Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
18 Eylül 2019 Çarşamba - 10:31

Türkiye Filistinli kardeşlerinin yanında

Ersoy, Türkiye'nin her zaman Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu belirterek, "Bütün gayemiz Filistin'de kalıcı barış ve istikrarın tesis edilmesidir. Bunun yolu da 1967 sınırlarında bağımsız Filistin devletinin kurulmasıdır" dedi.

Türkiye Filistinli kardeşlerinin yanında

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin her zaman Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu belirterek, "Bütün gayemiz Filistin'de kalıcı barış ve istikrarın tesis edilmesidir. Bunun yolu da 1967 sınırlarında bağımsız Filistin devletinin kurulmasıdır" dedi.

Ürdün'ün başkenti Amman'ı ziyaret eden Bakan Ersoy, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) bağlı Vahdet Filistin Mülteci Kampı'nda Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yenilenen Vahdet Kampı Kız Lisesinin açılışını yaptı. Türkiye'nin TİKA aracılığıyla kalkınma alanında edindiği deneyim ve birikimlerini 59 ülkede 61 program koordinasyon ofisiyle dünya genelinde 170'ten fazla ülkeye ulaştırdığını dile getiren Bakan Ersoy, Türkiye'nin yardım elini hep vicdanı ve iyiliği öne alarak uzattığını, dünya genelinde mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi kim varsa ulaşmaya çalıştığını söyledi. Bakan Ersoy, TİKA Amman Ofisi'nin de bu anlayış doğrultusunda çalışmalarını yürüttüğünü vurgulayarak, ofisin Ürdün'de faaliyete başladığı 2015'ten beri eğitimden tarıma, sağlıktan kültürel iş birliğine kadar geniş bir yelpazede projeler gerçekleştirdiğini anlattı. Kalkınma ve ilerleme yolunda bir ülkeyi hedeflerine ulaştıracak en temel gücün eğitimli ve nitelikli insan gücü olduğuna dikkati çeken Bakan Ersoy, "Bu sebeple, eğitim her zaman TİKA'nın öncelikli faaliyet alanı olmaya devam edecektir. Türkiye, Ürdün'deki gençlerin daha iyi koşullarda eğitim görmesi için desteklerini artırarak sürdürecektir" diye konuştu.

ERSOY’UN AÇIKLAMASI

Bakan Ersoy, yenilenen okulda kız çocuklarının eğitim görecek olmasının önemine de değinerek, şöyle devam etti: "Güçlü bir toplumun oluşması için ailenin ve özellikle kadının güçlendirilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu sebeple, ülkemizde olduğu gibi, kalkınma iş birliğinde bulunduğumuz ülkelerde de kızların eğitim hayatına katılımının desteklenmesi konusuna hassasiyetle yaklaşıyoruz. İnanıyorum ki baştan aşağı yenilediğimiz, fen laboratuvarıyla, kütüphanesiyle, bilgisayar sınıfıyla çağdaş materyallerle donattığımız bu okulda eğitim görecek bin 500'ün üzerindeki Filistin kökenli kızımız eğitimlerine her zamankinden daha şevkle sarılacaklardır"

"UNRWA İLE İŞ BİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, UNRWA'nın 70 yıldır sayıları 5 milyonu aşan Filistinli mültecilerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasında son derece önemli bir misyonu üstlendiğini belirterek, Ürdün'ün misafir ettiği 2 milyondan fazla Filistinli mültecinin özellikle sağlık ve eğitim hizmetlerine erişiminde UNRWA'nın kritik bir rol oynadığını söyledi. Ajansın karşı karşıya kaldığı siyasi ve mali baskıların farkında olduklarını ifade eden Bakan Ersoy, "Filistin mültecileri için hayati önem taşıyan Ajansa 1 Temmuz 2019 itibarıyla sona eren Danışma Komisyonu Dönem Başkanlığımız süresince güçlü desteğimiz sürdürülmüş, uluslararası toplumun siyasi ve mali desteğini arttırmasına yönelik çalışmalar yapılmıştır. UNRWA ile iş birliğimiz önümüzdeki dönemde de devam edecektir" dedi.

"FİLİSTİN HALKINA SAHİP ÇIKMAK, İNSANLIK ONURUMUZUN GEREĞİ"

Türkiye'nin her zaman Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu vurgulayan Bakan Ersoy, şunları kaydetti: "Filistin'i savunmanın insanlığı savunmak, barışı, adaleti, bağımsızlığı savunmak olduğu inancıyla bu meseleye en güçlü şekilde sahip çıkıyoruz. Bütün gayemiz Filistin'de kalıcı barış ve istikrarın tesis edilmesidir. Bunun yolu da her fırsatta ifade ettiğimiz gibi 1967 sınırlarında bağımsız Filistin devletinin kurulmasıdır. Bu doğrultuda mücadelemize devam ederken aynı zamanda Filistin ekonomisinin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmaya ve Filistinli kardeşlerimize yardım etmeye devam edeceğiz. Zira Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın her platformda en güçlü şekilde vurguladığı gibi Filistin halkına sahip çıkmak, insanlık onurumuzun gereğidir."

Okulun yeniden hayat bulmasında emeği geçen herkese, özellikle Türkiye'nin dostluk duygularını tüm dünyaya taşıyan TİKA'ya şükranlarını sunan Bakan Ersoy, Filistin mültecilerine ev sahipliği yapan Ürdün'e ve dostluk köprüsüne vesile oldukları için UNRWA makamlarına teşekkür etti. Bakan Ersoy, okulun Türk, Filistin ve Ürdün halklarının dayanışmasının bir nişanesi olarak hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Bakan Ersoy, UNRWA Genel Sekreter Yardımcısı Christian Saunders, TİKA Başkan Vekili Serkan Kayalar, UNRWA Ürdün Direktörü Mohammed Adar, Ürdün Filistinliler İşleri Genel Müdürü Rafiq Khirfan tarafından okulun açılış kurdelesi kesildi. Törende kız öğrenciler folklar gösterisi sundu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, daha sonra Ürdün Turizm ve Eski Eserler Bakanı Majd Shweikeh ile bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasındaki turizm potansiyeli ile turist sayısının karşılıklı artırılması için yapılabilecekler ele alındı.

TÜRKİYE İLE ÜRDÜN KARŞILIKLI KÜLTÜR YILI NİYET BEYANI İMZALANDI

Ürdün temasları kapsamında Kültür ve Gençlik Bakanı Muhammed Ebu Rumman ile de bir araya gelen Bakan Ersoy, iki ülke arasındaki iş birliklerinin ele alındığı görüşmenin ardından mevkidaşı ile 2020 Türkiye-Ürdün Karşılıklı Kültür Yılı Niyet Beyanı'nı imzaladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy burada yaptığı konuşmada, iki ülke ilişkilerinin daha hızlı gelişmesi, kültürel faaliyetlerin daha yoğun hale gelmesi için karşılıklı kültür yılı ilanının çok iyi bir başlangıç olacağına inandığını söyledi. Yıl boyunca yapılacak etkinliklerle kadim bağların daha da güçleneceğine işaret eden Bakan Ersoy, kültürel etkinliklerin hem ülkeler arasındaki bağları güçlendirdiğini hem de turistik ziyaretleri artırdığını belirtti. Kültürel, arkeolojik ve turistik değerlerin tanıtılmasının sağlanacağının da altını çizen Bakan Ersoy, müzikten tiyatroya, operadan baleye, sinemadan edebiyata kadar birçok faaliyetin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Bakan Rumman ise, Türk heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, imzalanan protokolün iki ülke arasındaki kültürel iş birliğinin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

 
Konut fiyat endeksi açıklandı
 
Menderes’e vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Azerbaycan-Türkiye İş Forumunda BTE gündemi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ‘Bakü-Tiflis-Erzurum doğal gaz hattı, ...
’12 Eylül demokrasi tarihimizde kara bir leke’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Üzerinden 39 yıl geçmesine rağmen ...
‘Ne hakka, ne hukuka, ne de insanlığa sığar”
Erdoğan, ‘“Kamunun diğer tüm kurumları gibi belediyeler de çeşitli statülerde ...
 
Kalın’dan ‘dikkat çekici sessizlik’ vurgusu
Kalın, “Türkiye’de başka bir yerde çok daha küçük ölçekli hadiseler meydana ...
Çavuşoğlu: “Sonuna kadar savunacağız”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ”Seçim öncesi her türlü yasa dışı, ...
‘Tehditler bize geri adım attıramaz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ülkemize yönelik yaptırımlar, tehditler bize geri ...
 
“Vatana namahrem eli değmeyecek"
Erdoğan, 'Sivas’tan ve Sivas kongresinden aldığımız cesaretle yolumuza ...
Erdoğan'dan Trump'a Patriot şartı
Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile Patriot Füze Savunma Sistemleri'nin alımı ...
‘Her türlü tuzağı bozacağız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye’nin kazanımlarına karşı kurulan her türlü ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva