Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
YSK itirazları karara bağladı
YSK itirazları karara bağladı
TBMM'de yoğun gündem
TBMM'de yoğun gündem
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
1 Haziran 2020 Pazartesi - 02:43

Türkiye’nin başarı hikayesi BBC’deydi

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC, Türkiye'nin yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadelesini başarı hikayesi olarak değerlendirerek bu mücadeleyi övdü.

Türkiye’nin başarı hikayesi BBC’deydi

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC, Türkiye'nin yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadelesini başarı hikayesi olarak değerlendirerek bu mücadeleyi övdü.
BBC'nin internet sitesinde yer alan "Türkiye, Covid-19'un kontrolünü nasıl ele aldı" başlıklı yazıda, virüsün Türkiye'ye geç geldiği ancak kısa sürede ülkenin her yerine yayıldığı belirtilirken virüsün ilk yayılmaya başladığı zamanda Türkiye'nin de İtalya gibi olmasından korkulduğu ancak bunun gerçekleşmediği ifade edildi. Türkiye'nin korona virüs ile mücadeledeki başarısının övgü dolu sözlerle ifade edildiği yazıda görüşlerine yer verilen Kent Üniversitesi Viroloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Jeremy Rossman, "Türkiye, açıkça çok daha büyük bir felaketin önüne geçti" dedi. Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilci Vekili Dr. Irshad Shaikh ise "Türkiye'nin halk sağlığı konusunda dünyaya sunacağı dersler var" diye belirtti.
“TÜRKİYE BÜYÜK BİR FELAKETİN ÖNÜNE GEÇTİ”
BBC'nin yazısında, korona virüsün Türkiye'de yayılmaya başladığı ilk zamanlar ölü sayısının artacağı ve Türkiye'nin korona virüsten en çok etkilenen ülke olan İtalya gibi olacağından korkulurken 3 ay geçmesine ve tam bir karantina uygulanmamasına rağmen bu kötü senaryonun gerçekleşmediği vurgulandı. İngiltere'den Kent Üniversitesi Viroloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Jeremy Rossman, Türkiye'nin büyük bir felaketin önüne geçtiğini ifade ederek, "Türkiye, salgına oldukça hızlı tepki veren ülkeler kategorisine giriyor" dedi.
“DÜNYANIN DERS ALMASI GEREKİYOR”
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye Temsilci Vekili Dr. Irshad Shaikh, Türkiye'nin halk sağlığı konusunda dünyaya sunacağı dersler olduğunu belirtti. İlk başta endişeli olduklarını aktaran Shaikh, "Günde 3 bin 500 pozitif vaka vardı. Ama işe yarayan şey, test yapmak oldu" diyerek Türkiye'nin test sonuçları için 5-6 gün beklemek zorunda kalmadığını vurguladı. Türkiye'nin genç nüfusa sahip olması ve yoğun bakım yataklarının talebi karşılaması gibi unsurlar sayesinde Covid-19'la mücadelede avantajlara sahip olduğu ifade edilirken, Irshad Shaikh, "Bu genç bir salgın. Ama daha fazla insanın ağır hasta olmasını bekliyorduk. Bir şeyler yolunda gidiyor" diye ekledi.
Karantina, izolasyon ve vaka izleme tedbirlerine dikkat çekilen yazıda, Fatih İlçesi Halk Sağlığı Müdürü Dr. Melek Nur Aslan, filyasyon çalışmalarından bahsederek kızamık takibinde edinilmiş deneyimler sayesinde virüsün görüldüğü ilk gün olan 11 Mart'tan itibaren takip edilmeye başlandığı belirtti. Aslan, "Planlar hazırdı. Onları raftan indirdik ve kullanmaya başladık" diye konuştu.
Dr. Şehit İlhan Varank Hastanesinden Başhekim Nurettin Yiyit'in röportajının yer aldığı yazıda, korona virüs tedavisinde hidroksiklorokini erken aşamada kullanmanın önemli olduğuna değinen Yiyit, "Diğer ülkeler bu ilacı çok geç kullanır. Özellikle de ABD. Biz ise sadece başlangıçta kullanıyoruz. Bu ilaç konusunda hiçbir tereddütümüz yok. Etkili olduğuna inanıyoruz çünkü sonuç alıyoruz" dedi. Dr. Yiyit, hastanenin ölüm oranının yüzde 1'in altında olması ve yoğun bakım ünitesindeki boş yataklardan gurur duyduğunu ifade etti.

 
YÖK'ten yeni düzenlemeler
 
Ailelerin evlat nöbeti 273'üncü gününde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, yeni kararları açıkladı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
“Türkiye parlayan bir yıldız”
Erdoğan, “Siyasi ve ekonomik bakımdan yeniden yapılanma sürecinde olan ...
‘Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli’
Erdoğan İzmir'de camilerden müzik yayını yapılmasına sert tepki göstererek, ...
 
Sağlıkta örnek başarı
Erdoğan, '“Sağlık sistemlerinin çöktüğü, kamu düzeninin yara aldığı bir ...
Erdoğan’dan Allah korkusu vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan HSK kura töreninde genç hakim ve savcılara hitap ...
'Memleket masası TBMM'dir'
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Milletin meselelerini ...
 
Şentop: “19 Mayıs diriliş destanıdır”
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “19 Mayıs, asil milletimizin cesaret ve kahramanlığıyla ...
‘Unutmayacağız’
Erdoğan, “Ülkesine ve halkına hizmet için koşturan kamu görevlilerine ...
Türkiye vatandaşını yalnız bırakmadı
Türkiye pandemi sürecinde yurt dışındaki Türk vatandaşlarını yalnız bırakmadı. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva