Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
17 Mart 2023 Cuma - 08:56

TDT Olağanüstü Zirvesi Bildirisi açıklandı

TDT Olağanüstü Zirvesi Bildirisi, 5 farklı dilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Japarov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından imzalandı.

TDT Olağanüstü Zirvesi Bildirisi açıklandı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi Bildirisi, 5 farklı dilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Japarov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından imzalandı.
Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin girişimiyle, 16 Mart’ta Ankara'da “Afet-Acil Durum Yönetimi ve İnsani Yardım" temasıyla düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev sahipliği yaptığı toplantıda, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Japarov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkmen halkının milli lideri ve Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev katıldı.
Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Tokayev, Cumhurbaşkanı Japarov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Mirziyoyev tarafından imzalanan TDT bildirisinde, TDT üyesi devletlerinin, depremlerin ardından toparlanma ve yeniden inşa çabalarında Türk halkı ve hükumeti ile dayanışma içinde olduklarını ifade ettikleri belirtildi.
Bildiride, TDT üyesi devletlerin, depremden etkilenenlere ihtiyaç duyulması halinde ve duyulduğu zamanda insani yardım sağlamaya devam etmeye hazır olduklarını yineledikleri aktarıldı.
Bildiride, TDT üyesi devletlerin, meydana gelebilecek olası afet ve acil durumlarda ihtiyaçların etkili, eşgüdümlü ve zamanında karşılanması amacıyla TDT'nin ulusal afet yönetim makamları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldıkları ifade edilerek, bu bağlamda ilgili makamlara Kazakistan Cumhuriyeti'nin Türkistan şehrinde düzenlenecek olan TDT 10. Zirvesi'ne kadar “Türk Devletleri Teşkilatı Sivil Koruma Mekanizmasının Kurulmasına İlişkin Anlaşma”nın imzalanması talimatı verdikleri kaydedildi.
Mutabık kalınan bildiride yer alan bazı maddeler şöyle:
“Afet sonrası ihtiyaç değerlendirmesinin, etkilenen bölgelerin toparlanması ve yeniden inşası süreci boyunca Türkiye'ye desteğini sürdürmede uluslararası toplum için iyi bir referans noktası oluşturacağını kaydettiklerini; bu çabaların Daha İyi Bir Dünyayı Yeniden İnşa Et ve Enerji Verimliliği ilkelerine dayandırılması arzusunu/kararlılığını memnuniyetle karşıladıklarını; Türk Dünyası'nda daha dirençli, sürdürülebilir ve yeşil kalkınmanın önemini vurguladıklarını ve akıllı şehirlerin kamu mallarının yeniden canlandırılmasındaki özel rolünü kabul ettiklerini beyan etmişlerdir.
Kazakistan, Türkmenistan ve Türkiye'de yaklaşan genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ile Özbekistan’daki referandumun başarılı bir şekilde sonuçlanacağı yönündeki kanaatlerini bir kez daha teyit ettiklerini beyan etmişlerdir.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Türk Dünyası’nın birlik ve beraberliğine, güvenlik ve refahına sağladıkları güçlü ve kalıcı katkılar ile TDT’nin birlik ruhunun pekiştirilmesindeki dirayetli liderliği dolayısıyla şükranlarını sunduklarını ve önümüzdeki seçimlerde başarılar dilediklerini beyan etmişlerdir.”
Kazakistan, Ekim ayında Kazakistan Cumhuriyeti'nin Türkistan şehrinde yapılacak 10. TDT Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak.
Bildiri, 16 Mart’ta Ankara'da Azerbaycanca, Kazakça, Kırgızca, Türkçe ve Özbekçe olarak imzalandı.

 
Konut fiyat endeksi açıklandı
 
Erzurum vergi tahsilatında ilk sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Türk Dünyası’na seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstişarelerin Türk dünyasının afetlere ...
'Durmuyoruz, üretiyoruz, çalışıyoruz'
Erdoğan, "Bilimin, teknolojinin, yenilikçiliğin rehberliğinde, hak, hakkaniyet, ...
'Türkiye’nin kaybedecek bir saniyesi yoktur'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP kapatma davasındaki son iki kararı ...
 
'14 Mayıs destanını beraberce yazacağız'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “14 Mayıs 2023 tarihinde milletimiz, cumhurbaşkanını ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedeleri ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte depremzede aileyi ziyaret etti.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih'te esnafı ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih'te esnafı ziyaret ederek, vatandaşlarla ...
Şentop’tan uluslararası topluma sert mesajlar
TBMM Başkanı Şentop, gelinen noktada uluslararası hukukun araçları olarak ...
Erdoğan: ‘Asla unutmayacağız’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brunei Darüsselam Sultanı Waddaulah’a ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva