Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
23 Ağustos 2019 Cuma - 15:43

TÜSEB Klinik Araştırmalar Merkezi kuruldu

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ülkemiz için bir ilki daha gerçekleştirerek TÜSEB Klinik Araştırmalar Merkezi’ni kurdu.

TÜSEB Klinik Araştırmalar Merkezi kuruldu

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ülkemiz için bir ilki daha gerçekleştirerek TÜSEB Klinik Araştırmalar Merkezi’ni kurdu.

Başkanlığını Prof. Dr. Adil Mardinoğlu ve Genel Sekreterliğini Prof. Dr. Hasan Türkez’in yaptığı TÜSEB yeni yönetim döneminde kısa süre içerisinde ülkemiz sağlık Ar-Ge ekosistemini geliştirmeye yönelik yenilikçi yaklaşımlar aracılığı ile önemli gelişmelere imza atmaya başladı. TÜSEB tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Klinik araştırmalar, hastalıklara karşı yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesini ve ilaç adayı olacak moleküllerin belirli aşamalardan geçerek piyasaya çıkmasını sağlayan, gönüllü katılımcılarla gerçekleştirilen araştırmalar bütünü olarak tanımlanabilir. Yapılan bu araştırmaların amacı insanların kullanımına sunulacak olan yeni ilaç veya tıbbi cihazın etkin ve güvenilir olduğunu kanıtlamaktır. Ülkemizde yapılan klinik araştırmaların uluslararası standartlara uygunluğu Sağlık Bakanlığı tarafından takip edilmektedir. Klinik araştırmalar, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından onay verilen Etik Kurulların onayı ve Sağlık Bakanlığının izni ile gerçekleştirilmektedir. Klinik araştırmalar yeni ilaç, tıbbi cihaz ve geliştirilen tedavi yöntemlerini hastaların hizmetine sunmak açısından önem taşımaktadır. Klinik araştırmalar hastalara daha iyi tedavi imkânları sağlamanın yanı sıra güncel teknolojilerden faydalanarak geliştirilen ilaç veya tedavi yöntemlerinin hastalara zamanında ulaştırılmasını amaçlamaktadır. Bu doğrultuda TÜSEB, hastaları yenilikçi tedavilerle buluşturmak amacıyla, klinik araştırmalara ve bu çalışmaların parçası olan unsurlara destek verecektir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "11. Kalkınma Planı çerçevesinde klinik araştırmalarda Türkiye'nin bölgede lider ülke konumuna gelmesinin sağlanması, klinik araştırmaların Ar-Ge faaliyeti kapsamına alınması, klinik araştırma konusunda farkındalığın arttırılması gibi konular öngörülmektedir. TÜSEB’e verilen yetkilerle Türkiye’deki klinik araştırmaların sayısının ve kalitesinin 11. Kalkınma Planı’nda belirtilen hedefler doğrultusunda arttırılması planlanmaktadır. Bu kapsamda TÜSEB bünyesinde kurulmuş olan Klinik Araştırmalar Merkezi ülkemizdeki klinik araştırma pazar payını arttırmayı amaçlamaktadır. Klinik araştırma yapmak isteyen araştırmacıların çalışmaları gerçekleştirecekleri kurumlara yönlendirilmesi, çalışmaların bir kamu kuruluşu olan TÜSEB çatısı altında takip edilmesi ve desteklenmesi sağlanacaktır. Bu kapsamda TÜSEB ihtiyaç halinde klinik araştırma alanında bütçe ve merkez izni süreçlerinin yönetilmesi, protokol yazımı, etik kurul süreçleri, mevzuat/onay/izin süreçleri gibi konularda destek sunacaktır. Bu süreçlere ek olarak, kurulan bu merkez klinik araştırma paydaşlarını bilgilendirecek ve yönlendirecek hasta veri kümeleri sağlamayı amaçlamaktadır. Klinik Araştırmalar Merkezi’nin temel amaçlarından bir diğeri ise klinik araştırmalar konusundaki farkındalığı arttırmak ve ülkemizde var olan klinik araştırma potansiyelinin ulusal ve uluslararası platformlarda tanınır olmasını sağlayacak çalışmalar gerçekleştirmektir. Bu kapsamda hem halkın hem de klinik araştırmaların yapılacağı merkezlerde görev alan sağlık personelinin farkındalığının arttırılması için çalışmalar gerçekleştirilecektir. Şehir hastanelerinde, özel hastanelerde, üniversite hastanelerinde ve eğitim ve araştırma hastanelerinde geliştirilen altyapının araştırmacılar tarafından kullanılması teşvik edilerek ülkenin farklı şehirlerinde de klinik araştırma yapılması sağlanacaktır. TÜSEB Klinik Araştırmalar Merkezi maddi çıkar gözetmeksizin kamu bünyesinde bir çatı kurum görevi üstlenecektir." denildi.

Merkez bünyesinde yapılması planlanan faaliyetler hakkında şunlar kaydedildi:

"Klinik araştırma süreçlerinde rolü olan; sponsor (çalışmayı yaptıran kurum, kuruluş), merkez (klinik araştırmanın yapılacağı merkez), araştırmacılar, CRO (Sözleşmeli Araştırma Kuruluşları) ve SMO‘ların (Merkez Yönetimi Organizasyonu) TÜSEB Klinik Araştırma Merkezi’ne entegrasyonu sağlanacaktır.

Yapılan çalışmalar ve çalışma raporları ile çalışmada görev alan araştırmacılar koordine ve takip edilecektir.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na yapılan başvurular ve etik kurul faaliyetleri koordine ve takip edilecektir.

Etik kurul başvuru, takip ve koordinasyon faaliyetleri sürecinde elektronik sistem kullanılması amacıyla çalışmalar gerçekleştirilecektir.

Klinik araştırma yapan büyük ölçekli firmaların sorunlarına çözüm getirmeye çalışılırken, küçük firmaların gelişmesi için olanaklar sağlanacaktır.”

 
Arkeoloji’de Pasinler gündemi
 
TFF 1. Lig: Boluspor: 0 - Adana Demirspor: 0
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye’de asfalt seferberliği
Aziziye Belediyesi ilçede ana ve ara yolların yanı sıra yeni yerleşim ...
Aziziye Yoncalık yolları yenileniyor
Aziziye Belediyesi ilçeye bağlı Yoncalık mahallesinde kilit taşı ve bordür çalışmalarına başladı.
14 yaşındaki Bakü'lü Zarife, yardım bekliyor 
Azerbaycan’da yaşayan ve psiko-motor gelişimi geriliği teşhisi konulan ...
 
"Eti sağlıklı ve lezzetli tüketmek için dinlendirin"
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Gıda Yüksek Mühendisi Tuğçe Kara: ...
52 gün sonra gıyabi cenaze namazları kılındı
Trabzon’un Araklı ilçesi Çamlıktepe mahallesinde 18 Haziran 2019 günü ...
Dadaş hayırsever çocukları sevindirdi
Tunceli’de valilik koordinesinde hayır sever iş adamları tarafından bin ...
 
Yakutiye Zabıtası lokantaları denetledi
Yakutiye Belediyesi Zabıta Ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçe ...
Kurum şehircilik vizyonunu paylaştı
Şehrin tüm temsilcileriyle ortak kararlar alarak projelerini hayata geçirdiklerini ...
Taşeronlar taleplerini dile getirdi
Hak İş Konfederasyonuna bağlı Öz büro iş Sendikası İl Başkanı Yılmaz Diler ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva