Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>BÖLGE
3 Mart 2023 Cuma - 07:53

Türk Milletinden kardeşlik kararlılığı

Hazreti Peygamber,"Bir mümin, aç bir mümini doyurursa, Allah da o kimseyi cennet meyveleriyle doyuracaktır. Yine bir mümin, susuz kalan bir mümine bir şeyler içirip susuzluğunu giderirse, Allah kıyamette ona 'Rahîk-ı Mahtûm'dan içirecektir. ' buyuruyor

Türk Milletinden kardeşlik kararlılığı

Cenab –ı Hak, Bakara Suresi 177’inci ayette, ‘Yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz erdemlilik değildir. Asıl erdemli kişi Allah’a, âhiret gününe, meleklere, kitaba ve peygamberlere iman eden; sevdiği maldan yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, yardım isteyenlere ve özgürlüğünü kaybetmiş olanlara harcayan; namazı kılıp zekâtı verendir. Böyleleri anlaşma yaptıklarında sözlerini tutarlar; darlıkta, hastalıkta ve savaş zamanında sabrederler. İşte doğru olanlar bunlardır ve işte takvâ sahipleri bunlardır.’ buyuruyor. Türk Milleti bu ilahi emre gönül adayarak depremzede kardeşleri için yüreğini adıyor.

HADİSİ ŞERİF

Hazreti Peygamber,"Bir mümin, aç bir mümini doyurursa, Allah da o kimseyi cennet meyveleriyle doyuracaktır. Yine bir mümin, susuz kalan bir mümine bir şeyler içirip susuzluğunu giderirse, Allah kıyamette ona 'Rahîk-ı Mahtûm'dan içirecektir. Yine bir mümin, elbiseye ihtiyacı olan bir mümini giydirirse, Allah da ona cennetin yemyeşil elbiselerinden giydirecektir." tebliğini yapıyor. Türk Milleti bu müjdeye mazhar olmak için varını ortaya koyuyor.

POLİS EKİPLERİNDEN MİNİK DEPREMZEDEYE SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI
Bitlis’in Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 5 yaşındaki depremzede İlayda’ya doğum günü sürprizi yapıldı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedeler çeşitli illerde hayatlarını sürdürmeye devam ediyor. Bu çerçevede Bitlis’in Tatvan ilçesine gelen ailelerin yaralarını sarmak için çeşitli etkinlikler düzenlenirken, bir yandan da depremden etkilenen çocukların yüzünü güldürmek için herkes seferber oldu. Deprem bölgesinden ailesiyle birlikte Tatvan ilçesine gelen 5 yaşındaki minik İlayda’nın doğum günü olduğunu öğrenen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, minik kızın yüzünü güldürmek için harekete geçti. İlayda’ya doğum günü sürprizi yapmak amacıyla bulunduğu eve giden ekipler, minik kızı pastayla karşıladı. Polis ekiplerini karşısında gören İlayda ise çok sevindiğini söyleyerek ekiplere teşekkür etti. Unutulmaz bir gün yaşayan minik İlayda, polisleri çok sevdiğini söyleyerek polis üniforması giyip ekiplerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Hatıra fotoğrafının ardından ekipler evden ayrıldı.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA PSİKOLOJİK DESTEKLER SÜRÜYOR

Erzincan’da ağırlanan depremzede ailelerin çocukları için psikososyal destek etkinliklerinin olduğu programlar devam ediyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde hissedilen deprem sonrasında Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Psikososyal Destek Hizmetleri yürütülmektedir. Kurulan ve psikolojik danışmanlardan oluşan Psikososyal Destek Müdahale Ekibi deprem bölgesinden gelen ve Erzincan’ın Kemaliye ilçesine yerleştirilen öğrenci ve velilerin ihtiyaçlarına yönelik saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Çocukların mutluluğu için fedakârca çalışan ekipler bu çerçevede Kemaliye Osman Nuri Akın Yurdu’na yerleştirilen öğrenci ve velilere yönelik psikoeğitim çalışmaları yaptı. Bu çalışmalara 48 veli ve 14 öğrenci katıldı. Yine velilere yönelik 23, öğrencilere yönelik ise 4 bireysel görüşme yapıldı. Ayrıca, Kemaliye'de okullara yerleştirilen öğrencilere yönelik ilkokul bünyesinde 92, ortaokul bünyesinde ise 90 öğrenciyle psikososyal destek için etkinlikler düzenlendi. İlçede bulunan anaokulu ve lise ziyaret edilerek, idareci ve öğretmenlere yönelik psikososyal destek çalışmaları ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapıldı.

KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ HARÇLIKLARINI DEPREMZEDELERE BAĞIŞLADI

Erzincan’da Kız Kur'an Kursu öğrencileri, depremzedelerin yaralarının sarılması ve onlara destek olmak amacıyla biriktirmiş oldukları 3 bin 730 TL harçlıklarını İl Müftüsü Muharrem Gül'e teslim ettiler.

İl Müftüsü Muharrem Gül; "Allah Azze ve Celle Kur'an-ı Kerim vasıtasıyla biz kullarına "İyilik ve takvada yardımlaşın" diye emrediyor. Hafızlarımız yaptıkları bu güzel davranışla Rabbimizin bu emrinin gereğini en güzel şekilde yerine getirdiler. Ezberlemekte oldukları Kur'an-ı Kerim'in emirlerine uygun hareket ederek genç nesillere örnek oldular. Bu güzel davranışlarından dolayı hafızlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah Devlet - Millet elele, Türkiye tek yürek birlik ve beraberlik içerisinde depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

ELAZIĞ’DA EĞİTMEN VE ÖĞRENCİLERDEN DEPREMZEDELERE ANLAMLI DESTEK

Elazığ Belediyesi, Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) bünyesinde bulunan çinicilik kursu hocaları ve kursiyerler, battaniye, şal ve panço gibi ürünler yaparak deprem bölgesine gönderiyor.

Elazığ Belediyesi EBEGEM bünyesinde bulunan çinicilik kursu hocaları ve kursiyerler depremzede vatandaşlar için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar çerçevesinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Çinicilik kursu Hocaları ve Kursiyerlerinin depremzede vatandaşlara götürülmek üzere battaniye, şal, panço gibi ürünleri el birliğiyle yaparak deprem bölgesine gönderiyor.

IĞDIR'DA SEVGİ EVLERİNDEKİ ÇOCUKLAR DEPREM BÖLGESİNE 50 BİN LİRA BAĞIŞLADI

Iğdır'da sevgi evlerinde koruma altında bulunan çocuklar, deprem bölgeleri için biriktirdikleri 50 bin liraya çocuklar için iç çamaşırı ve giyim malzemesi alarak deprem bölgesine gönderdi.

6 Şubat günü merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından deprem bölgelerine yardımlar devam ediyor. Iğdır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı sevgi evlerinde kalan çocuklar ile Müdürlüğe bağlı çalışanlar, topladıkları 50 bin lira parayı İl Müdürlüğüne teslim etti. İl Müdürlüğü tarafından teslim alınan para ile çocuklar için iç çamaşır ve giyim malzemesi alınarak deprem bölgesine gönderildi.

Çocukların davranışının büyük bir erdem olduğunu belirten Iğdır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hakan Uşma, "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen ve 11 ili etkileyen yüzyılın felaketinde ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Iğdır Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak çocuklarımız koruma altındaki çocuklarımız ve tüm personelimizle birlikte 50 bin liralık bir bağışta bulunmak istedik. Bunu da deprem bölgesinde bulunan çocuklarımıza iç giyim ve giyim malzemesi olarak, çocuklarımızın fikirleri alınarak böyle bir yardım yapmak istedik. 50 bin liralık yardım, çocuklarımızın önderliğinde Müdürlüğümüz olarak Iğdır'da bulunan AFAD Müdürlüğümüze verildi" dedi.

Malzemeleri Iğdır AFAD Müdürlüğüne teslim eden çocuklar ve Müdürlüğe bağlı ekipler, daha sonra Iğdır Vali Yardımcısı Abdulkadir Şahin ile görüştü. Vali Yardımcısı Şahin, yapılan destekten dolayı çocuklara teşekkür ederek onlara kitap hediye etti.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLERDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA PSİKOSOSYAL DESTEK

Zonguldak’tan deprem bölgesine giden gönüllü öğretmenler deprem bölgelerinde, çocuklara psikososyal destek veriyor.

Zonguldak’tan deprem bölgesindeki illere gönüllü olarak giden öğretmenler psikososyal destek verildi.

Depremden etkilenen öğrencilere destek sağlamak üzere afet bölgesine giden Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli rehber öğretmenlerden oluşan psikososyal destek ekibi, Gaziantep İslahiye’de psikososyal destek faaliyetlerini sürdürüyor.

Depremden etkilenen vatandaşların ve çocukların yaşanan bu zorlu süreçte ihtiyaç duydukları desteği sağlayarak, depremin meydana getirdiği olumsuz etkiden uzaklaşmalarına katkı sunuyor.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan ve deprem bölgesindeki illere gönderilen psikososyal destek ekibi ve gönüllü öğretmenlerin bölgede yaptığı çalışmaları paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, “Ülkemizin yaşadığı bu büyük deprem felaketinden sonra içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte, hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin ihtiyaç duydukları desteği almaları, sağlıklı bir şekilde yaşamlarını ve eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmeleri, depremin etkilerinden bir an önce kurtulabilmeleri amacıyla Bakanlığımızca yürütülen psikososyal destek çalışmaları, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından da titizlikle takip edilerek yürütülmektedir. İlimiz okullarına deprem bölgesindeki İllerimizden nakil gelen öğrencilerimize ve ailelerine yönelik olarak psikososyal destek çalışmalarımız hassasiyet ile yürütülürken İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinasyonunda hazırlanan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlardan oluşan bir psikosyal destek ekibimizi de deprem bölgesine gönderdik. Gaziantep İslahiye ilçemizde çalışmalara katılan ekiplerimiz; Depremden etkilenen çocuklarımızın ve ailelerin normal yaşantılarına en hızlı dönebilmeleri için, çocuklarımız ve ailelerimizin yaralarının sarılması, yaşamış oldukları durumun etkisinden uzaklaşmaları için destek olmaya devam ediyorlar.

Deprem bölgesindeki illerimizden ilimize gelerek Zonguldak Valiliğimiz koordinasyonunda öğrenci ve velilerimizin yerleştirildikleri her noktada ve okullarımızda, ilimizde görevli 238 rehber öğretmen/psikolojik danışmanımız, öğrencilerimiz ve velilerine yönelik rehberlik ve psikolojik ilk yardım çalışmalarını hassasiyet ile yürütmektedir.

Deprem felaketinin ilk anından itibaren Bakanlığımız, aldığı hızlı kararlarla; öğrenci, öğretmen ve velilerimizin yanında oldu. Eğitim ailemizin tüm fertleri, depremin yaralarını sarmak için seferber oldu. Gönüllü öğretmenlerimizden oluşan 45 kişilik ekip,22 kişilik AKUB, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlardan oluşan 8 kişilik psikosyal destek ekibi, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay illerimizde geçen süreç içerisinde görev aldılar, almaya devam ediyorlar.

Depremin getirdiği yıkım ne kadar büyük olursa olsun, dayanışmamız da büyük, Milletimiz ,el birliği ile bu zorlu sürecin üstesinden gelecektir. Zorlu süreçleri eğitimle aştık, eğitimle daha güçlüyüz. Evlatlarımızın eğitim süreçlerinde her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz”dedi.

POLİS MEMURLARI DEPREM BÖLGESİ İÇİN AHŞAP EV YAPIYOR

Bartın İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları deprem bölgesi için ahşap ev yapımında gönüllü çalışıyorlar.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen illerde depremin izlerinin silinmesi, yaraların sarılması ve bölgede hayatın yeniden normale dönmesi için çalışmalar devam ediyor.

Depremden etkilenen illere destek için yurdun dört bir yanında seferberlik hali sürerken Bartın İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları da bölgeye gönderilmek üzere inşa edilen ahşap ev ve ofislerin yapımında gönüllü olarak görev alıyorlar.

Marangozluk mesleğine hakim olan polis memurlarının gönüllü olarak görev aldıkları çalışmalar dahilinde Bartın’ın Ulus ilçesindeki kereste fabrikasında deprem bölgesine gönderilmek üzere ahşap ev ve ofis inşası gerçekleşiyor.

Gaziantep Nurdağı Emniyet Müdürlüğü için 22 metrekare büyüklüğünde ahşap ev ve 2 tuvalet, Samandağ Emniyet Müdürlüğü için 10 metrekare büyüklüğünde 2 ahşap ev, Malatya Emniyet Müdürlüğü için 10 metrekare 4 ahşap 4 ev inşa eden polis memurlarının yeni ahşap ev ve ofisler için kereste fabrikasındaki mesaileri devam ediyor.

Çam ve köknar ağaçlarından elde edilen kerestelerin kullanımıyla yapımları gerçekleşen yeni ağaç ev ve ofisler de deprem bölgesine gönderilecek.

Çalışmalara katılan polis memurlarından 22 yıllık polis memuru Nazif Durak, “Daha önce mesleğimin haricinde bu tip marangozluk işlerinde çalıştım. Hobi olarak ahşap işlerinde bulundum. Biraz el becerim oldu. Ülkemizde yaşanan bu deprem felaketinde özellikle, tüm vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Bizler Bartın İl Emniyet Müdürlüğü personeli olarak İl Emniyet Müdürümüzün önderliğinde deprem bölgesinde bulunan emniyet birimlerimizin hizmet verebilmeleri için elimizden gelen prefabrik tarzda evler yapıyoruz. Onları tüm yağmurdan kurtaramayız belki ama herkesi bir tek yağmurdan kurtarsak bizim için mutluluktur. Onun için elimizden geldiğince bu evleri yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Meslekten önce mobilya ve kereste atölyesinde çalışmıştım. Şimdi de İl Emniyet Müdürlüğümüzün önderliğinde yapmış olduğumuz bu ev ve ofisleri deprem bölgesine göndermek üzere çalışıyoruz. Burada mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

DEPREMZEDE HÜSEYİN AMCA, “CUMHURBAŞKANIMIZIN YÜKÜ ŞİMDİ DAHA AĞIR, RABBİM YARDIMCISI OLSUN"

Van Büyükşehir Belediyesi depremin yaşandığı ilk günden itibaren Malatya ilinde depremin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Depremin ilk gününden itibaren Malatya bölgesine adeta çıkartma yapan Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi Malatyalıların yüreğine dokunmaya devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesine bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ise her anlamda depremzedelerin yanında yakınında olmaya yaralarını sarmaya devam ediyor. Gün boyu konteyner kentlerde hem yetişkinler hem çocuklara yönelik çalışmalar düzenleyerek depremin olumsuz etkilerini silmeye çalışıyorlar.

Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek koordinesinde kurulan konteyner kentlerde depremzedelere psiko sosyal destek vermeye devam ediyor. Kurulan ekipler gün boyu konteyner kentlerdeki Depremzede vatandaşları dinleyerek, dertlerine derman oluyor acılarını paylaşıyor. Depremin izlerini silmek için gece gündüz çalışıyorlar. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, konteyner kentte bugün ziyaret ettiği ailenin duaları karşısında duygu dolu anlar yaşandı. 89 yaşındaki Hasan Hüseyin Akça ve 84 yaşındaki eşi Zehra Akça isimli Malatyalı Akçadağlı depremzede aile hem Van Valisi Dr. Ozan Balcı'ya hem Selma Biçek'e minnettar olduklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dan bahsederken gözleri dolan depremzede Hüseyin amca, "Onun yükü şimdi daha ağır. Rabbim yardımcısı olsun" derken göz yaşlarına hakim olamadı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan daire başkanı Selma Biçek, burada Vanlı kadınlarımız başta olmak üzere belediyemize bağlı onlarca destek elemanı ile ailelerimizin her türlü ihtiyaçlarını yerine getirmek için çabalıyoruz, bugün ziyaret ettiğimiz ailemiz bizleri de çok duygulandırdı rabbim devletimizin eksikliğini vermesin. Devlet millet el ele kısa sürede bununda üstesinden geleceğiz dedi.

DEPREMZEDE ÇOCUĞA DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ailesiyle Malatya'dan Van'ın Muradiye ilçesine gelen 9 yaşındaki Ruken Karataş'a doğum günü sürprizi yapıldı.

Yaşanan depremin ardından ailesiyle Malatya'dan Muradiye ilçesinde kaymakamlık tarafından tahsis edilen lojmanlarda misafir edilen Ruken Karataş’a, eğitim gördüğü Gazi İlkokulunda doğum günü sürprizi yapıldı. Belediye görevlileri tarafından Karataş ve diğer çocuklar için hazırlanan yaş pasta, süslenen sınıfa getirildi. Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nurettin Yavrutürk, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bünyamin Polat, Karataş ailesi, öğretmenler ve diğer çocukların katılımıyla pasta kesilerek Ruken Karataş'ın doğum günü kutlandı.

Burada konuşan Kaymakam Melih Aydoğan, depremzede Ruken Karataş için doğum günü organize ettiklerini belirterek, “Depremzede çocuğumuz ile birlikte pasta keserek çeşitli hediyeler verdik. Bu güzel anıyı tüm çocuklarımız ile yaşamış olduk. Emeği geçen öğretmenlerimize ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.

Doğum günü kutlanan Ruken Karataş ise "Malatya'da deprem olduğu için Van’a geldik. Bugün kaymakam amca ve arkadaşlarım doğum günümü kutladı. Herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

TEGV’DEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA DESTEK

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 11 şehri etkileyen deprem felaketinin ardından Van’a gelen depremzedelere çocuklara bir destek de TEGV Van Nirun Şahingiray Eğitim Parkı’ndan geldi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, deprem felaketinin etkilediği bölgede yaraların sarılması için ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Şanlıurfa ve Adana’daki iki sabit etkinlik noktasına ek olarak Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Tatvan-Bitlis’teki mobil öğrenim birimleri olmak üzere toplamda dokuz birimle bölgedeki depremzedelere ilk andan itibaren konaklama, barınma, temel gıda, ısınma ve hijyen destekleri sağlayan TEGV, bölgedeki çocukların ve ailelerinin bu süreci en az hasarla atlatmaları için çeşitli psiko-sosyal etkinlikler de düzenliyor.

TEGV Van Nirun Şahingiray Eğitim Parkı Yöneticisi Cesim Yarız, daha önce depremi yaşadıklarını belirterek, “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı en iyi biz anlarız. Allah bir daha yaşatmasın. Her anlamda yapılacak yardımlar çok değerlidir. TEGV Nirun Şahingiray Eğitim Parkının kapıları haftanın 7 günü ilimizde misafir olarak bulunan tüm depremzede çocuklarımıza açıktır. Programlarımız arasında sanat, spor, oyun, teknoloji gibi etkinlikler yer almaktadır” dedi.

ERCİŞ BELEDİYESİNDEN DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE SİNEMA ETKİNLİĞİ

Van’ın Erciş Belediyesi tarafından ilçenin farklı okullarında eğitim gören depremzede öğrenciler için sinema etkinliği düzenlendi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen büyük depremlerin ardından Erciş’te ağırlanan depremzede ailelerin çocuklarına yönelik moral etkinlikleri devam ediyor. İlçede eğitim gören depremzede çocuklara Erciş Belediyesi konferans salonunda düzenlenen program çerçevesinde film izletilerek, yüz boyama etkinliği düzenlendi. Çeşitli ikramlar ile müzik eşliğinde doyasıya eğlenen, oyunlar oynayan ve sinema gösterisi ile moral bulan çocuklar keyifli vakit geçirdi.

Düzenlenen program çerçevesinde depremzede çocuklar ile bir araya gelen Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, “Erciş Belediyesi olaraktan evlatlarımızın ilgi duyduğu alanlarda farklı farklı etkinlikler ve projeler yaparak bu memleketi daha güzel bir yere taşımak istiyoruz. Depremzede çocuklar için animasyon film gösterimi yaptık. Erciş Belediyemizin destekleri ile depremin çocukların zihinlerinde bıraktığı etkileri silmeye çalışmaktır amacımız. Bugün Erciş Belediyesinin misafirisiniz. Tekrardan hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi.

Yaşanan deprem felaketinin ardından ilçede ağırlanan depremzede öğretmen Fatma Alp ise “Kaymakamlık ve vatandaşlarımız bizimle çok güzel ilgilendiler. Çocuğumu özel anaokuluna ücretsiz olarak aldılar. Gayet iyiyiz. Herkesten Allah razı olsun. Teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Erzurum depremzedeler için tek yürek
 
EBYÜ’lü 8 öğrenci depremde vefat etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkaleliler Depremzedeler için seferber oldu
6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan ve 11 ilde ...
‘Önce kardeşlik, sonra kardeşlik, daima kardeşlik’
Türk Milleti topyekun kardeşlik sınavı veriyor. Herkes imkanını, varlığını ...
Erzurum esnafından depremzedelere ikram
Erzurumlu cağ kebapçıları, Hatay'da kurulan çadır kentlerde depremzedelere ...
 
Yakutiye GM’den depremzede çocuklara moral
Yakutiye Gençlik Merkezi’nin ‘Gülümseyin Geliyoruz’ projesi kapsamında ...
‘Depremzedelerin acısı acımız, yarası yaramızdır’
Erzurumlusu Karslısı, Elazığlısı Erzincanlısı, Iğdırlısı Tuncelilisiyle ...
Erzurum sahada
Erzurum’dan deprem bölgesine giderek, ibate, iaşe, giyecek desteği ulaştıran; ...
 
Kırgız Arama Kurtarma Ekibi coşkuyla karşılandı
Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve Manaslı öğrenciler, ...
Tortum Gölü'nde su seviyesi düştü
Uzundere ilçesinde, 1800’lü yıllarda heyelan sonucu oluşan Tortum Gölü'nde ...
Yakutiye’den Hatay’a konteyner mahalle
Uçar, Belediye olarak Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası depremzedelerin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva