Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>EKONOMÄ°
13 Ağustos 2019 Salı - 13:04

Uzundere turizmdeki değerini artırmak istiyor

Tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin 11. sakin kenti seçilen Erzurum'un Uzundere ilçesinde, turizm potansiyelinin daha fazla ekonomik değere dönüştürülmesi için çalışma yürütülüyor

Uzundere turizmdeki değerini artırmak istiyor

Tarihi ve doğal güzellikleriyle Uluslararası Sakin Kentler Birliğince (Cittaslow) "Türkiye'nin 11. sakin kenti" seçilen Erzurum'un Uzundere ilçesinde, turizm potansiyelinin daha fazla ekonomik değere dönüştürülmesi hedefleniyor.

Kent merkezine 87 kilometre mesafede, Karadeniz ve Doğu Anadolu ikliminin yaşandığı Uzundere, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor.

"Sakin cennet" olarak da tabir edilen doğa harikası ilçe; Tortum Gölü, Tortum Şelalesi, Yedigöller'i, yaylaları ve Öşvank Kilisesi ile misafirlerini hayran bıraktırıyor.

Yüksek dağları Uzundere, paraşütle atlama (base jumping), iple atlama (rope jumping) ve yarasa adam (wingsuit) sporcularının da son zamanlardaki gözde merkezleri arasında bulunuyor.

Güzellikleriyle adından söz ettiren ilçede turizm potansiyelinin daha fazla ekonomik değere dönüştürülmesi için çalışma yapılıyor.

Uzundere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin hem turistik hem de kültürel anlamda önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Hafta sonları binlerce insanın ilçeyi ziyarete geldiğini ifade eden Aktoprak, "Bunun sebebi Erzurum'un ikliminden farklı bir iklime sahip olmasıdır. Yarı Karadeniz iklimine sahibiz. Özellikle sebze ve meyve noktasında rakımın düşük olması nedeniyle müthiş avantajlara sahibiz." dedi.

- "Cittaslow olmak bize müthiş değer katıyor"

Aktoprak, ilçenin turistik değerlerinin çok fazla olduğunu belirterek, "Cittaslow Genel Kurulu'nun belirlediği kriterlerin yüzde 99'u değil yüzde 100'üne uyan bir ilçeyiz. Geçtiğimiz ay Cittaslow Genel Kurulu yapıldı ve Kanada, Japonya, Fas ve daha bir çok ülkeyle biz de ilçemizi temsilen katıldık. 300'den fazla ilçe bu unvana sahip ve biz de onlardan biriyiz. Cittaslow olmak bize müthiş değer katıyor. Özellikle Avrupa Birliği hibe fonları noktasında, bu kriterleri karşılıyor olmak, bizim için büyük avantaj ve bu avantajı kullanacağız." diye konuştu.

Türkiye'de 17 ilçenin bu unvana sahip olduğunu anımsatan Aktoprak, Cittaslow avantajını kullanarak turistik değerleri daha fazla ekonomik değere dönüştüreceklerini dile getirdi.

Kentin hem doğal güzellik hem de tarihi yapı anlamında zengin olduğunu aktaran Aktoprak, şöyle devam etti:

"Sakin kent özelliğini ve Avrupa Birliği hibe fonlarını değerlendirme noktasında mücadele ederek ilçemizin barındırdığı turistik potansiyeli ekonomik değere dönüştüreceğiz. Özellikle Öşvank Kilisesi, Yeniçeri Cami, Engüzek Kalesi, Tortum Şelalesi ve Tortum Gölü gibi müthiş değerlerimiz var. İnanç ve yaz turizmi açısından bu hususlar bölgede çekim merkezi olmamız anlamına geliyor. Kafkasya, Ermenistan, Gürcistan ve Orta Asya'dan daha önceden de devam eden turizm ağırlığımızı ortaya koyuyor."

"Hafta sonları yer bulamıyoruz"

İlçede daha önceki zamanlarda Avrupa'dan turistlerin geldiğine işaret eden Aktoprak, turistlerin tekrar gelmesi için mutlu ayrılmaları gerektiğini aktardı.

Cittaslow unvanının insanları tekrar ilçeye gelmeleri için tetiklediğini vurgulayan Aktoprak, şunları kaydetti:

"İnsanlar, Google'u açıp rota belirlerken cezbeden unsurları dikkate alır. Uzundere'de bunlar çok fazla ve dünya sakin kentlerinin bir üyesi olduğu göründüğünde bu turistler için artı sebep oluyor. Bu anlamda hafta sonları yer bulamıyoruz çünkü kalacak yer sorun. Bu yoğunlukta Cittaslow'un katkısı çok büyük ve önümüzdeki dönemde bunu artarak yaşayacağız."

İlçenin Çoruh havzasında bulunduğunu, bu sebeple önemli bir destinasyon alanını barındırdığını anlatan Aktoprak, "Çoruh Vadisi'nde olmamız nedeniyle Türkiye'nin en güvenli ve en uzun rafting parkuruna sahibiz. Buraya gelen insanlar rafting, yamaç paraşütü, tracking yelken, su sporları ve kış aylarında buz tırmanışı yapabiliyor. Dolayısıyla misafirlerimize rota kapsamında alternatif sporların çok fazlasını sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

 
Kaçan kurbanlık 5 gün sonra askeri bölgede bulundu
 
Tarih gün yüzüne çıkarılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaştırmada AK reform
Son 17 yılda devreye aldığı yeni otoyollar ile ticaret akışında uluslararası ...
Erzurum’a tekstil atölyesini taşıyan destek alacak
1’inci ve 2. Bölgede yer alan illerde gerçekleştirilen hazır giyim, deri ...
ETSO’dan “VERBİS” uyarısı
ETSO, Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’ne (VERBİS) kayıt yükümlülüğü ...
 
Memiş Altınbaşak Hasat Şenliğine katıldı
Erzurum Valisi Okay Memiş, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Pasinler ilçesine ...
Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının uzun süredir üzerinde çalıştığı “uçtan ...
Ekonomide faiz indirimi sinerjisi
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Düşük faizli kredilere rekor seviyede talep geldi" dedi.
 
Pakdemirli’den çiftçiye müjde
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yağlı tohumlu bitkiler fark ödemesi ...
Palandöken: "7 ayda 135 bin 964 iş yeri açıldı”
Temmuz sonu itibariyle esnaf ve sanatkar sayısının 1 milyon 776 bin 51 ...
TUSAŞ stajyer mühendis alacak
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii bünyesinde kurulan Senin Kariyer Yolun ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva