Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Erzurum’dan uğurlanacaklar
Erzurum’dan uğurlanacaklar
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
HABERLER>GUNDEM
30 Ekim 2011 Pazar - 20:50

Tahsin Parlak hoca dualarla uğurlandı

Kazakistan'daki evinde doğalgaz zehirlenmesi sonucu öldüğü iddia edilen, evli ve 3 çocuk babası 56 yaşındaki Yrd.Doç.Dr.Tahsin Parlak'ın cenazesi...

Tahsin Parlak hoca dualarla uğurlandı

Kazakistan'daki evinde doğalgaz zehirlenmesi sonucu öldüğü iddia edilen, evli ve 3 çocuk babası 56 yaşındaki Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak'ın cenazesi, memleketiErzurum'un Oltu İlçesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi. 
Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Türk El Sanatları Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak, bir süre önce görevli gittiği Kazakistan'daki Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde çalışmaya başladı. Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak'ın Erzurum'daki ailesi, kendisi ile uzun süre iletişim kuramayınca Türk büyükelçiliğinden yardım istedi. Tahsin Parlak'ın evine giden Büyükelçilik yetkilileri, bilim adamının cansız bedeni ile karşılaştı. Kazakistanlı yetkililer, Parlak'ın gaz zehirlenmesi sonucu öldüğünü belirtti. Kazakistan'da daha önceleri bazı kişiler tarafından öldürülmek istendiği sırada evinin camından atlayarak yaralı kurtulan Parlak'ın ölümü, yakınları tarafından şüpheli bulundu. Halı-kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı'nda görevli olan Yrd. Doç. Dr. Parlak, özellikle yöreye özgü halı-kilim ve eski kumaş desenleri konusunda uzmandı. 1999-2001 yıllarında Kazakistan'da Başbakanlık TİKA (Türkiye İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı) adına 'Aral Bölgesi El Halıcılığı Geliştirme Projesi'ni yürüttü. Kazakistan Bilimler Akademisinde doktorasını tamamladı.Kazakistan'da Korkut Ata Devlet Üniversitesinde de bir süre öğretim görevlisi olarak çalıştı. Yrd. Doç. Dr. Parlak, son dönemlerde özellikle Türk dünyası ve Türklerin kökenleriyle ilgili yaptığı kültür tarihi araştırmaları, bu konulara ait yayınladığı kitaplarla dikkatleri üzerine çekmişti. 
Hıristiyan inancının simgesi haç ile Nazilerin de kullandığı gamalı haçın Türk kültürünün birer ürünü olduğunu arkeolojik ve etnografik bulgularla ortaya koyan ve 17 yıldan bu yana Atatürk Üniversitesi'nde görevli olan Yrd. Doç. Dr. Parlak'ın cenazesi dün akşam saatlerinde uçakla 
Erzurum'a getirildi. 
Bugün sabah saatlerinde hastanenin morgundan cenazesi yakınları tarafından alınan Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak 
Erzurum'un Oltu İlçesi'ndeki evine götürüldü. 
Burada yapılan duanın ardından cenaze aracından indirilerek omuzlarda alınan Yrd. Doç. Dr. Parlak'ın cenazesi Aslanpaşa Cami'ine getirildi. Yrd. Doç. Parlak'ın cenazesi burada öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından 
Cankurtaran Mezarlığı'nda toprağa verildi. 
Cenaze törenine 
Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Ahmet Yesevi Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Osman Horata, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, çok sayıda öğretim üyesi, Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Bakan Vekili Yusuf Bektaş, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Demir, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Ahmet Yesevi Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Osman Horata, Yrd. Doç. Dr. Parlak için, "Her şeyiyle örnek bir insandı. Örnek bir bilim adamdı. Daha yapacak çok işi vardı" dedi. 
Yrd. Doç. Dr. Parlak'ın yeğeni Ömer Zaimoğlu ise dayısının suikast sonucu öldürüldüğünü iddia ederek, "Tarihi çalışmalar yapıyordu. Elinde çok önemli belgeler olduğunu söylüyordu. Gaz zehirlenmesi ölüm nedeni olarak açıklandı. Cinayet olabileceğini düşünüyoruz. Daha öncede tehdit edildiği yönünde bilgiler var. Bütün bu bilgilerin araştırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

 
Erzurumlu Çelebi'ye Köşk'ten ödül!
 
Büyükşehir Beylerbeyi'ne boyun eğdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BM yardımı Erzurum'a indi
Van'da meydana gelen depremin ardından Birleşmiş Milletler'e (BM) ait ...
Dadaşları onurlandıran o film...
Özkan Koşar, 12 yıldır Anadolu'yu karış karış gezip reklam filmleri için ...
İşte kurbanlıkların satış yerleri
Erzurum'da Kurban Bayramı öncesi kurbanlıkların satışı, kurban kesim yerleri ...
 
Canlı bomba patladı, Ölü ve yaralı var
Bingöl AK Parti il binasının yakınında canlı bombalı saldırı gerçekleşti. ...
Erzurum polisi amirine ağlıyor
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet ...
Bayramda toplu ulaşım ücretsiz
Bayram süresince otoyol ve boğaz köprülerinden geçişler ile belediyelerce ...
 
Saatler 1 saat geriye alınıyor
"Kış saati" uygulaması, 30 Ekim 2011 Pazar günü başlıyor. Kış saati uygulaması ...
Doğuya kar uyarısı
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere ...
Cumhuriyetimiz 88 Yaşında
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Cumhuriyet Bayramı tebriklerini makamında kabul etti.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva