Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>SPOR
30 Temmuz 2019 Salı - 00:35

TFF 1. Ligde geri sayım

Yeni Sezona bu kadar gün kaldı

TFF 1. Ligde geri sayım

DADAŞ GAZETESİ SPOR SERVİSİ

Yeni sezona 20 gün kaldı. Bu sezon TFF 1. Ligde mücadele edecek olan Erzurumspor’da tek hedef şampiyonluk.  2017-2018 sezonunda playoffla Süper Lige yükselen mavi beyazlı ekip bu sezon ilk ikide yer alarak süper ligi direkt çıkmayı amaçlıyor. Mavi beyazlı ekibin ligde ilk ikiye girebilmesi için en az 20 galibiyet alması, sahasında puan vermemesi gerekiyor.
İLK ÜÇ
1. Ligin son üç sezonluk verileri ilk üçe girmenin koşulsuz şartı olarak iç sahada en az puan kaybı gerektiğini ortaya çıkarıyor, 2016- 2017 sezonunda ligi lider tamamlayan Sivassspor 34 maçından 17, 2’inci tamamlayan Malatyaspor ise 18 maçını kazanmıştı. Sivasspor anılan sezonda iç sahada 17 maçının 12’sini kazanmış, 4 maçta berabere kalmış, 1 maçını kaybetmişti.
2017-2018 SEZONU
Erzurumspor’un süper ligi yükseldiği 2017 -2018 sezonunda 1. ligi lider tamamlayan Rizespor 34 maçta 20, ikinci tamamlayan MKE Ankaragücü ise 18 maçını kazanmıştı. Rizespor iç sahada 12 maçtan 3 puan almış, 3 maçtan beraberlikle ayrılırken, 2 maç kaybetmişti. Aynı sezonun ikincisi Ankaragücü ise iç sahada  oynadığı 17 maçın 11’ini kazanırken, deplasmanda 7 maçını 3 puanla geçmişti.
ERZURUMSPOR NOSTALJİSİ
2017-2018 sezonunda Süper Lige yükselen Erzurumspor, anılan sezonda ligi 53 puanla 5’inci sırada tamamlamış, 34 maçında 14 galibiyet, 11 beraberlik ve 9 da yenilgi almıştı.  Mavibeyazlı ekip Boluspor, Ümraniyespor ve Gazişehir’le birlikte playoff’a kalmış,  Ümraniye’yi 2-1, ve 4-3, Gazişehir’i 5-4 yenen mavi beyazlılar taraftarlarına süper lig coşkusu yaşatmıştı.
2018- 2019 SEZONU
TFF 1. Lig’de 2018 – 2019 sezonunda şampiyon olan  Denizlispor 34 maçının 21’ini kazandı, 9 beraberlik ve 4’de yenilgi aldı. Denizlispor iç sahada 9, dış sahada ise 12 maç kazandı. Ligi ikinci bitirerek Süper lige çıkan Gençlerbirliği ise 34 maçın 22’sinden galibiyetle ayrıldı. Gençlerbirliği iç ve dış sahada 11 maç kazandı.
PLAYOFF
Geçen sezon 1. ligde play offa kalma mücadelesi oldukça çetin geçti ve önceki yıllara göre playoffa kalan takımların puanları da artış kaydetti. Erzurumspor süper lige kaldığı sezonda 53 puan kazanırken, geçen sezon playoffa kalan Adana Demirspor 58, Gazişehir 59, Osmanlıspor 62, Hatayspor ise 67 puan toplamıştı.
FAVORİLER
TFF 1. Ligde yeni sezona 20 günlük bir süre kaldı. 18 Ağustosta başlayacak olan ligde İstanbulspor, Bursaspor, Akhisarspor, Osmanlıspor, Erzurumspor, Eskişehirspor ve Altınordu favoriler arasında yer alıyor. Geçen sezon Erzurumspor’la birlikte süper ligde yer alan Bursaspor ve Akhisarspor kadrolarını büyük oranda koruyarak, lige iddialı başlamayı hedefliyor. Ligde maddi açıdan zorlu bir süreç geçiren Eskişehirspor ise tüm olumsuzluklara rağmen ilk iki sıra için aday gösteriliyor. Futbol camiasında 1’inci lig ekiplerinden Menemenspor ve geçen sezonu 3’üncü sırada bitiren Hatayspor’un da sürpriz yaparak ilk ikiye girebileceği konuşuluyor.
1’İNCİ LİG EKİPLERİ
Bu sezon 1. ligde;   Adana Demirspor, Adanaspor A.Ş., Akhisarspor, Altay, Altınordu A.Ş., Balıkesirspor, Boluspor, Bursaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Eskişehirspor, Fatih Karagümrük A.Ş., Giresunspor, Hatayspor, İstanbulspor A.Ş., Keçiörengücü, Menemen Spor, Osmanlıspor Futbol Kulübü, Ümraniyespor takılmları yarışacak.
ERZURUMSPOR GİDENLER VE GELENLER
Samuel Eduok, Lokman Gör, Tolga Ünlü, Muammer Atalay, Siphiwe Tshabalala, Serkan Kurtuluş, Kerem Civelek, Moussa Koné, Egemen Korkmaz, Samed Kaya, Rıdge Munsy Erzurumspor’dan ayrıldı.
Hasan Hatipoğlu, Cenk Ahmet Alkılıç, Batuhan Artarslan, Cem Barlık, Aykut Demir, Murat Uçar, Mickael Pote, Oltan Karakullukçu, Gökhan Kardeş, Cengizhan Bayrak, Ahmet Hasan İmer, Muhammed Furkan Özhan, Emin Polat, Mahamadou Ba, Serdar Yıldırım, Alperen Bektaş, Osman Şahin ise kadroya katıldı.

 
Erzurum 6 ayda bakın kaç marka üretti
 
''Yakalanan terörist belediye meclis üyesi ile yeğenini öldürdüğünü itiraf etti''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
400 güreşçi altın kemer için yarıştı
Erzurum'un Tortum ilçesinde 5 ülkeden 400 sporcunun katılımıyla vefat ...
Erzurum’dan Milli takıma
Erzurum Palandöken Spor Salonu'nda yapılan Kick Boks Türkiye Şampiyonası'nda ...
Kubalas: “Sezon sonu kabus görmek istemiyoruz”
Sezon öncesi kamp sürecini Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde sürdüren ...
 
Erzurumspor, Obertan ile yeniden anlaştı 
Mavi-beyazlı ekip, 2018-2019 ara transfer döneminde kadrosuna kattığı ...
Trabzonspor’lu Batuhan Erzurumspor'da
BB Erzurumspor Trabzonspor’dan Batuhan Artarslan’ı kadrosuna kattı 
Erzurumspor'un bugün hazırlık maçı var
Dadaşların dikkati bu maçta olacak
 
Erzurumspor'dan orta sahaya bir takviye daha
Kampa katıldı. 
Sürat patenciler Erzurum’da güç depoluyor 
Üçüncü etap yaz gelişim kampı için Erzurum’u tercih eden Sürat Pateni ...
Karaköprü BS Erzurum'da kampa girdi
TFF 3. lig ekibi Karbel Karaköprü Belediyespor yeni sezon hazırlıkları ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva