakutiye Konutlarında 130 adet 3+1 ve 4+1 dairesi, çeşitli m2’lerde 7 adet 3 katlı işyeri bulunuyor. 15 Temmuz Şehitleri Murat Ellik ve Yakup Sürücü'nün ailelerine hediye edilen 177 metrekare büyüklüğündeki daireler, işte bu proje çerçevesinde yapılmıştı. Şehit yakınlarına, A 2 Blokta 6. katta 19 ve 20 nolu daireler verilerek komşu olmaları da gözetildi.

 
Azizoğlu, “Kitap okuma kampanyası” başlattı
 
Karayazılı çocuklar tiyatroyla tanıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
15 Temmuz şahitleri Tortum ve Uzundere’de konuştu
Erzurum Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ...
Erzurum - Tekman yolu açılıyor
Kış aylarında kar ve tipi dolayısıyla kapanan Erzurum-Tekman arasındaki ...
'Şehit ailelerine hizmet etmek onurumuzdur'
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, “Aziz vatan için canlarını ...
 
Hancı tüketicileri uyardı
Tüketici Hak Arama Genel Bakan Yardımcısı Ahmet Hancı, son zamanlarda ...
Helvacı Engelsiz Yaşam Merkezini tanıttı
Yakutiye İlçe kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Engelsiz Yaşam Merkezi ...
Yakutiye'de yürek burkan görüntü
Erzurum’da yaşayan 85 yaşındaki Hüseyin Çanmasır, bastonu ile karıştırdığı ...
 
Akdağ'dan atama müjdesi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2017 yılı için 16 bin 500 sağlık personeli ...
Büyükşehir ESKİ Çat’ta altyapıya yoğunlaştı
Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, ...
Abdurrahmangazi’de 4 saatlik elektrik kesintisi
Erzurum Palandöken ilçesi Abdurrahmangazi mahallesinde 4 saat boyunca ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva