Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Kurtulmuş: ‘Dün Hitler vardı, bugün Netanyahu var’
Kurtulmuş: ‘Dün Hitler vardı, bugün Netanyahu var’
Erdoğan: ‘Emin adımlarla ilerliyoruz’
Erdoğan: ‘Emin adımlarla ilerliyoruz’
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Hakan Kutlu: ‘İnşallah daha güzel olacak’
Hakan Kutlu: ‘İnşallah daha güzel olacak’
HABERLER>GUNDEM
9 Eylül 2013 Pazartesi - 15:02

Vali Altıparmak'ı şaşırttı

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Kaçkar Dağları'nın 3 bin 300 metresinde yer alan Yedigöller'i gezdi. Yüksek dağların ortasında buzul çanağı içindeki gölleri gezen Vali Altıparmak, Yedigöller'e inebilmek için doğaya uygun taş merdiven gerekli olduğunu söyledi.

Vali Altıparmak ı şaşırttı

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Kaçkar Dağları'nın 3 bin 300 metresinde yer alan Yedigöller'i gezdi. Yüksek dağların ortasında buzul çanağı içindeki gölleri gezen Vali Altıparmak, Yedigöller'e inebilmek için doğaya uygun taş merdiven gerekli olduğunu söyledi. 
Erzurum'un Karadeniz sınırındaki İspir İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 3 bin 300 metre yükseklikte bulunan ve 'saklı cennet' olarak nitelendirilen Kaçkar Dağlarının doruğundaki Yedigöller'e yaklaşık bir saatlik otomobil yolculuğu ile ulaşan Vali Ahmet Altıparmak, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Kar sularının beslediği çok büyük alanı kapsayan çanak içindeki Yedigöller'e inebilmek için zorlu bir yolculuğa başlayan Vali Altıparmak engebeli araziye rağmen yanlarına giderek, bütün gölleri yakından görme imkanı elde etti.
“Doğaya Uyumlu Taş Merdivenle Sorun Çözümlenebilir”
Vali Altıparmak; Özel İdare Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Genel Meclis üyesi Tahsin Bayramoğlu, İspir Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Ak Partili Belediye Başkanı Osman Çakır, ilçe yöneticileri, STK temsilcileri ile birlikte yaklaşık bir saat gezdi. Etrafı yüksek dağlarla çevrili, güney kısmı karla kaplı, Yedigöller'in turizme kazandırılması için çalışma yapılacağını anlatan Vali Altıparmak, 10 kadar gölden küçük olanların küresel ısınma nedeniyle kuruduğunu belirtti.
Göllerin bulunduğu alana güçlükle inilip çıkıldığına işaret eden Vali Altıparmak, geniş bir çanak içinde bulunan Yedigöller'i görmeye gelenler için doğaya uyum sağlayacak taş merdivenle sorunun çözümlenebileceğini bildirdi. Vali Altıparmak şunları söyledi: "Bir saat içinde biri kurumuş beş göl gördüm. Diğerlerini görmek için başka bir zaman geleceğiz. Büyük göller arasında bulunan ve su bağlantısını sağlayan boğaz muhteşemdi. Boğazı mutlaka görmek lazım. Hava sıcak olsaydı, göle girmek iyi olurdu. Yedigöller harikaydı. Bir kez daha geleceğim."
Öte yandan geziye katılan Erzurum İl Genel Meclisi üyesi Ak Partili Tahsin Bayramoğlu, "Cennet merdivensiz olmaz. Ben 30 yıldan beri il genel meclisinde görev yapıyorum. Bir kentin kahramanı vali. Onun istedikleri oluyor, istemedikleri olmuyor. Sayın Valimizin turizme olan ilgi ve sevgisi nedeniyle 'İspir'in ve Yedigöller'in kaderi değişecek', diye umut ediyorum" dedi.
Yedigöllere gitmek üzere yola çıkan Vali Altıparmak güzergah üzerindeki Moryayla Köyünde bulunan Etnografya Müzesini de gezdi. Köylüler tarafından eski tarihlerde kullanılan malzemelerin sergilendiği müzedeki eserleri inceleyen Vali Altıparmak bazı malzemelerle ilgili köylülerden bilgiler de aldı.

 
Palandöken'de belediye yatırımlarına tam not
 
Erzurum'da kirli tuzağın şifresini polis çözdü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
naşide 9 Eylül 2013 Pazartesi 23:04

benim güzel memleketim tıpkı cumhuriyetin kurulmasında ilk evsahipliğini yaptığı gibi 2022 olimpiyatlarındada yine bu evsahipliğini mükemmel bir şekilde başarıyla yapacaktır.tanrının izniyle inşallahhhhhh))))))))))

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'da tren otomobile çarptı
Erzurum’da trenin otomobile çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
Gökyüzüne Türk mührü
Erzurum’un Oltu İlçesinde dün akşam güneş battıktan sonra ortaya çıkan ...
Türkiye birincisi Erzurum’dan çıktı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2012-2013 Eğitim Öğretim ...
 
İstanbul olmadı, gözler Erzurum'a çevrildi
2020 Yaz olimpiyatlarında İstanbul’un finale kalmasına rağmen ev sahipliği ...
Vali Altıparmak çılgın projeleri inceledi
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak iki günlük mesaisini Pazaryolu ve İspir İlçelerine ayırdı.
Altıparmak OVİT'i inceledi
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ilçe gezilerini İspir ve Pazaryolu ile sürdürüyor.
 
Yerel seçimleri etkileyecek
Dengeleri Değiştirecek Karar
Yeni Müftü göreve başladı
Yapılacak çok iş var...
Palandöken gelinliğini giydi
Kar düştü
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva