Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
Erzurumspor’da sessiz bekleyiş
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
KUDAKA’dan proje teklif çağrısı
Son gün 29 Ağustos
Son gün 29 Ağustos
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Şimşek’ten asgari ücret açıklaması
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
Erdoğan Belediye başkanlarına seslendi
HABERLER>GUNDEM
3 Ocak 2012 Salı - 09:27

Uyarı yapıldı cevap gelmedi!

İŞTE DETAYLAR

Uyarı yapıldı cevap gelmedi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan yeni yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. 
Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan ve 6 buçuk saat süren toplantının ardından açıklama yapan Hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı 
Bülent Arınç, Irak sınırındaki olayda bir kastın kesinlikle söz konusu olmadığını belirterek, ''Ancak kasıt olmasa bile bir ihmal ya da zafiyetin söz konusu olup olamayacağı konusunda da incelemeler devam etmektedir. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Uludere Savcılığı ile irtibatlı olarak olay üzerinde bir adli soruşturma başlatılmış bulunmaktadır'' şeklinde konuştu.
Konuşmasında, hayatta kalanlara ve olayda yaşamını kaybedenlere karşı hükümetin yapacağı çok büyük işlerin olduğunu dile getiren Arınç, şöyle devam etti:
'Bunlardan bir tanesi esasen kanunlarla da hüküm altına alınan tazminat ödenmesidir. Bu derhal birkaç gün içinde gerçekleştirilecektir. Onun dışında da ayrıca özel bazı imkanlarla ölenlerimizin en yakınlarına, ailelerine, onların göz yaşlarını dirdirmese bile en azından kucaklaşmamıza vesile olabilecek adımlar da atılacaktır'' dedi.
ERDOĞAN - ÖZEL GÖRÜŞMESİ
Genelkurmay ve MİT'in ayrı ayrı açıklamasının olduğunu hatırlatan Arınç, Bakanların Uludere'ye gittiğini söyledi. "En yakınlarımızı kaybetmiş bir haleti ruhiye içindeyiz. Ancak bilelim ki olayın yaşandığı yer sınır ötesi harekatın yapıldığı bölgedir. Sinat-Haftanin terörist hareketlerinin çok yoğun yaşandığı bir bölgedir." diyen Arınç, 50 kişiye yaklaşan grubun düzenli birerli kolda gittiğini ifade etti. İnsansız Hava Araçları ile bu bölgenin takip edildiğini 4 saate yaklaşan görüntü izlendiğini aktaran Arınç, bu haberlerin birbiriyle örtüştüğünde harekat konusunda talimat verildiğini belirtti. 
'İŞARET FİŞEKLERİ VE TOP ATIŞIYLA UYARI YAPILDI, CEVAP GELMEDİ'
Güvenlik birimlerinin bundan sonraki olayların hepsinde canlıya karşı teslim olması için ikazda bulunduğunu hatırlatan Arınç, "Öncelikle işaret fişekleri atılmış olay yeri aydınlatılmış, daha sonra top atışı yapılmıştır. Daha sonra grup hareketlerine devam etmesi üzerine uçaklarla bombalama yapılmıştır. Vatandaşlarımız hayatını kaybetmiştir. Bazı medya organlarının sorumsuz ve tahrik edici başlıkları kesinlikle reddediyoruz. Silahlı kuvvetlerimiz bunları yapmazlar, yapamazlar. İlk incelemelerin olayda bir kasıt söz konusu değildir. Bunu ortaya atanlar bir takım duyumları ortaya atıyorlar. Bir ihmalin, zaafiyeti olup olmadığı konusunda incelemeler devam etmektedir. Her olaydan sonra adli soruşturma yapılmaktadır. Bunda da yapılmaktadır." diye konuştu. 
Ölenlerin yakınlarının devletine milletine bayrağına bağlı insanlar olduğunu kaydeden Arınç, "Olaydan büyük üzüntü duymaktadırlar. Başbakan'a söyledikleri söz 'Biz evlatlarımızı size emanet ediyoruz.' dediler. Bu bizim vicdani sorumluluğumuzdur. Örgütün baskın ve korkutması neticesinde tabutlara bayraklar asması köylüler tarafından reddedilmiştir. Maalesef İnsansız Hava Araçları ile insanların kimliklerinin tespiti mümkün değildir." dedi.
İNTİBAK YASASI 
Çalışanlar arasında ''intibak yasası'' olarak adlandırılan konu hakkında da hazırlanan taslağın
Bakanlar Kuruluna sunulduğunu belirten Arınç, ''Taslak, Bakanlar Kurulunca kabul edilerek imza altına alındı'' dedi.
Arınç, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanun Tasarısı taslağının da TBMM'ye sevk edilmek üzere karar altına alındığını söyledi.
YARGI HIZLANACAK
Toplantıda Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de takdimlerinin olduğunu ifade eden Arınç, ''Bu yargının hızlandırılması, özellikle icra iflas kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan kanun tasarısıdır. Bu da imzalandı ve TBMM'ye gönderilmek üzere kararlaştırıldı, tasarı haline geldi'' diye konuştu.

 
Sağlık ekiplerine dayak!
 
2,5 milyon emekliye müjde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık ekiplerine dayak!
Erzurum'da hasta getirmeye giden sağlık ekiplerini dövdüler.
2012 de Erzurum'un
Erzurum, yeni yıla hizmetler, tarım, sanayi, ulaşım ve eğitim sektörleri ...
Tanık söyledi
Organizatör Hasip Kaplan ve İrfan Enç
 
Nurcan öğretmen soba kurbanı
Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Beyköy'de sobadan sızan karbonmonoksit ...
Erzurum'da dalgıçlık eğitimi
Hayallerini Gerçekleştirmek İçin Dalgıçlık Eğitimi Alıyorlar
Aliyev Sarkisyan’ı dövüyordu
Bağımsız Devletler Topluluğu’nun 20. yıl zirvesinde Aliyev’le Sarkisyan ...
 
Yavru Vatan'ın adı değişiyor
işte 2 yeni isim
Narman Peri Bacaları, Futbol Sahası Oldu
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'na (Unesco) 'Jeolojik ...
Soba zehirlenmesi: 1 ölü
Erzurum'un Olur ilçesinde sobadan zehirlenen çiften biri öldü, diğeri ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva