Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SPOR
26 Aralık 2018 Çarşamba - 09:28

VAR’ın değişilmezi Barış Şimşek oldu

Süper Lig’de geride kalan 17 haftada 26 kez VAR (Video Yardımcı Hakem), 4 defa da AVAR (Video Yardımcı Hakem Asistanı) olmak üzere toplam 30 kez VAR odasına giren Barış Şimşek, bu alanda zirvede yer aldı.

VAR’ın değişilmezi Barış Şimşek oldu

Süper Lig’de geride kalan 17 haftada 26 kez VAR (Video Yardımcı Hakem), 4 defa da AVAR (Video Yardımcı Hakem Asistanı) olmak üzere toplam 30 kez VAR odasına giren Barış Şimşek, bu alanda zirvede yer aldı. Söz konusu süreçte en fazla düdük çalan isim ise 13 karşılaşma ile Fırat Aydınus oldu.

Spor Toto Süper Lig’de ilk yarı maçları dün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. 18 takımın kıyasıya mücadelesiyle geçen bu süreci hakemler de yoğun bir maç takvimiyle karşı karşıya kaldı. Özellikle bu sezon ilk defa uygulanmaya başlayan VAR sistemi, Süper Lig’de görev yapan hakemlerin geçtiğimiz yıllara göre daha fazla mesai harcamasına neden oldu.

VAR’IN GEDİKLİSİ BARIŞ ŞİMŞEK

Futbolda hataları en aza indirgemek için getirilen VAR uygulaması, 17 haftalık periyotta yer yer tartışmalara yol açsa da bütün takımların lehine birçok hatalı kararın verilmesine de engel oldu. Ligin ilk yarısında bu sistemin başına en fazla geçen isim ise Barış Şimşek. Şimşek, 26 VAR, 4 de AVAR olmak üzere toplam 30 defa Riva’daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yer alan VAR merkezin girdi. 42 yaşındaki hakemi, 25 kez Video Yardımcı Hakem Asistanı olarak görev alan Ali Şansalan takip etti. Ali Palabıyık, Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus da 13 maçta VAR hizmeti verdi.

EN FAZLA DÜDÜK ÇALAN FIRAT AYDINUS

Ligin ilk yarısında en çok düdük çalan hakem ise Fırat Aydınus oldu. Aydınus, tam 13 maçta hakem olarak sahada yer aldı. 45 yaşındaki hakemin yönettiği bu müsabakalar içinde Trabzonspor-Galatasaray, Fenerbahçe-Beşiktaş ve Galatasaray-Fenerbahçe gibi önemli karşılaşmalar da bulunuyor.

Aydınus’u en çok maç yöneten hakemler sıralamasında 12’şer defa ile Alper Ulusoy, Cüneyt Çakır ve Halil Umut Meler takip ediyor.

17 HAFTADA EN ÇOK ALİ ŞANSALAN YORULDU

Süper Lig, 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan mücadeleleri göz önüne aldığımızda ise ilk yarıda en fazla yorulan isim Ali Şansalan. Genç hakem, 1’er defa Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig’de, 4 kez de Türkiye Kupası’nda hakem, 10 defa Dördüncü Hakem ve 25 sefer de AVAR olmak üzere MHK tarafından toplam 41 maça atandı.

Şansalan’ın ardından 39 müsabaka ile Bahattin Şimşek geliyor. Şimşek’e de 1 Süper Lig, 2 1. Lig, 4 de Türkiye Kupası karşılaşmasında hakem, 13 kez Dördüncü Hakem, 19 defa ise Video Yardımcı Hakem Asistanı (AVAR) olarak görev verildi.

EN AZ HALİS ÖZKAHYA’YA ŞANS TANINDI

Geride kalan 17 hafta en az görev alan hakem olarak ise Halis Özkahya dikkat çekiyor. Özkahya, bu dönemde 8 Süper Lig müsabakasına hakem, 10 maça da Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak çıktı. Tecrübeli hakem, en son 13. haftada Galatasaray’ın Atiker Konyaspor ile sahasında 1-1 berabere kaldığı mücadelede VAR’ın başına geçmişti. O tarihten sonra hiçbir maçta düşünülmeyen 38 yaşındaki hakemin ligin ikinci yarısında görev alıp alamayacağı da merak konusu.

ALPER ULUSOY SARI KARTA ABONE

Merkez Hakem Kurulu, 17 haftada oynanan 153 maçta 24 Süper Lig hakeminden 22’sini en az 1 defa olmak üzere karşılaşmalara hakem olarak atadı. Bu hakemler 153 müsabakada toplam 674 defa sarı kartına başvurdu. Söz konusu kartların 60’ını ise Alper Ulusoy çıkardı. Ulusoy, böylelikle ligin ilk yarısında en fazla sarı kart gösteren hakem oldu.

Başarılı hakemi 57 kez ile Ümit Öztürk, 56 defa ile de Ali Palabıyık takip ediyor.

FIRAT AYDINUS ÇOK KIZARTTI

Ligin ilk devresinde elini cebine götürerek en fazla kırmızı kartına başvuran hakem Fırat Aydınus. Tecrübeli Süper Lig hakemi, 6 kez direkt, 1 sefer de çift sarı karttan olmak üzere toplam 7 defa kırmızısına başvurdu. 45 yaşındaki Aydınus, bu 7 kartın 3’ünü 11. haftadaki olaylı Galatasaray-Fenerbahçe kullanmıştı.

Fırat Aydınus’u 5 kırmızı kartla Ümit Öztürk izliyor.

PENALTICI HALİL UMUT MELER

Halil Umut Meler, 17 haftada sahada yer aldığı 12 müsabakada 8 kez beyaz noktaya giderek zirvede yer aldı. Meler’i 7 penaltı ile Arda Kardeşler izledi.

 
Beşiktaş sarardı, Rizespor kızardı
 
Muvazzaf askerlere FETÖ operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beşiktaş sarardı, Rizespor kızardı
Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının sona ermesinin ardından istatistikler de şekillenmeye başladı.
Erzurumspor Lig istatistikleri açıklandı
DADAŞ Gazetesi Spor Servisi
Alaftargil: “Bu yıl madalya rekorumuzu kıracağız”
Türk kayak tarihinin en köklü ve iz bırakan kuruluşu Erzurum Kayak Kulübü, ...
 
Kurtköy’de Erzurumsporlular Derneği açıldı
İstanbul Kurtköy’de Erzurumsporlular Derneği açıldı
Erzurumspor maçında kart rekoru kırdılar
Kayserisporlu oyunculara en fazla kartın çıktığı hafta ligin 17. haftasında ...
Deniz Türüç Erzurumspor maçını değerlendirdi
Kayserispor ikinci kaptanı Deniz Türüç, ikinci yarı için oldukça umutlu ...
 
Erzurumspor – Kayserispor maçına damga vurdular
Küfürlü Tezahürata Hayır" sloganıyla başlatılan proje kapsamında öğrenciler, ...
Kayserispor'dan Erzurumlulara teşekkür
Kayserispor Kulübü, 1-1 biten Erzurumspor deplasmanı sonrasında gösterilen ...
Maç Sonrası Değerlendirmeler
Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek'ten Transfer mesajı...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva