Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,6 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,6 arttı
Koca'dan 'Onaylı Randevu Sistemi' açıklaması
Koca'dan 'Onaylı Randevu Sistemi' açıklaması
Sekmen karne heyecanına ortak oldu
Sekmen karne heyecanına ortak oldu
Tekin 2023 – 2024 dönemi tespitlerini paylaştı
Tekin 2023 – 2024 dönemi tespitlerini paylaştı
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
HABERLER>EKONOMÄ°
26 Aralık 2012 Çarşamba - 05:53

Türkiye'ye mutlu döndüler

Doğu Anadolu’dan sanayici ve iş adamları Tunus’a çıkarma yaptı. İş köprüleri kurmak ve ikili temaslarda bulunmak üzere Tunus’a giden iş adamları Türkiye’ye mutlu döndü.

Türkiye ye mutlu döndüler

Doğu Anadolu’dan sanayici ve iş adamları Tunus’a çıkarma yaptı. İş köprüleri kurmak ve ikili temaslarda bulunmak üzere Tunus’a giden iş adamları Türkiye’ye mutlu döndü.
 Doğu Anadolu Sanayici ve İş adamları Dernekleri Federasyonu (DASIDEF) Başkanı Osman Dolar, 24 iş adamının katımlıyla gerçekleştirdikleri Tunus temaslarını değerlendirdi. Programın oldukça verimli geçtiğine değinen Dolar, farklı iş alanlarında anlaşmalar sağlandığının müjdesini verdi. Dolar, “Türkiye’nin 2023 yılı 500 milyar ihracat hedefini yakalaması için Türk iş dünyasının yeni pazarlara açılması gerekiyor. Tunus’un iyi bir pazar olduğunu söyleyebiliriz.”dedi.
 DOLAR’IN AÇIKLAMASI
DASİDEF Başkanı Osman Dolar, Türkiye’de refah artışının temel dinamiğinin ihracat ve potansiyel pazarlara yatırım olduğuna inandıklarını söyledi. Yeni pazarlara açılmanın en az mevcut pazarları korumak kadar önemli olduğunu düşündüklerinin ifade eden Dolar, federasyon olarak bu düşünceyle harekete ettiklerini belirtti. Dolar, “Aynı zamanda, yoğun bir şekilde ülkemizin yabancı yatırımcılara sunduğu fırsatları anlatarak, yabancıları yatırım için ülkemize çekmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
 Konfederasyon olarak genelde Afrika özelde ise Tunus’un ticaret ve yatırım açısından çok zengin bir potansiyeli olduğuna inandıklarını kaydeden Dolar, “Bu nedenle DASİDEF iş heyetiyle Kuzey Afrika’nın güzide ülkelerinden Tunus’a bu ziyareti gerçekleştirdik” dedi.
 YATIRIM ZİYARETİ
Yatırım yapmak istedikleri Tunus’ta 3 gün süren bir programa katıldıklarını ifade eden Dolar, “Bu süre içinde Tunuslu iş adamlarıyla buradaki yatırım imkanlarını konuştuk. Farklı sektörlerde yatırım imkânlarını araştırdık. Yaptığımız araştırmalar bize Tunus’ta nitelikli insan kaynağı olduğunu gösterdi. Bu nitelikli insan kaynağından yararlanmak istiyoruz. Tunus’ta özellikle hayvancılık alanında işletilmesi gereken tesisler olduğunu öğrendik. Bu alanda Tunuslu iş adamlarıyla ortak iş yapmayı planlıyoruz. Süt ve süt ürünleri üretme alanında da iş yapma projelerimiz var. İnşaat sektöründen arkadaşlarımız yer altı elektrik şebekesi alanında yatırım için fizibilite çalışması yapacak. Bu çalışma El-Kasrin’de yapılacak. Anladığımız kadarıyla Tunus yatırım ve pazar alanının iyi olduğu bir ülke. Türkiye’nin 2023 yılı 500 milyar ihracat hedefini yakalaması için Türk iş dünyasının yeni pazarlara açılması gerekiyor. Tunus’un iyi bir pazar olduğunu söyleyebiliriz”açıklamasında bulundu.
 GÖKÇE7NİN AÇIKLAMASI
Tunus’ta çok sıcak karşılandıklarını ifade eden DASİDEF Genel Sekreteri Halim Gökçe, Tunus’ta Ticari Ateşe,Türkiye Büyük Elçisi ve Tunus Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakan Riyad Bittayyib tarafından karşılandıklarını belirtti. Gökçe, Gammart’ta düzenlenen DASİDEF toplantısında bir konuşma yapan Tunus Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakan Riyad Bittayyib, ülkesinin yeni dönemde önemli ekonomik adımlar atmayı hedeflediğini ve Türk işadamlarıyla her alanda işbirliğine hazır olduklarını söylediğini kaydetti. Gökçe ayrıca, Bakan Riyad Bittayyib’in, “Her iki ülke arasındaki tarihi, kültürel ve ekonomik bağları yeniden güçlendirmek istiyoruz. Gördüğüm kadarıyla hem Tunus tarafı, hem Türkiye tarafı yeni dönemde ilişkileri geliştirme azmindeler. Biz bu bağlamda her iki ülke arasındaki işbirliğini ve ortaklığı derinleştirmek niyetindeyiz. Türk işadamlarını Tunus’ta yatırım yapmaya çağırıyorum” dediğini hatırlattı.
 İKİ ÜLKE ARASINDA TİCARİ İLİŞKİ
Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük, iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin önemini anlatan bir konuşma yaptığını belirten Gökçe, Tunus Büyükelçiliği Ticaret Baş Müşaviri Yinal Yağan, “Tunus mevcut şartlar itibariyle yatırımcılarımız ve iş adamlarımız için çok ciddi potansiyeli olan bir ülke. Gerek Afrika gerekse komşu ülkelere açılmak ve iç piyasaya yönelik üretim yapmak için üretim ve ticaret üssü olarak kullanılabilecek bir yer. Yatırımcıları ve ticaret erbabımızı bekliyoruz. Yatırım ve iş gerçekleştirmeleri yaparak Tunus piyasasında varlık göstermelerini istiyoruz. Hem Tunus devleti hem Türkiye devleti sonuna kadar iş adamlarımızın arkasında. Biz de buraya geldiklerinde kendilerine yardım ve destekte bulunacağız” şeklinde konuştuğunu aktardı. (ERGİAD.ORG)

 
Şehitler anısına heykel yaptı
 
Palandöken Yılbaşına hazır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sosyal Güvenlikte Teşvik gerçeği
Erzurum Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Kobal, “Şuan Erzurum’da bir işverenin ...
Kararı Hükümet verecek
MÜSİAD, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündemine taşıdı.
Erzurum Dünyada ilk 10'a girecek
Vali Öztürk, “Artık bütün dünya Erzurum’un farkındadır. 2011 yılında 25. ...
 
Şimşek son noktayı koydu
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Teşvikler 5084'de dahil olmak üzere belli ...
Kamusen'den 3+3 protestosu
Kamu-Sen Mersin İl Temsilciliği üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi ...
Bu kez dengeyi tutturduk
Erzurum’da kasım ayında gelirin gideri karşılama oranı bakımından son ...
 
Bapuşçu'dan bankacılık semineri
Atatürk Üniversitesi İİBF Ekonomi Kulübü`nün düzenlediği etkinlikte, Eğitmen ...
KUDAKA uyardı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2013 yılı Mali destek programına ...
ETSO üyeleri sandığa gitti
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Genç Girişimciler Kurulu (GGK) ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva