Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Şimşek: Ülkemizin yatırım çekme potansiyeli yüksek
Şimşek: Ülkemizin yatırım çekme potansiyeli yüksek
'Tam bağımsız Türkiye seferberliğini başlattık'
'Tam bağımsız Türkiye seferberliğini başlattık'
Kacır: 'Ülkemizin tarihinde yeni bir sayfa açtık'
Kacır: 'Ülkemizin tarihinde yeni bir sayfa açtık'
Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı
Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı
Kutlu: ‘Oyuncularımı tebrik ederim’
Kutlu: ‘Oyuncularımı tebrik ederim’
HABERLER>GUNDEM
13 Aralık 2013 Cuma - 01:09

Vali Altıparmak'la gündeme dair...

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Yeni Kuşak Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bağrıyanık ve DADAŞ Gazetesi imtiyaz sahibi Genel Yayın yönetmeni Mahmut Akdağ’ın sorularını cevaplandırdı.

Vali Altıparmak la gündeme dair...

Vali Ahmet Altıparmak, il gündemini değerlendirdi, son günlerde gelişen ve ulusal basına da çıkan olaylara açıklık getirdi. Erzurum’un sosyo ekonomik ve sosyo kültürel öncelikleri ve yatırımları hakkında açıklamalar yapan Altıparmak önemli tespitlerde bulundu.

ERZURUM GÜNDEMİ

2’inci OSB’den Şehir Hastanesi’ne, Vali Yardımcısı Egemen olayından Konaklı Kış Turizmine kadar, Erzurum’a değgin gündemi ele alan Vali Altıparmak, Erzurum’da bir karamsarlık kültürü oluştuğuna dikkat çekerek, bu anlayışın dadaş vizyonu ile örtüşmediğini, Erzurum’un kendi değerleri ve potansiyeli ile bölgesinde vizyon oluşturan bir İl olduğunu kaydetti.

ERZURUM’UN KONUMU

Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesinde örnek il olduğunu vurgulayan Altıparmak “Başımızda bir taç var. Bu bölge ili olma tacıdır.” dedi. Erzurum’un kalkınma ve büyüme sürecinde en önemli avantajının barındırdığı sosyal ve ekonomik değerler olduğuna vurgu yapan Altıparmak,  “Erzurumlunun üzerinde karamsarlık var. Bu karamsarlığı ortadan kaldırmaya çalışarak, var olan potansiyelleri harekete geçirip, şehri arzuladığımız noktaya getireceğiz.” dedi

TANITIM VURGUSU

Erzurum’un ifade ettiği kültürel ve ekonomik değerleriyle iyi tanıtılması gerektiğini ifade eden Altıparmak, ilin ulusal ve uluslararası fuar organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek konuma sahip olduğunu söyledi.  Fuar ve Kongre turizminin illerin kalkınmasında önemli olduğunu belirten Altıparmak, “Erzurum’da fuar alanının olmaması büyük eksiklik. ilin fuar turizmine yoğunlaşması şart. Ulusal ve uluslararası fuar organizasyonlarını Erzurum’da gerçekleştirebilirsek şehrin sosyo- ekonomisine önemli katkı sağlarız. “ kaydını düştü.

KONAKLI ÖZELLEŞTİRMEYE DEVREDİLİYOR

Kış Turizmi kapsamında Palandöken’in özelleştirmesiyle ilgili soruları cevaplandıran Altıparmak, “Konaklı’da kar sıkıştırması tamamlandı. Teleferik sistemi oluşturuldu. Palandöken ve Konaklı kış turizmi bölgeleri özelleştiriliyor. Kış Turizminde tek yönetim sistemi olacak. Erzurumlu rahat olsun.” dedi

KIŞ TURİZMİNDE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIM

Palandöken’de otellerin Skidata programı kullanımına geçtiğini de dile getiren Altıparmak, programın tek bir biletle misafirlerin dağda faaliyet gösteren bütün otellerin kayak pistleri ve skinlife hizmetlerinden faydalanacağını söyledi. Programın ayrıca müşterilere yönelik hizmetlerde nakit para ödemeden işlem yapabilirliği sağladığını, geniş bir yelpazede imkan sunduğunu belirten Altıparmak, kış turizmi kapsamında işletmelerin çağdaş bir imkana kavuştuğunu aktardı.

SAĞLIK KAMPÜSÜ VE 2. OSB

Sağlık Kampüsü, 2. Organize Sanayi ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Altıparmak, şehir hastanesi kampüsünde ihale sürecinin devam ettiğini bildirdi. 2’inci Organize Sanayi Bölgesi sürecinin de sağlıklı biçimde işlediğine işaret eden Altıparmak, iki yatırımla ilgili bir sorun yaşanmadığını, belirlenen takvim içinde Erzurum’un bu iki yatırıma kavuşturulacağını anlattı.

EGEMEN OLAYI

Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen’in İstiklal Marşını okutmadığına dair çıkan haberlerle ilgili de soruları cevaplandıran Vali Altıparmak, “Ben zaman konusunda hassas biriyim. Vali yardımcımız, saat 14.00’te başlayan girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sertifikalarını hemen verip 14..30’da gerçekleşecek olan İş Fuarı toplantısına yetişmek için, böyle bir talepte bulunmuş. Arkadaşımız naif ve milli değerlere oldukça bağlı biridir. Bir sonraki toplantıya vakti saatinde yetişmek için samimiyetle, böyle bir talepte bulunmuş.” dedi

SORUŞTURMA AÇILACAK

Gazetemizde yer alan “Yok artık” başlığıyla verdiğimiz, Daphan Ovası Sulama Birliği’nin hizmet götürmeden kestiği faturalarla ilgili haberimizi değerlendiren Altıparmak, “Bu konuyla ilgili gerekli soruşturmayı başlatacağım. Konunun yakından takipçisi olacağım.” dedi

 
Erzurum'dan 'Yok artık!' dedirten bir haber daha!
 
Erzurum'da ambulans helikopter devrede
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu Dağları Rambo'ya spor salonu...
Oltu Halitpaşa Mahallesi’nde ikamet eden 55 yaşındaki Nizam Kul, dağları ...
İstiklal Marşı'nı Okutmadı
Erzurum'da İl Genel Meclis salonuna girişinde ayağa kalkmayanları uyaran ...
Şimdi Narman Peri Bacalarında olmak vardı
Erzurum’un Narman İlçesi’nde bulunan Peri Bacaları kar örtüsüyle birlikte adeta gelinliğini giydi.
 
Elektrik faturası fena çarptı!
Erzurum’da esnaflık yapan 39 yaşındaki Adem Baba Yetkin, kullanılmayan ...
Doğalgazda korsan patlaması
Kullanımına başlanmasıyla birlikte hava kirliliğinde önemli ölçüde azalmaların ...
Memur Sen’den İnsan Hakları mesajı
Memur Sen İl Başkanı Abdullah Duman, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ...
 
Meteoroloji Erzurumluları uyardı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Hava Tahmin ve Uyarı Merkezi’nce ...
Palandöken kaymakamlığı Valiliğe taşındı
Palandöken İlçe Kaymakamlığı Valilik binası birinci kata taşındı. Palandöken ...
Erzurum'da "yok artık!" dedirten haber
Sorunları bitmek bilmeyen mahalle olan köylerde, şimdi de sulama faturaları ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva