V. Türkiye Zoonotik Hastalıklar Sempozyumu Erzurum’da yapılacak. Tıp ve Veteriner Hekimliği sektörlerini bir araya getirerek mevcut durum konusunda farkındalığı ve duyarlılığı artırmak, bilgi ve güç birliği ile zoonozların çözümüne ilişkin ortak mücadele stratejilerinin oluşturulmasını sağlamak amacıyla düzenlenen sempozyuma çok sayıda bilim adamı katılacak.
24-25 Ekim 2014 tarihlerinde Erzurum Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde yapılacak olan sempozyuma bölgemizde çalışan tüm mikrobiyologlar, enfeksiyon hastalıkları, iç hastalıkları, çocuk ve halk sağlığı uzmanları, acil hekimleri aile hekimi ve pratisyen hekimler davet edildi.
SEMPOZYUM DAVET MEKTUBU
Sempozyum Başkanları olan Prof. Dr. Seçil Özkan, Prof. Dr. İrfan Erol, Prof. Dr. İftihar Köksal Ve Vet. Hek. Talat Gözat tarafından Sempozyumun kapsamı, içeriği ve vurguları şöyle açıklandı: ‘Zoonotik hastalıklar ekolojik değişim, küresel ısınma ve artan insan ve hayvan hareketleri ile gıda alışverişinin sonucu olarak tüm dünyada önemli sorun oluşturmaya devam etmekte olup, toplum kaynaklı enfeksiyonların yaklaşık %60’ını oluşturmaktadır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi halk sağlığı tehdidi oluşturan zoonotik hastalıkların önlenmesi konusunda sektörler arası işbirliğine duyulan ihtiyaç giderek artmaktadır.
Uzm. Dr. Mustafa Aydın Çevik Anısına geleneksel olarak yapılan Türkiye Zoonotik Hastalıklar Sempozyumu’nun beşincisini 24-25 Ekim 2014 tarihlerinde Erzurum’da yapmayı planlıyoruz.
Sempozyumun amacı tıp ve veterinerlik sektörlerini bir araya getirerek mevcut durum konusunda farkındalığı ve duyarlılığı artırmak, bilgi ve güç birliği ile zoonozların çözümüne ilişkin ortak mücadele stratejilerinin üretilmesini sağlamaktır.
Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri zoononotik hastalıkların hala yaygın bir şekilde görüldüğü bölgeler olup sık görülen bruselloz, şarbon, kist hidatik, tularemi, leptospiroz, tüberküloz, Kırım Kongo kanamalı ateşi gibi konuların ele alınması, böylece sorun olan bölgeye katkı vermek amacıyla sempozyum Erzurum’da yapılması planlanmıştır. Sempozyumun bölgedeki gıda, tarım ve sağlık sektörlerinde çalışan personelde farkındalık oluşturulması, konunun çözümü için sorumluluk bilincinin ve motivasyonun artırılması, işbölümü, görev paylaşımı gibi alanlarda netlik sağlanması ve ilerde bölgenin ihtiyacı olan öncelikli çalışmaların belirlenmesi için katkı sağlayacağını ummaktayız.