Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek’
'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek’
Erdoğan’dan eser siyaseti vurgusu
Erdoğan’dan eser siyaseti vurgusu
HABERLER>EKONOMÄ°
4 Haziran 2020 Perşembe - 03:08

Türkiye yeni bir ilki başarıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye, Dünya’da haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasında yerini alacak" dedi.

Türkiye yeni bir ilki başarıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye, Dünya’da haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasında yerini alacak" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat A.Ş.’nin Gölbaşı Yerleşkesi’nde incelemelerde bulunarak, şirketin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

UYDU YAYINCILIĞI

Türkiye’nin uydu yayıncılığında Asya, Avrupa ve Afrika ülkelerine hitap eden, sektörde önemli bir aktör olduğuna dikkat çeken Karaismailoğlu, “Türksat çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Türksat 5A, 2020’nin son çeyreğinde, Türksat 5B, 2021’nin ikinci çeyreğinde, Türksat 6A, 2022’de uzaya gönderilecek. Haberleşme uydularımız uzaya ulaştığında ülkemiz, görüntü, ses ve data iletişimi ile birlikte diğer katma değerli hizmetlerimizle dünyada söz sahibi olacak. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye, Dünya’da haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasında yerini alacak” ifadelerini kullandı.

Türksat 6A’nın yerli bir uydu projesi olduğunun altını çizen Bakan Karaismailoğlu, “Türksat 6A’nın sözleşmesi, Cumhurbaşkanımızın katılımıyla 15 Aralık 2014’de imzalandı. Bu uydumuz, Bakanlığımız ve Türksat A.Ş. ile birlikte TÜBİTAK, TAI, ASELSAN ve Ctech gibi kuruluşların ortak çalışmasının ürünü olacak” diye konuştu.

“KABLO TV ABONE SAYISININ 1 MİLYON 400 BİNE ULAŞMASINI HEDEFLİYORUZ”

Türksat A.Ş.’nin kablo altyapısı üzerinden sayısal televizyon, geniş bant internet ve sabit telefon hizmeti verdiğine de vurgu yapan Karaismailoğlu, “1 milyon 300 bine yakın Kablo TV abone sayısının yıl sonuna kadar, 1 milyon 400 bine çıkarılmasını öngörüyoruz. 1 milyonu aşan kablonet abone sayısının da yıl sonuna kadar 1 milyon 100 bine çıkarılması önceliğimizdir” şeklinde konuştu.

Türksat A.Ş.’nin yeni stratejik projeleri hakkında bilgi alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Ülkemizin uydu haberleşme kapasitesinin geliştirilmesi ve korunması çok önemlidir. Kablo TV altyapımızın aktif ve rantabl kullanılması, yayıncı kuruluşlara yüksek kaliteli hizmet sunulması kayda değerdir. Katma değerli bilişim hizmetlerinin yaygınlaştırılıp, bilgi güvenliğine yönelik çabalarınızı destekliyoruz. Bu yöndeki her türlü yatırım planlarını yakından takip ediyor ve yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Türksat A.Ş.’nin önemli yatırım projeleri arasında uydu yedeklilik ve veri merkezi yedeklilik projelerinin yer aldığını kaydeden Karaismailoğlu, Ankara Macunköy Veri Merkezi Yedeklilik Projesi’nin çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bakan Karaismailoğlu, planlanan yatırımlar arasında Ankara Uydu Yedeklilik Sistemi Projesi ile Ankara Gölbaşı Veri Merkezi Projesi’nin yer aldığını kaydetti.

Şirketin katma değerli bilişim hizmetlerine de işaret eden Karaismailoğlu, “2020 sonuna kadar, e-Devlet Kapısı’ndan hizmet veren kamu kurum sayısının 710’a çıkmasını öngörüyoruz” diye konuştu.

“AYLIK İŞLEM SAYISI ORTALAMASI 300 MİLYONDAN 500 MİLYONA ULAŞTI”

Bakan Karaismailoğlu, Covid-19 salgını boyunca e-devlet kapısının kullanıcı sayısının da rekora ulaştığını belirterek, “Geride bıraktığımız Covid-19 salgını ile mücadele döneminde, hayat eve sığdı, e-devlet kapısı kullanım sayılarında rekorlar kırıldı. Aylık ortalama 300 milyon olan e-devlet kullanım sayısı, Nisan ve Mayıs aylarında 500 milyona ulaştı. Özellikle, bakanlığımız hizmetlerinden, PTT maske başvurusu olmak üzere, sosyal yardım başvuruları, İçişleri Bakanlığı e-başvuru sorgulaması ile birlikte, Sağlık Bakanlığı HES kodu oluşturma ve sorgulama hizmetleri ağırlıklı olmak üzere e-Devlet Kapısını çok yoğun olarak kullandık. Bu kadar yüklenmenin ve yoğun kullanımın söz konusu olduğu e-Devlet Kapısı hizmetlerinin aksamadan yürütülmesinden dolayı Türksat A.Ş.’ye ayrıca teşekkür etmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

KOVİD SALGINIYLA MİLLİ MÜCADELE

“Küresel Covid-19 salgınına karşı ülke olarak verdiğimiz milli mücadelemizde büyük bir başarı elde ettik” diyen Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde devlet olarak, öngörü, yerinde karar ve eylem refleksimizle, millet olarak da gösterdiğimiz tam uyum ve iş birliği ile yeni normalleşme dönemine geçtiğimize işaret etti.

Yeni süreçte, Türksat’ın önemli sorumluluk üstlendiğini ve özverili bir çalışma programı sürdüğünü kaydeden Bakan Karaismailoğlu, salgınla mücadele kapsamında hayata geçirilen hizmetlere ilişkin şu bilgileri verdi: “Uydu ve Kablo TV üzerinden TRT eğitim kanalları devreye alındı. Okullarına gidemeyip, eğitimlerini EBA üzerinden alan öğrencilerimizin kullanımları kotalarından düşülmedi. Kotalı tarifeyle hizmet alan sağlık çalışanlarına 3 ay boyunca 100 GB, tüm abonelere de 25 GB ilave kota verildi. Uydu ve Kablo TV Yayıncı kuruluşların Nisan, Mayıs ve Haziran fatura ödeme vadesi de 30 Eylül 2020’ye ertelendi. Bütün bu hizmetlerin tamamı önemli ve kayda değerdir. Türksat A.Ş. yönetimini bu çalışmalarından ve mücadeleye verdiği katkılarından dolayı kutluyorum.”

“TÜRKSAT, 2020’NİN İLK ÜÇ AYINI 101 MİLYON TL FAALİYET KÂRI İLE KAPATTI”

Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen, yaptığı sunumda, Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uydularının işletmelerini yürüttüklerini ifade etti. Türksat A.Ş.’nin uydu yayıncılığının yanı sıra, kablo altyapısı üzerinden sayısal televizyon, geniş bant internet ve sabit telefon hizmeti verdiklerini ifade eden Şen, “Kamu hizmetlerinin elektronik ortamdan sunumuna yönelik altyapıyı sağlıyor ve anahtar teslim projelerinin gerçekleştirilmesi ve e-Devlet Kapısı’nın işletilmesini yürütüyoruz” diye konuştu.

Türksat A.Ş.’nin bugünkü yatırım değerinin 10.2 milyar liraya ulaştığını da belirten Genel Müdür Şen, “2020 yılının ilk üç ayını 101 milyon lira faaliyet kârı ile kapattık’ dedi.

Bakan Karaismailoğlu’nun Türksat A.Ş. Gölbaşı Yerleşkesindeki incelemelerinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Enver İskurt ve Selim Dursun ile Türksat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek de hazır bulundu.

 
ÖMAT 5 yılda 81 bin 485 mayını imha etti
 
Oktay ekonomiyi değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
188 projeye destek
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yüksek nitelikli iş gücünün ...
Noktayı koydular: Zam varsa kredi yok!
Üç Kamu bankası dün açıkladıkları kredi paketleriyle ilgili olarak "Sunulan ...
ETSO’dan onlıne istişare
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) İş ve Endüstri İlişkileri Ofisi ...
 
TKDK’dan tarım ve hayvancılığa hibe desteği
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) kırsalın kalkınması ...
Erzurum sermayede 4’üncü ayı 4’üncü kapattı
DOSİAD - EKONOMİ - ÖZEL - TOBB illere Göre Kurulan Şirketlerin 4 aylık ...
Erzurum devir verileri açıklandı
DOSİAD - EKONOMİ - ÖZEL - TÜİK Nisan 2020 dönemi motorlu kara taşıtları devir verilerini paylaştı.
 
Erzurum’da 4 ayda 90 şirket kuruldu
DOSİAD - EKONOMİ - ÖZEL - TOBB 2020 Ocak – Nisan dönemi birikimli kurulan ...
İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri başladı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mayıs ayı işsizlik ödeneği ...
Arslan: “Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz”
Arslan, “Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva