Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
27 Haziran 2019 Perşembe - 17:46

TANAP'la engeller aşıldı

"Engellilerin Sosyal Hayata Aktif Katılımının ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Projesi"nin (ESKİP)’i Kars’ta da erişilebilir hale getirdi. 

TANAP la engeller aşıldı

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) çerçevesinde hayata geçirilen ve Diyalog Sosyal Girişimcilik Derneğince (DİSODER) geliştirilen "Engellilerin Sosyal Hayata Aktif Katılımının ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Projesi"nin (ESKİP)’i Kars’ta da erişilebilir hale getirdi. 
Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi tarafından Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) kapsamında finanse edilen DİSODER Diyalog Sosyal Girişimcilik Derneği tarafından yürütülen Engellilerin Sosyal Hayata Aktif Katılımının ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Projesi (ESKİP)’nin en büyük etabı olan, ortak kamusal alanların düzenlenerek engelliler için erişilebilir mekanlara dönüştürülmesi ve engellilere yönelik araç gereç dağıtım faaliyetleri, Kars’ta devam etti. 
Halk Eğitim Merkezi’nde engelliler için dizayn edilen asansör ve araç gereçlerin dağıtım ve açılış töreninde konuşan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı ProjesiSosyal ve Çevresel Yatırım Programı Uzmanı Özlem Ersavaş, “Biz Kars’ta bir çok proje yaptık. Eğitim anlamında, diğer sektörlere destek anlamında ama bu projemizin asıl sahibi DİSODER’dir. Diyalog Sosyal Girişimcilik Derneği bu projeyi hayata geçirdi. Bizde alimizden geldiğince desteklemeye çalıştık. Kars’ta, Erzurum’da, Sivas’ta, Yozgat’ta, erişebilir mekan örnekleri yaparak, pilot örneklerle biraz daha engelli farkındalığını yükseltmeye yönelik bir çalışmamız oldu. Bu anlamda eğitime verdiğimiz desteklerin yanında, engellilere, kadınlara, üretime verdiğimiz desteklerle birleştirmeye çalışıyoruz. Bütün alanlara destek vermeye çalışıyoruz. Doğru yerlere destek verdiğimizi görmek, benim hem kendi adıma, hem de şirketim Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi adına da bizi çok mutlu ediyor” dedi. 
Dolunay Derneği Faruk Ocak’ta ilkez Halk Eğitim Merkezi’nde ikinci kata çıktığını söyledi. Ocak, “Bizleri şuana kadar toplumdan uzaklaştıran bazı nedenlerin yavaş, yavaş ortadan kalkması, bizleri toplumla beraber yaşayabilir, üretebilir, bir insanlar olduğumuz düşüncesini, bütün insanlara farkındalık oluşumu için ortaya koydukları için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bizde Dolunay Derneği olarak üzerimize düşen her türlü fedakarlıkta bulunarak bu desteğimizi, her türlü platformda gerçekleştireceğimize inanabilirsiniz. Ulaşılabilirlikte Halk Eğitim Merkezi’nin önceki yıllara göre bizler için daha vazifeli olmasını istirham ediyorum diye konuştu. 
Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi 6.3 milyon TL’lik bir fonla gerçekleştirdiği ESKİP Projesi kapsamında tadilat ve dönüşüm çalışmaları tamamlanan, Kars Halk Eğitim Merkezi’nin açılışları gerçekleştirildi. Engelli vatandaşlarımızın bağımsız bireyler olarak sosyal ve ekonomik hayata katılımını desteklemeyi hedefleyen ESKİP Projesi kapsamında Kars’ta gerçekleştirilen açılışın ardından ihtiyaç sahibi engellilere yönelik araç gereç dağıtımı yapıldı. 
Programa, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Sosyal ve Çevresel Yatırım Programı Uzmanı Özlem Ersavaş, DİSODER Başkanı Hakan Elbir, Kars Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Acihan Koçoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Acay, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Dolunay Derneği Başkanı Faruk Ocak ve davetliler katıldı. 

 
Taş üstünde fidan yetiştirip erozyonu önlüyor 
 
"Erzurum kampında transferlerimizi bitireceğiz"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hafızayı güçlendirmek için bu çayı için 
Diyetisyen ve Fitoterapist İrem İmrağ, faydaları hakkında bilgiler verdi. 
Ağır astım hastalarının dikkatine
3 seanslık yöntemle "nefes" buldu
Erzurum'da 6 yaşındaki çocuğun ölümünde 'ihmal' iddiası
Erzurum'da polis memuru baba ile ebe annenin 6 yaşındaki oğulları Hulusi ...
 
Minik Ravza'dan merhamet örneği
Gece ve gündüz sürekli havada uçuş halinde olduklarından yerde çok nadir ...
Milyonlarca hastayı ilgilendiren karar
Yargıtay, ameliyat sonrası hastanın durumunu takip etmeyen operatör doktorun ...
Sağlıkta mahremiyet vurgusu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşların kişisel sağlık verilerinin ...
 
Yazıcı ailesinin mutlu günü 
Erzurum Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görev yapan Bülent ...
Engelliler Meclisinden el sanatları sergisi
Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi, sanatsal sergi açtı.
Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'ın İliç ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva