Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Tanfer, güven tazeledi
Tanfer, güven tazeledi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
HABERLER>GUNDEM
18 Mayıs 2012 Cuma - 02:21

Türk Dünyası Erzurum'da buluştu

3. Uluslararası Türk Şöleni” başladı.

Türk Dünyası Erzurum da buluştu

Güneş Vakfı tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve Atatürk Üniversitesi’nin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşların destek verdiği “3. Uluslararası Türk Şöleni” başladı.
Üç gün devam edecek şölene Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan,Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırım, Tataristan, Altay, Tuva, Karakalpak, Başkurdistan, Gökoğuz Yeri, Çuvaşistan, Saha, Balkarya, Karaçay, Hakasya, Batı Trakya, Doğu Türkistan, Güney Azerbaycan ve Türkmeneli, gibi çeşitli ülke ve bölgelerden gelen Türk bilim ve kültür adamları katılıyor.
KOÇAK’IN KONUŞMASI
Sabahleyin şehirde ‘Bayrak Yürüyüşü’ ile başlayan Şenliğe katılan konuklar ve şehir bürokrasisi, Yakutiye Medresesi’ndeki Osmanoğulları Fotoğraf sergisinin açılışını yaptıktan sonra Yakutiye Kent Meydanı’nda Şenliğin açılış seremonisini gerçekleştirildiler.
Burada konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, tarihi, siyasi, kültürel ve ekonomik boyutları olan ve bu boyutlarla düşünülmesi gereken Türk dünyasının tarihi derinliğinin 2 bin 500 yıllık bir süreyi kapsadığını anımsattı ve bu süreçte, Türk kültürünün, işlenmiş edebi dili ve eserleriyle geniş bir coğrafyaya taşındığını söyledi.
“Ortak kültürün tesisinde en önemli unsur, hiç şüphesiz dildir” diyen Rektör Koçak, şöyle devam etti: “Yesevi, Nevai, Yunus, Mevlana, Fuzuli, Mahdumgulu, Abay, Çolpan, Avezov, Aytmatov, Dağcı Gaspıralı, Şehriyarlar bugünse yaşayan Olcay Süleymanov gibi ortak Türk dünyasının öncü, birleştirici kültür simaları, bu dili işleyerek, gerek eserlerindeki edebi üstünlük, gerekse dili işleme yetenekleriyle yalnızca bir bölgenin değil, bütün Türk dünyasının, Türkçe coğrafyasının kalemleri olmuşlardır.”
A.Ü’NÜN BİR YÜZÜ TÜRK DÜNYASINA DÖNÜKTÜR
Atatürk Üniversitesi’nin kurulduğu günden beri bir yüzünün daima Türk dünyasına dönük olduğunu ifade eden Rektör Koçak, şunları kaydetti:“Üniversitemizin Türkoloji, Çağdaş Türk Lehçeleri ve edebiyatları, tarih, coğrafya ve diğer sosyal alanlardaki bölümlerinde Türk dünyasına dair bilgi ve olgular sürekli olarak akademik bir akışla ele alınmakta ve paylaşılmaktadır. Keza, Ortadoğu-Kafkaslar Ortaasya ve Türkiyat Araştırmaları enstitülerimiz, türk dünyasına yönelik çeşitli etkinliklerle ortak kültürümüze hizmet etmektedirler. Nisan ayında Üniversitemiz Türkiyat Araştırmaları Çalıştayı düzenlemiş, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda Türkolog bir araya gelerek Türkoloji’nin sorunlarını tartışmış ve ortak çözümler üzerinde durulmuştur.”
Açılışta Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan, Osmanlı Hanedanı Osman Selahattin Osmanoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Parlamenter Asamblesi Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Vali Sebahattin Öztürk’te birer konuşma yaptı.
3. Türk Türk Şölenindeki sempozyumda önemli konuların ele alınacağını vurgulayan Rektör Koçak, organizasyonu gerçekleştiren Güneş Vakfı’na da teşekkür etti.
3. Türk Şöleni, öğlenden sonra Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi Fuayesinde “Gravür Sergisi”nin açılışının ardından salonlarda gerçekleştirilen sempozyum oturumlarıyla devam etti.

 
Türkez Nanoteknoloji'yi anlattı
 
Erzurum Türk Şöleni coşkusunu yaşıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son Osmanlı Yakutiye'deydi...
Güneş Vakfı Başkanı Ceylan ve Osmanlı Hanedanının son temsilcilerinden ...
Sanatın yüreği Erzurum'da atıyor
Erzurum’da 7. Uluslararası Dadaş Film Festivali başladı.
ETÜ'nün logosu belli oldu
ETÜ Rektörlüğü tarafından açılan logo yarışması sonuçlandı.
 
Tarımda nöbet değişimi
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Altun, Gıda Tarım ...
Başvurun, çocuğunuz da yararlansın
Yaz Kampları için kayıtlar Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ...
Yatırımlar kaçıyor kimin umurunda
2. organize sanayi bölgesi için Erzurum ticaret ve Sanayi odasında bir toplantı gerçekleştirildi.
 
Köyden mahalle statüsüne yolsuz geçtiler
Merkeze bağlı mahalle olan köy yollarına atılan asfalt, bir yılını doldurmadan ...
Polisten önce muhtarlığa geliyorlar
Kocası eve gitmeyen hanımlar muhtarlığın yolunu tutuyorlar
Valiliğin yasağı ihlal mi ediliyor?
Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu,...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva