Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>GUNDEM
23 Mart 2017 Perşembe - 12:37

Turizmde çağdaş açılım

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın “Öncelikli hedefimiz 3’üncü Nesil Üniversite” vurgusundan sonra, fakültelerde bu minvalde harekete geçerek, geliştirdikleri ve uygulamaya aldıkları projelerle belirlenen hedefe katkı sağlıyorlar.

Turizmde çağdaş açılım

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın “Öncelikli hedefimiz 3’üncü Nesil Üniversite” vurgusundan sonra, fakültelerde bu minvalde harekete geçerek, geliştirdikleri ve uygulamaya aldıkları projelerle belirlenen hedefe katkı sağlıyorlar. Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gürbüz, konuya ilişkin  yaptığı özel açıklamada “Bildiğiniz gibi rektörümüz Ömer Çomaklı ‘3’üncü nesil üniversite’ dedi. Bu bağlamda biz Milli Eğitim ile çalıştık. 13’üncü Orman Bölge Müdürlüğü, Anıtlar, Milli Parklar ile çalışıyoruz. Tabi ileriye dönük projelerimiz olduğu için daha hazırlık aşamasında, bunları ilerde daha uygulama seviyesine getireceğiz.” paylaşımında bulundu.

Turizm Fakültesinin çalışmalarını ve hedeflerini de öne aldığı açıklamasında Dekan Gürbüz,  Öğrencilere yönelik uygulama alanlarının genişletilerek sektöre daha nitelikli, donanımlı ve kaliteli elemanlar kazandırma amacında olduklarının altını çizdi. Dekan Gürbüz,  bu bağlamda yürütülen işbirlikleri ile Erzurum’da turizm anlayışına köklü yenilikler getireceklerinin de kaydını düştü.

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK UYGULAMA ALANLARI

Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak öğrencilere yönelik uygulama alanlarının yoğunlaştırıldığını belirten Dekan Gürbüz,  “Genel olarak öğrencilerimize hem turizm hem eğitim, uygulama, danışmanlık merkezi olarak hizmeti vermek istiyoruz. Fakültemizin misyonu da bunu içeriyor zaten. Projelerin temel amacı da Doğu Anadolu bölgesinde ihtiyaç duyulan hem otelcilik alanında hem yiyecek-içecek, ağırlama alanında sektöre nitelikli iş gücü kazandırma, işletmelere de danışmanlık hizmeti vererek kapasitelerinin artırılmasına ve geliştirilmesine yardımcı olmak. Bu arada en önemli noktada da öğrencilerimize daha kaliteli, daha nitelikli, daha yetenekli olabilmesi için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Bunun için biz hem mutfağımızda değişiklikler yaptık, hem de biz geldikten sonra yeni bir uygulama mutfağı yaptırdık. Bu uygulama mutfağı için gerekli donanımları da sağladık. Öğrencilerimiz burada daha iyi bir uygulama ile yerinde yetişerek bizzat uygulayarak, görerek işi öğrenecekler ve kendilerini geliştirecekler.  Ön büro hizmetleri olsun, turizm işletmeciliği alanında olsun, gastronomi, yiyecek-içecek alanları olsun bunun gibi bir takım uygulama alanları oluşturduk” diye konuştu.

AMAÇ; TURİZM ANLAYIŞINA YENİLİK GETİRMEK

Atatürk Üniversitesi Turizm Uygulama Oteli bağlamında da öğrencilere yönelik yapılan birçok çalışma ile turizm anlayışına bir yenilik getirmek hedefinde olduklarına değinen Dekan gürbüz,  “Bu açıdan Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Uygulama Otelimizde de hazırlıklarımız var. Bu hazırlıklarımızda da hem uygulamaya yönelik öğrencilerimizin yetiştirilmesi daha nitelikli olması açısından burası bize büyük fayda sağladı. Aynı zamanda üniversiteye hizmet götürmek için, bir cazibe merkezi olarak tanınması için yeni restoranlar yapıyoruz otelimize, yeni mutfaklar, yeni teras katları, kafeler, istirahat yerleri yapıyoruz. Bunun dışında öğrencilerimizin mezuniyet gecelerinde veya dışarıdan toplu yemek, düğün davetlerine özel salonlar hazırlıyoruz. Yani amacımız Erzurum’u tanıtmak, Türkiye’mize faydalı olabilmek, turizm anlayışına bir yenilik getirmek, bu alanda farklı değişim ve dönüşümler de sağlamak. Mesela turizm dediğimiz zaman tarih, kültür, dağ, spor, yaz,  kış turizmi gibi birçok alan var ve biz bunların hepsine el atmak istiyoruz. Bunun içinde kültür çalışmalarımız ve diğer alanlarda da çalışmalarımız var. Bu bağlamda belediye ile işbirliği yaptık. Belediye işçilerini yiyecek-içecek konusunda eğittik, kurslar verdik. Hem memleketimizin hem tarihi, kültürel, coğrafi turizmine hizmet vermeyi amaçlıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

ÜNİVERSİTENİN YENİ GÖZDESİ TURKUAZ RESTORAN

Turizm Fakültesi bünyesinde öğrencilere uygulama alanı yaratmak ve kaliteli hizmet vermek için bir restoran açtıklarını kaydeden Dekan Gürbüz, “ Öğrencilerimize yeni uygulama alanları yaratabilmek için fakültemizde yeni bir restoran açtık, Turkuaz Restoran adıyla. Her güne ait farklı menülerimizle haklımıza, üniversitemize hizmet vermekteyiz. Günlük menü çalışmaları yapıyoruz ve bu bağlamda da büyük itibar gördük. Bu restoranda hocalarımızda bizzat mutfağa girerek öğrencilerimize uygulama dersleri veriyorlar. Buda tabi üniversitemiz ve fakültemizde ki öğrencilerimiz için bir ilk oldu. Güçlü ve donanımlı bir eğitimle, nitelikli elemanlarla turizme katkı sağlamak amacındayız. Bunun içinde gerekli olan altyapı hazırlıklarını yaptık tamamladık, tam kapasite ile de çalışmaya devam ediyoruz. Yaz sezonu için hazırlılarımız sürüyor bu arada. Otelimiz tam gaz çalışıyor, öğrencilerimiz 90 günlük uygulama eğitimlerini sürdürüyorlar. Yazın yine teras katını hizmete sokacağız, aktive edeceğiz. Otel odalarımızda, katlarımızda düzenlemelerimiz var. Birde yazın yapabilirsek Ramazan ayında güzel bir restoran ile halkımıza hizmet vermeyi hedefliyoruz. Buda sanıyorum büyük bir ses getirecektir” dedi.

3’ÜNCÜ NESİL ÜNİVERSİTE HEDEFİ

3’üncü Nesil Üniversite bağlamında farklı işbirliklerine yer verdiklerine vurgu yapan Dekan Gürbüz, “Bildiğiniz gibi rektörümüz Ömer Çomaklı 3’üncü nesil üniversite dedi. Bu bağlamda biz Milli Eğitim ile çalıştık. 13’üncü Orman Bölge Müdürlüğü, Anıtlar, Milli Parklar ile çalışıyoruz. Tabi ileriye dönük projelerimiz olduğu için daha hazırlık aşamasında, bunları ilerde daha uygulama seviyesine getireceğiz” diye söyledi. 

 
Din Görevlileri için eğitim yaklaşımı
 
Köroğlu veda turunda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tortum’da ağlatan şehitler programı
Milletvekili Aydemir, 18 Marttaki ruhun aynısının 15 Temmuzda da tekrarlandığını ...
Şehit Babası Aydemir: 'Vatan sağ olsun'
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş ...
İspir’de 18 Mart Şehitleri anma programı
İspir'de 18 Mart Şehitleri Anma etkinliği düzenlerdi. Etkinlik Atatürk ...
 
Oltu'da Çanakkale Ruhu sinerjisi
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü ...
Aziziyeliler Şehitlik anıtı'nda buluştu
Aziziye Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin ...
Tekman'da Çanakkale Zaferi coşkusu
Tekman’ın kurtuluşunun 99. ve Çanakkale Şehitler Günü törenleri kutlandı.
 
Horasan'da çanakkale şehitlerine vefa
Horasan ilçesinde düzenlenen etkinliklerle 18 Mart Çanakkale Zaferinin ...
'Varlığımızı aziz şehitlerimize borçluyuz'
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ...
Şehit babası FETÖCÜ’lere idam istedi
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva