Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
25 Nisan 2018 Çarşamba - 17:42

Türk Dünyası Hizmet Ödülleri sahiplerini bulacak

22. Uluslararası Türk Dünyası Hizmet Ödülleri ödül töreni 4-6 Mayıs tarihleri arasında Tokat'ın Niksar ilçesinde düzenlenecek programla sahiplerine verilecek.

Türk Dünyası Hizmet Ödülleri sahiplerini bulacak

22. Uluslararası Türk Dünyası Hizmet Ödülleri ödül töreni 4-6 Mayıs tarihleri arasında Tokat'ın Niksar ilçesinde düzenlenecek programla sahiplerine verilecek.

Niksar Kaymakamlığı, Niksar Belediyesi, Türk-İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk Dünyası Yazarlar Ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) işbirliği ile 4-5-6 Mayıs tarihlerinde bu yıl 22'incisi düzenlenecek olan 'Uluslararası Türk Dünyası Hizmet Ödülleri ödül töreni programının basın toplantısı gerçekleştirildi.

22.Uluslarası Türk Dünyası Hizmet Ödülleri ödül töreni Niksar Kaymakamlığı, Niksar Belediyesi, Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk Dünyası Yazarlar Ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) işbirliği ile 4-5-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Programın tanıtımı ile ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, bu ödül töreninin neden Niksar'da yapılacağını anlatarak;"Türk dünyası hizmet ödülleri, Türk dünyasına hizmet etmiş kişilere veriliyor, değer katmış, güzel çalışmalar yapmış, Türk dünyasının birliğine beraberliğine vesile yapmış çalışma yapmış kişilere veriliyor ve 22'ncisi düzenleniyor. Bu program hizmet ödülleri töreni Çankaya Köşkünden başlamak üzere hem Türk dünyasının değişik başkentlerinde hemde geçtiğimiz yıl Ahlat gibi, bizim medeniyetimizde Türk tarihimizde İslam tarihimizde önemli bir yeri olan derinliği olan tarihi şehirlerde veriliyor. Engin Türk tarihi içinde Niksar şehrinin varlığı tartışılamayacak kadar zengindir. 11'üncü yüzyılda Türk-Oğuz soyundan gelen Danişmend ve Selçuklular, Türkistan'dan getirdikleri Türk-İslam kültür ve sanatını diğer şehirlerde olduğu gibi Niksar'da da yaşamış ve yaşatmışlardır. Niksar, bu kültürün kanıtı, belgesi ve yüz akı olan bir zamanlar astronomiden tıbba kadar eğitim verilen Nizameddin Yağıbasan Medresesi'nin kurulduğu bir ilim merkezi; Ahi pehlivanların, Erzurumlu Emrah gibi hakk ve halk aşıklarının, Cahit Külebi gibi Anadolu şairlerinin yattığı türbe ve anıt mezarların bulunduğu önemli bir külliye; kalesinin, ticaret yollarının, zengin kervansarayların bulunduğu Açık Hava Müzesi olarak kabul edebileceğimiz önemli bir yerleşimdir. 11.yüzyılın son çeyreğinden beri Türk yurdu olan onun öncesinde de önemli bir kale-şehir olan Niksar; Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun bazı bölümlerini içine alan Danişmendli Beyliği’ne başkentlik yapmış olup, kurucusu Melik Danişmend Gazi’nin türbesi de burada bulunmaktadır. Niksar 1071 yılındaki Malazgirt savaşı öncesi ve sonrasında Türk beylerinin akınlarında Ahlat, Harput ve İznik gibi bir üs olarak seçerek tutundukları ilk yerleşim merkezlerinden birisidir." dedi.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise böyle bir programın Niksar’da yapılacak olmasından dolayı gururlu olduklarını belirterek,"Niksar’ımızın bir olduğunu beraber olduğunu tüm değerleriyle beraber olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. 22. Uluslararsı Türk Dünyası Hizmet Ödülleri'nin Niksar'da verilecek olması bizleri ziyadesiyle gururlandırmıştır. İnşallah yüzümüzün akıyla bu programı icra edeceğiz. Tüm ödül alan ve programımıza katılacak olan diğer misafirlerimizi tarihi başkentimiz Niksar’da güzel bir şekilde ağırlayacağız. Biz Niksar tarihi başkent olmanın özelliğiyle birlikte, kültüründe başkenti olmanın özelliğini beraberinde taşıyoruz. Bunun da sorumluluğunu yerine getirmek için inşallah bu töreni hep beraber icra edeceğiz." diye konuştu.

 
Gazişehir’de playoff morali
 
Güzel’den “Sözün Güzeli Erzurum”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EŞT’den milli coşkuya destek
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (EŞT), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Doğu Anadolu Kitap Fuarı için geri sayım
Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle ...
İşitme engellilerin umre heyecanı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ''Sizleri en güzel yerlere ...
 
Aytmatov doğumunun 90’ıncı yılında anıldı
Ünlü yazar Cengiz Aytmatov, doğumunun 90’ıncı yılında oğlu Askar Aytmatov’un ...
Erzurumlu sanatçı adayları Liselerarası Tiyatro Festivalinde
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Türkiye’nin ...
ESKADER 2017 Kültür Sanat Ödülleri verildi
Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından her ...
 
EHT’nin ilk oyunu “Eyvah Sevirem” yoğun ilgi gördü
Erzurum Halk Tiyatrosu’nun (EHT) sahnelediği “Eyvah Sevirem” adlı tiyatro ...
Fen Lisesi öğrencilerinden müzik dinletisi
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi Müzik kulübü 2. Geleneksel Bahar Konserini gerçekleştirdi.
Erzurum 3 dalda 1. oldu
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce İmam Hatip Liseleri ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva