Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
HABERLER>SPOR
20 Ekim 2023 Cuma - 07:35

Trendyol 1’inci Ligde 9’uncu hafta heyecanı

Trendyol 1’inci Ligde 9’uncu hafta Erzurumspor – Keçiörengücü maçıyla başlayacak. İç saha maçları lig sıralamasında 7 puanla 6’ıncı, toplamda ise 10’uncu sırada bulunan mavi beyazlı ekip, evinde oynayacağı karşılaşmayı kazanması durumunda playoff hedefine doğru önemli bir adım atacak.

Trendyol 1’inci Ligde 9’uncu hafta heyecanı

Trendyol 1’inci Ligde 9’uncu hafta Erzurumspor – Keçiörengücü maçıyla başlayacak. İç saha maçları lig sıralamasında 7 puanla 6’ıncı, toplamda ise 10’uncu sırada bulunan mavi beyazlı ekip, evinde oynayacağı karşılaşmayı kazanması durumunda playoff hedefine doğru önemli bir adım atacak.

Lige karamsar bir tablo içinde başlayan, alınan galibiyetler, mavi beyazlı ekibin iç ve dış saha maçlarında gösterdiği olağanüstü performans taraftarı da ilk 7 hedefine yönlendirdi. Erzurumspor’un son 8 haftada ligin en yüksek performans gösteren ekibi olduğuna inandıklarını belirten taraftarlar, Keçiörengücü maçında da takımın en büyük gücü olacak.

GÖZTEPE, ŞANLIURFASPOR MAÇININ HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ

Göztepe, Trendyol 1. Lig’in 9. haftasında evinde konuk edeceği Şanlıurfaspor maçının hazırlıklarını bugün öğle saatlerinde gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Göztepe, 9. hafta mücadelesinde 21 Ekim Cumartesi günü saat 19.00’da Gürsel Aksel Stadyumu'nda Şanlıurfaspor ile karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılılar, bu maçın hazırlıkları kapsamında bugün öğle saatlerinde Adnan Süvari Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanın ilk bölümünde ısınmanın ardından 5'e 2 pas ve top kapma çalışması yaptı. İzmir ekibi, ikinci bölümde ise taktiksel oyun gerçekleştirdi.

Karşılaşmanın biletleri genel satışa açıldı

Trendyol 1. Lig'in 9. haftasında Göztepe, Şanlıurfaspor ile 21 Ekim Cumartesi günü kozlarını paylaşacak. Gürsel Aksel Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak olan müsabakanın biletleri Passolig sistemi üzerinden satışa çıktı.

ALTAY, GOLLERİ İKİNCİ YARILARDA ATIYOR

Altay, bu sezon Trendyol 1. Lig’de attığı 5 golü de karşılaşmaların ikinci yarısında kaydetti.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Altay, bu sezon oynadığı 8 maçta 5 gol atarken bu gollerin tamamı karşılaşmaların ikinci yarısında geldi. 2023-2024 sezonundaki ilk golünü 1. hafta mücadelesindeki Şanlıurfaspor maçının 63. dakikasında kaydeden siyah-beyazlılar, ikinci golünü 2. hafta karşılaşmasında Tuzlaspor’a karşı dakika 73’te attı. Altay, 3. hafta karşılaşmasında da Kocaelispor’a karşı maçın 85. ve 90. dakikasında gol atarken, son olarak 6. hafta oynanan Bodrumspor maçının 89. dakikasında rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Öte yandan takımın başına yeni geçen teknik direktör Bahloul'un, özellikle hücum oyuncularıyla birebir ilgilenip skor yönünde daha fazla katkı istediği öğrenildi. Altay, 8 haftada bulduğu 5 golle ligde en az gol atan takımlar arasında yer alıyor.

BODRUM FK, ZİRVE MÜCADELESİ İÇİN SAHAYA ÇIKIYOR

Trendyol 1. Lig'in 9. haftasında Bandırmaspor’u konuk edecek Bodrum Futbol Kulübü'nde Teknik Direktör İsmet Taşdemir, zorlu bir rakibe karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Trendyol 1. Lig'in 9. hafta karşılaşmasında Bodrum FK, 22 Ekim Pazar günü evinde Bandırmaspor’u ağırlacak. Yalıçiftlik İsmail Altındağ Spor Tesisleri'nde maçın hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Erkan Değişmez ve Süleyman Özdamar takımla çalışmaya başladı. Sakatlığı devam eden Pedro’nun ise 3 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Zorlu Bandırmaspor maçında seyircisi önünde 3 puana inanan yeşil-beyazlı ekip, ligde son 5 maçta 3 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Yeşil-beyazlılar, ligde 14 puanla 4. sırada bulunurken, rakibi Bandırmaspor ise 16 puanla 2. sırada yer alıyor.

"Zorlu bir rakibe karşı mücadele edeceğiz"

Bodrum Futbol Kulübü Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu. Zorlu bir rakibe karşı mücadele edeceklerini söyleyen Taşdemir, "Bandırmaspor 2 sene önce final oynamış bir takım. Geçen sene o dirayeti sağlayamadılar ama bu sene yeni hamlelerle ligde namağlup tek takım. Kolay gol yemiyorlar, iyi takım oyunu oynuyorlar. Çok etkili çok kaliteli oyuncuları var. Bizim de kendimize göre artılarımız var. Sahada iyi bir mücadele olacağını düşünüyorum. Zorlu bir rakibe karşı mücadele edeceğiz. Biz 7 maçta 3 gol yemiştik, 1 maçta 3 gol yedik. Geçtiğimiz maçta Eyüpspor bizden çok iyi oynadı. Futbolun doğrularını yaptılar, dolayısıyla kendi hatamızla da olsa ilk golü yedikten sonra çözüldük. Oyun olarak baskı yemeden 3 gol yedik. Savunma hattındaki oyuncularımız iyi oynuyorlar. Süleyman Özdamar’ın geçen seneden cezalı duruma düşüp 3 maç oynamaması, o süre zarfında sakatlık yaşaması dolayısıyla biraz arka plana itti. Bizim takımımızın iyi bir Süleyman’a ihtiyacı var. Mutlaka formayı tekrar alacaktır. Ali ve Celustka ikilisi şuan itibariyle iyi tuttular ve iyi gidiyorlar. İnşallah iç saha namağlup serimiz kırılmaz ama zor bir rakiple oynuyoruz. 3 türlü sonucunda çıkabileceği bir maç" dedi.

Takımın tecrübeli oyuncalarından Omar İmeri ise, "Milli arayla birlikte Bandırmaspor maçına sıkı hazırlandık. Oynamayan oyuncuların ritim yakalaması için U-19 ile idman maçı yaptık. Herkes iyi ve hazır durumda. Hocalarımızın verdiği taktiklerle ilerliyoruz. Umarım Bandırma maçı bizim için iyi geçer. Bandırma hiç yenilmemiş umarım ilk mağlubiyetini Bodrum’da alır” diye konuştu.

KAPLAN: “GİRESUNSPOR İÇİN LİGDE KALMAK ŞAMPİYONLUK KADAR BÜYÜK BAŞARI OLACAK”

Trendyol 1. Lig ekibi Giresunspor’da, teknik direktör Mustafa Kaplan, Giresunspor için bu sezonki en büyük başarının ligde kalmak olacağını söyledi.

Kaplan, yaptığı açıklamada, “Genç bir takımız ve alternatif oyuncuların olmaması bizleri oyun anlamında zor bir duruma sokuyor ancak bunun üstesinden gelmek için çok sıkı çalışıyoruz. Oyuncularım ile hem saha içinde hem de saha dışında sürekli olarak iletişim halindeyiz. Giresunspor’un ligde kalabilmesi için elimizden gelen tüm çabayı ve gayreti gösteriyoruz. Bunu başarabilecek bir takıma sahibiz. Sezon sonunda ligde kalabilmek şampiyonluk kadar büyük bir başarı olacak” dedi.

"BOLUSPOR MAÇI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Pazar günü iç sahada oynayacakları Boluspor maçına çok büyük önem verdiklerini ve tek hedeflerinin 3 puan olduğunu ifade eden Kaplan, “Adanaspor karşılaşmasının ardından milli araya girmemiz sebebiyle takıma 3 günlük bir izin vermiştik. İzinin ardından tesislerimizde toplanarak evimizde oynayacağımız Boluspor karşılaşması için hazırlıklarımıza başladık. Ligde geride kalan haftalara baktığımızda ilk 5 haftada sahada sergilediğimiz oyun ve mücadele bizi memnun ediyordu ancak son haflarda yapılan bireysel hatalar sebebiyle kazanabileceğimiz maçlardan mağlup ayrılmak durumunda kaldık. Şimdi önümüzde Boluspor maçı var. Evimizde oynayacağımız Bolu karşılaşması bizler için çok önemli. Giresunspor taraftarlarına kendi evimizde 3 puan hediye etmek istiyoruz” diye konuştu.

"TALHA DIŞINDAKİ DİĞER OYUNCULARIMIZ ANTRENMANA BAŞLADI"

Takımda sakatlığı bulunan oyuncular hakkında da bilgiler veren Kaplan, “Adanaspor deplasmanında 3 oyuncumuz sakatlandı ve 1 oyuncumuz da milli takımda. Erol Can Akdağ sağ dizinde ödem oluşması, Ertuğrul Şenlikoğlu kasık fıtığı başlangıcı, Talha Ülvan sol arka adalesinde ödem oluşması sebebiyle sakatlıkları var. Vukan Savicevic’in ise gribal enfeksiyona bağlı sağlık problemi meydana geldi. Oyuncularımızın maç sonrası kulüp sağlık ekibimiz tarafından tedavilerine başlandı ve geçtiğimiz pazartesi günü Talha dışındaki diğer oyuncularımız takım ile antrenmanlara başladılar. Talha’nın ise sakatlığı devam ediyor, bugün sağlık ekibi kontrolünde düz koşulara başladı. Boluspor karşılaşmasında oynayıp oynamayacağını doktorumuzun vereceği rapor doğrultusunda değerlendireceğiz” dedi.

TARAFTARLARA SESLENDİ

Giresunspor taraftarlarına da bir çağrıda bulunan Kaplan, “Giresunspor taraftarına buradan seslenmek istiyorum; biz Çotanak armanın daha iyi yerlerde olabilmesi adına tüm çabamız ve gayretimizle mücadele ediyoruz. Taraftarlar her zaman takımların en önemli itici gücü olmuşlardır. Bu noktada onlardan bir kez daha takımlarını desteklemelerini, tribünlerde bizlerin yanında olduklarını göstermelerini istiyoruz. Bizler de inşallah Boluspor karşılaşmasından alacağımız 3 puanı onlara hediye edecek ve bu mutluluğu birlikte paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

SAKARYASPOR, ADANASPOR MESAİSİNDE

Sakaryaspor, Trendyol 1. Lig’in 9. haftasında konuk edeceği Adanaspor müsabakasının hazırlıklarını sürdürüyor.

Rüstemler Tesisleri'ndeki antrenman dinamik ısınmayla başladı. İdman, istasyon çalışması, taktik ve şut çalışmalarıyla devam etti. Yeşil-siyahlılar, 21 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da Sakarya Yeni Atatürk Stadyumu’nda Adanaspor ile karşılaşacak. Sakarya ekibi, bu karşılaşmadan 3 puan almayı hedefliyor.

MANİSA FK’DA, ÜMRANİYESPOR MAÇI HAZIRLIKLARI DEVAM ETTİ

Manisa Futbol Kulübü, Trendyol 1. Lig’in 9. haftasında deplasmanda Ümraniyespor’la oynayacağı maçın hazırlıklarını bugün gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü.

Fikri Bayrıl Tesisleri’nde, Teknik Direktör Osman Zeki Korkmaz yönetiminde yapılan antrenman pas çalışmasıyla başladı. İdman, dar alan oyunlarıyla tamamlandı. Siyah-beyazlılar, yarın gerçekleştireceği çalışmayla hazırlıklarına devam edecek.

MANİSA FK’DA YENİ YÖNETİMİN GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Manisa FK’da yeni yönetim kurulunun görev dağılımı yapıldı.

Trendyol 1. Lig takımlarından Manisa Futbol Kulübü'nde geçtiğimiz hafta açıklanan yeni yönetim kurulunun görev dağılımı yapıldı.

Mevlüt Aktan başkanlığında oluşan yeni yönetimin görev dağılımı şöyle:

Başkan Vekili: Engin Anlı

A Takım ve Altyapı İdari Komitesi: Engin Anlı (Basın sözcüsü), Hüseyin Hasacar (Genel koordinatör), Erdem Özkan (Futbol Şube Sorumlusu)

Hukuk İşleri Komitesi: Ömer Baysal, Mehmet Arslan

Kamu İlişkileri Komitesi: Mustafa Genç, Mustafa Ali Cimbil, Ali Uçak, Kerim Gençoğlu

Sosyal İşler ve Projeler Komitesi: Seyit Ali Özmen, Mehmet Arslan, Ali Gerdan

Sponsorluk ve Gelir Oluşturma Komitesi: Adnan Onur, Efe Girişken (Store sorumlusu), Mustafa Kaplan, İsa Özdemir, Cahit Serkan Kumdakcı

Dış İlişkiler Komitesi: Şahin Kartal, Mesut Peker, Rıfat Sarı

Taraftar İlişkileri Komitesi: Akın Sadettin Gezgin, İlker Güngör, Salih Karaağaç, Kemal Göksenin

KALOĞLU: “SONUNA KADAR SÜPER LİG'E GİTMEYİ ZORLAYACAĞIZ”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, Süper Lig'e çıkmak için son ana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu ve Sportif Direktör Emrah Yıldız, takımın ligdeki durumu ve hedeflerini anlattı.

Trendyol 1. Lig’de oynadıkları ilk 8 maçı değerlendiren Kaloğlu, fikstüre aldıkları puanların iyi olduğunu belirterek, "Futbolcularımın ilk 8 haftada gösterdiği mücadele, hırs, aldıkları puanlar, özellikle de tabeladaki ilk 8 takımdan 4’üyle oynadık. Fikstür gereği, play-of grubunda yer alan ve şampiyonluğa oynayan takımlarla oynadık. Bu maçların çoğundan da puan kaybı yaşamadan, iyi oynayarak ayrıldık. Her şey bizim açımızda iyi gidiyor, geliştirmemiz gereken yerler oluyor. Fakat ilk 8 haftaya baktığımızda iyi bir mücadele ortaya koyduk" diye konuştu.

“Sezona dezavantajlı girdik”

Ligdeki diğer takımlara göre sezona biraz dezavantajlı başladıklarının da altını çizen Kaloğlu, "Biliyorsunuz geçen sezon zorlu bir süreci geride bıraktık. Ardından kulüpte bir seçim süreci oldu. Başkanımız Niyazi Bey birçok konuda yalnız kaldı ve haliyle bir seçim süreci oldu. Bu seçim sürecinde yaklaşık bir aylık dönem, tam da transfer dönemine denk geldi. Ama biz bu dönemi çok iyi atlattık. Geçen sezon 18-19 oyuncu kadromuzdan ayrıldı. Hem kiralık olarak ayrılanlar oldu hem de bazı yabancı oyuncular ayrıldı. Biz de bu sezon 13 oyuncu transfer ettik. Geçen seneden de takımda kalanlarla birlikte bir takım oluşturduk. Burada Sportif Direktörümüz Emrah Bey’in de büyük bir özverisi oldu. Birçok oyuncuyla iletişimde kalarak birlikte seçim sürecini yansıtmamaya çalıştık” cümlelerine yer verdi.

“Sonuna kadar Süper Lig'e gitmeyi zorlayacağız”

Futbolculuğu döneminde de hedefsiz hiçbir takımda oynamadığını vurgulayan Sinan Kaloğlu, “Antrenörlüğümde de hedef koymayı tercih ediyorum. O nedenle evet, bu sene kendi içimizde ve takım olarak da hedeflerimiz var. Şu anda maç maç gidiyoruz. Sonuna kadar Süper Lig'e gitmeyi zorlayacağız. Ama dediğim gibi bu iş plan ve proje gerektiren bir iş. Bu sene elimizden gelenlerin en iyisini yapacağız” ifadelerini kullandı.

 
MEB, sınav haftası takvimini güncelledi
 
Bilirkişilik kurulu başkanlığına Yılmazel atandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buz Pateni Milli takımı Dünya Kupası için yarışacak
Kanada'nın Montreal şehrinde düzenlenecek olan sezonun ilk Short Track ...
Erzurumspor’da hedef 3 puan
Trendyol 1. Lig takımlarından Erzurumspor FK, hafta sonu karşılaşacağı ...
Öztürk: ‘Amatör ruh Erzurum'da yaşıyor’
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri ...
 
Erzurumspor’un kupadaki rakibi belli oldu
Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu'nda eşleşmeler, bugün yapılan kura ...
Arslan, ringlere veda ediyor
Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu Fırat Arslan, ...
Hemşehrileri buluşturan turnuva
Kocaeli'de Erzurumlular Derneğinin de yer aldığı, 23 ilin derneklerinin ...
 
Yusufeli’de başpehlivan Kenan Gör oldu
Artvin'in Yusufeli ilçesinde bu yıl 73’ncüsü düzenlenen Geleneksek Karakucak ...
Ergan’da Doğu Anadolu için bir ilk
Dünya Kaykay İniş Şampiyonası Erzincan’ın Ergan Dağı'nda 22 ülkeden 50 ...
Cumhuriyetin 100. Yılı anısına yarıştılar
Karlıova ilçesinde yaklaşık 20 yıldır resmi bir şekilde yapılmayan geleneksel ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva