Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>SÄ°YASET
5 Mayıs 2023 Cuma - 10:31

YRP Erzurum adaylarını tanıttı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçim çalışmaları çerçevesinde Erzurum'da İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezinde partililerle buluştu.

YRP Erzurum adaylarını tanıttı

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala, liderlerin ve partilerin çalışmaları hızla sürüyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçim çalışmaları çerçevesinde Erzurum'da İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezinde partililerle buluştu. Erbakan, Millet İttifakı'nı işaret ederek, "Bunların iktidara gelmesine vesile olmak, Türkiye'nin bölünmesine yol açmak ve asıl olarak büyük İsrail planına destek olmak demektir" dedi.
Erzurum’da gerçekleşen programda, Yeniden Refah Partisi Erzurum milletvekili adayları da tanıtıldı.
14 Mayıs seçimleri ile alakalı önce mevcut şartları değerlendirdiklerini ve ülkenin, devletin, milletin, ailenin korunması, yeni nesillerin, çocukların geleceği, ülkenin, milletin felaketlerden korunması için Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere girme kararı aldıklarını hatırlatan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Cenab-ı Allah bu kararımızı ülkemize, milletimize, devletimize hayırlı ve uğurlu eylesin. 28 Şubat'tan itibaren CHP bir milim yol almadı ve zihniyetlerinde en ufak bir değişim olmadı. Hatta 25 seneden beri değil, 70 seneden beri bu CHP'nin genetik özelliklerinde bir değişme olmamış. Ne kadar makyaj yaparsa yapsın, ne kadar kıyafetini değiştirirse değiştirsin, ne kadar helalleşme hikayeleri anlatırsa anlatsın, işte gerçekler ortada. Milletvekili çıkıyor meclisteki basın toplantısında '4-6 yaş arasında bir çocuğa Kur'an öğretilir mi? Bu Taliban zihniyetidir, bu çağ dışılıktır. Okul öncesi Kur'an öğretimine biz CHP olarak karşıyız' diyorlar. Bin sene İslam'a bayraktarlık yapmış bir ecdadın torunları, bu aziz millet, çocuğuna Kur'an öğretecek, kalkıp bu CHP'lilere soracak. Şunların uğraştığı meseleye bakın. 'Camiden ezan okunmasını durduracağım, imam hatiplerin fazlasını kapatacağım, çocuklara Kur'an öğretilmesini engelleyeceğim. Bunun yanında bir de Ayasofya'yı tekrardan müze yapacağım. Bir de üstüne gelir gelmez İstanbul Sözleşmesi'ni getireceğim'. İYİ Parti'nin, CHP'nin, hepsinin derdi bu" diye konuştu.
"CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Diyarbakır'da yaptığı açıklamasında, 'HDP'nin 11 maddelik tutum belgesini tam olarak kabul ettik ve ittifak protokolümüze de yazdık' diyor" ifadesini kullanan Erbakan, şöyle konuştu:
"HDP'nin tutum belgesinde, 'Daha fazla demokrasi ve daha fazla özgürlük için yerinden yönetime, yerelden yönetime geçilmesi gerekir'. Ne demek bunun manası? Özerklik demek, Selahattin Demirtaş'ın söylediği eyalet sistemi demek, Türkiye'nin bölünüp parçalanması demek. Bunun olması Kürt kardeşimizin de Türklerin de felaketidir. Kürt kardeşimizin faydasına bir olay değil. Erbakan hocamız bunu 50 sene anlattı. Bu büyük İsrail planının uygulanmasıdır. 'Türkiye'den, Suriye'den, İran'dan, Irak'tan Kürt bölgelerini kopartalım, Kürtlerin refahı, huzur ve barışı, hürriyeti, selameti için değil, o kopardığımız bölgeleri büyük İsrail'e yem yapalım', asıl maksat bu. 7'li masa, 'eyalet sistemini, özerkliği, yerinden yönetimi biz kabul ettik' diyor.”
Bu güçlerin iktidara gelmesine vesile olmanın, Türkiye'nin bölünmesine yol açmak ve asıl olarak büyük İsrail planına destek olmak manasına geldiğini vurgulayan Erbakan, “Allah muhafaza buyursun. Bu 7'li masayı destekleyenler kim? PKK'nın, PYD'nin, YPG'nin, FETÖ'nün yöneticileri, LGBT lobileri, dış güçler. Öyleyse 'Bunlar bu 7'li masayı destekliyorsa bizim bunun karşısında olmamız gerekir' dedik ve Cumhur İttifakı'nda yerimizi aldık. Siz bu ülkenin tarihinde CHP zihniyetinin iktidar olup da ekonomiyi düzelttiğini hiç gördünüz mü? CHP zihniyetinin iktidar olduğu zamanda ya kıtlık ya devalüasyon ya ekonomik kriz olur, başka bir şey olur mu? Ekonomiden dem vuruyorlar, vatandaşın hassas karnına dokunuyorlar, kendilerince ama deva bunlarda değil ki. Şimdi nasıl çözeceksin dendiğinde 'İngiltere'den 300 milyar dolar daha borç getireceğim' diyor. Ya biz zaten borçtan kurtulmaya çalışıyoruz. Sen '300 milyar dolar daha üstüne borç getireceğim' diyorsun. Bu borcun faizi, geri ödemesi gene bu milletin sırtına yüklenecek" diye konuştu.
Erbakan, konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Şurada Erzurumluların, dadaşların karşısında söylemeye bile çekindiğim utandığım açıklamaları ve görüşlerini ister istemez ifade etmek mecburiyetindeyim. 'LGBT Türk aile yapısına zarar vermez' diyen bir cumhurbaşkanı adayıyla karşı karşıyayız. 'Ne münasebet efendim? Neden zarar versin' diyor. Çok affedersiniz yine üzülerek ifade ediyorum. Eşcinsel evlilikler gayet doğaldır, normaldir. Herkesin kendi özel hayatıdır, tercihidir ama bu toplum, bu millet buna hazır değil diye bir cumhurbaşkanı yardımcısı adayıyla karşı karşıyayız. Düşünebiliyor musun? Şu Erzurum'da konuşmaya bile utandığımız konular hayret ediyorum. Şu bin sene İslam'a bayraktarlık yapan ecdadın torunlarının karşısına çıkıyorlar. Bunlara Erzurumlular oy verir mi?”
Programa; Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Cumhur İttifakı'nın parti yetkilileri ve partililer katıldı.

 
Aydemir: ‘Cumhurbaşkanımızla gurur duyuyoruz’
 
ETÜ MucitPark, geleceğin kâşiflerini yetiştiriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş: 'Bu seçim bir istikamet seçimidir'
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Üsküdar'da gerçekleştirilen ...
'Türkiye güçlü olmazsa zulümler devam eder'
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Bayrampaşa’da Bosna ...
Bahçeli’den 3 Mayıs ruhu vurgusu
Bahçeli, “Geldiğimiz bu aşamada 3 Mayıs ruhuna her zamankinden daha fazla ...
 
Şentop 27’inci dönemi değerlendirdi
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, parlamento muhabirleriyle TBMM ...
Çakır: Birlikte çok daha güçlüyüz
MHP Erzurum Milletvekili Adayı Mehmet Musa Çakır, 14 Mayıs’ta yapılacak ...
Çoruh Nehrine Altın Gerdanlıklar
Eroğlu, Yusufeli Barajı'nın da yer aldığı Çoruh Nehri üzerindeki barajların ...
 
Küçükoğlu:Türkiye Vizyonumuzu geleceğe taşıyoruz
Cuma günü Saat 16.00’da Yeni Miting Meydanında Cumhurbaşkanı AK Parti ...
Altınok: Tarihin en büyük yatırımlarını yaptık
Erzurum Milletvekili ve Adayı Selami Altınok, dünkü seçim gezisi öncesinde ...
Öncü’den Pasin Ovası müjdesi
Seçim çalışmaları kapsamında Pasinler ilçesine giden Aile ve Sosyal Hizmetler ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva