Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>BÖLGE
22 Temmuz 2019 Pazartesi - 11:55

Vali Memiş, Kırdağ şenliklerine katıldı

Kırdağ 15.Geleneksel Karakucak Güreşlerine katılan Erzurum Valisi Okay Memiş, Kırdağ’a hayran kaldı

Vali Memiş, Kırdağ şenliklerine katıldı

Kırdağ 15.Geleneksel Karakucak Güreşlerine katılan Erzurum Valisi Okay Memiş, Kırdağ’a hayran kaldı. Kırdağ Karakucak güreşlerini izlemeye gelen Vali Memiş, “Bende Karadenizliyim yeşilin her tonunda dünyaya geldim. Böyle bir Karadeniz coğrafyasında nefis, böyle bir saat mesafede Erzurum da kuzeye çıktığınız da her taraf yemyeşil ne kadar güzel. Biz bu güzellikleri bütün Türkiye’ye öğretmek istiyoruz. Erzurum’u Türkiye’nin diğer güzergahlarını öğretmek istiyoruz. Bundan inşallah istihdam sağlamak istiyoruz. Erzurum bir başka güzel, yirmi ilçesi, iki bine yakın köyü var ama değerli kardeşlerim Oltu bir başka güzel. Az önceki konuşmalarda ifade edildi ben Vali olarak atandıktan sonra öğrendim ki Osmanlı dağılmak üzere Osmanlı çökmek üzere emperyalist güçler böyle akbabalar gibi her tarafı işgal ediyor. Bu Oltu ilçesi kendi başına diyor ki arkadaş bakın memleket elden gidiyor diyor. Ve bir milli şura hükümeti kuruyor. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Ne kadar övünsek ne kadar gurur duysak azdır. Bu bizim sorumluluğumuzu daha fazla artırıyor işte o ecdada o atalarımıza o şehitlerimize layık olmaya çalışıyoruz” dedi

Oltu kilisesinin önümüzdeki günlerde ihale edileceğini ifade eden Vali Memiş, “Ayrıca belediyenin altında ki Oltu taşlarıyla olan güzel şeyi daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Bursa da ki o Kozahan gibi çok özel bir Oltu Han diye bir projemiz var. Yaklaşık on milyona mal olacak onu inşallah gerçekleştireceğiz. Önümüzde ki günlerde, yine Oltu Kalesi Allah nasip ederse . Bu arada Oltu tespihleri bütün ürünleri o kadar değerli ki herkese hediye ediyorum. Hediye ettikçe daha fazla sipariş geliyor. İnternetten de bu ustaların adreslerini veriyorum. Ekonomiye az da olsa katkıda bulunuyorum. Yine bir çok alanda özellikle hayvancılık alanında ciddi desteklerimiz oldu toplamda 32 milyona yakın yaklaşık o altı yılda yapılan destekleme sadece geçen sene beş milyon doğrudan destekleme bu sene biliyorsunuz Valiliğimiz öncülüğünde yemlik stokunun desteğini sağladık. Ayrıca bu coğrafyaya uygun olan ceviz fidanları kırk bin ceviz fidanı dağıtacağız. Bunun en az yarısını Oltu’dan dağıtacağız. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkese başta Oltu Belediye Başkanı hizmet eden bütün belediye personeline ayrıca burada güreş tutan bütün güreşçilere teşekkür ediyorum, yenmek de var yenilmekte. Bütün iş adamlarına bakın değerli kardeşlerim Erzurum da Oltu’da çok göç veren bir vilayet toplamda bir milyona yakın insan yaşıyor Erzurum da ama en az iki milyon vatandaşımız Erzurum dışında yaşıyor. Biz onlarında valisiyiz onlara da müteşekkiriz” diye konuştu.

Vali Memiş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Erzurum kongresinin 23 Temmuz’da ki 100’üncü yılını kutluyoruz. Bir aydır etkinliklerimiz devam ediyor. Başkanımızda bu programı yüzüncü yılla entegre etti. Bizde bundan ziyadesiyle memnun olduk. Ne kadar gurur duysak azdır. Erzurumlular vatanın zora girdiği anda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e elli yedi gün ev sahipliği yapıyor. Ben bu ülkenin kurulmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onu silah arkadaşları ebediyete intikal etmiş olan bütün şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlatmış olduğu o yolda ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize belirlemiş olduğu 2023 hedeflerine güçlü bir Türkiye için emin adımlarla yürüyoruz.”

Konuşmaların sonunda Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı Vali Memiş’e plaket ve Oltu taşı işlemeli tespih takdim etti.

 
Karakurt’ta otomobil takla attı: 3 yaralı
 
Tortum’dan Alanya’ya proje köprüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Bu coğrafya zayıf devlet kaldırmaz, güçlü olmamız lazım"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki: "Bu coğrafya zayıf devlet ...
Ağrı Özhaseki’yi ağırladı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, ...
Kars yolunda kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Kars’ta tır ile kamyonetin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.
 
Tekman’da hafif şiddetli deprem
Tekman ilçesinde 2,5 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi
Narman’da 251 şehit anısına 251 çam fidanı dikildi
Erzurum’un Narman İlçesi’nde 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde ...
Tekman’da 15 Temmuz etkinliği
15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi ...
 
Koşapınar’da 5. Geleneksel piknik etkinliği
Aşkale İlçesine bağlı Koşapınar Köyü’nde geleneksel olarak düzenlenen ...
Bingöl – Erzurum yolunda kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl’de otomobilin çaya uçması sonucu sürücü hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.
Dadaşlar hıdrellez şenliğinde buluştu
Bilecik Erzurumlular Derneği tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen hıdrellez ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva