Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>SPOR
6 Ağustos 2022 Cumartesi - 01:49

Spor Toto 1’inci Lig’de hazırlık maçları gündemi

Erzurumspor’un Kazım Karabekir Stadyumunda Erzincanspor ile yapacağı hazırlık maçının seyircisiz oynanacağı açıklandı. Kulüp Kurumsal Web sitesinden yapılan açıklamada kararın iki kulüp ile Gençlik ve Spor il Müdürlüğünce alındığı bildirildi.

Spor Toto 1’inci Lig’de hazırlık maçları gündemi

Spor toto 1’inci Ligde sezonun başlamasına sayılı günler kala, kulüpler hazırlık maçlarına yoğunlaştı.

Erzurumspor’un Kazım Karabekir Stadyumunda Erzincanspor ile yapacağı hazırlık maçının seyircisiz oynanacağı açıklandı. Kulüp Kurumsal Web sitesinden yapılan açıklamada kararın iki kulüp ile Gençlik ve Spor il Müdürlüğünce alındığı bildirildi.

DONSAH, YENİDEN YENİ MALATYASPOR’DA

Yeni Malatyaspor, sözleşmesi sona eren oyuncusu Donsah ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Süper Lig’den Spor Toto 1. Lig'e düşen Yeni Malatyaspor, transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle sözleşmesi biten futbolcularına yöneldi. Yeni yönetimin göreve gelmesi ile sezona hazırlanan sarı-siyahlılarda, borç nedeniyle transfer yapılamaması nedeniyle sözleşmesi biten oyuncularla masaya oturuldu. Rahman Buğra Çağıran ile sözleşme yenileyen yönetim, son olarak 26 yaşındaki Ganalı orta saha oyuncusu Godfred Donsah ile de 2 yıllık anlaşma yaptıklarını duyurdu.

Karim Hafez ile de görüşen yönetim, tecrübeli oyuncudan cevap beklerken bir taraftan da borç yükünden kurtulmanın yollarını arıyor.

ARSLAN: "YAŞ ORTALAMAMIZ 19,9 İLE TÜRKİYE’DE BELKİ BİR REKOR"

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor’da yeni sezon hazırlıkları devam ediyor. Sezona Malatya’da hazırlanan takımdaki oyuncuların yaş ortalamasının 19.9 olduğunu belirten Teknik Direktör Cihat Arslan, “Türkiye’de belki bir rekor” dedi.

Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’nde sezon öncesi kampa giren sarı-siyahlılar, 14 Ağustos’ta deplasmanda oynanacak olan Bodrumspor maçına hazırlanıyor. Transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle zor bir ekonomik süreçten geçen Yeni Malatyaspor’da, çoğunluğunu altyapıdan gelenlerin oluşturduğu oyuncular ile sezona hazırlanan Teknik Direktör Cihat Arslan, “Bu çocuklara güveniyoruz. Yaş ortalamamız 19,9. Türkiye’de belki bir rekor” dedi.

Sıcak havaya rağmen Malatya’da güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Arslan, kulüpte yönetimin değişmesine de değinerek, “Değerli kişilerden oluşan, fedakar bir yönetim oluştu. Zorlu şartlarda taşın altına gövdelerini koydular” dedi. Yeniden sözleşme yapabilecekleri oyuncularla görüştüklerini de belirten Arslan, “Mukavele yapabileceğimiz oyuncularla görüştük. İçeride olan ve değer görmemiş oyuncular muhatap alındı, onlara değer verildi. Onlarla iyileştirmeler yapıldı. Şu an bir sıkıntımız yok. 2-3 kişinin daha iç transferde hallolması gereken şeyler var, onlar da hallolursa Bodrumspor ile lige başlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Spor Toto 1. Lig’de sahaya her zaman kazanmak için çıkacaklarını ve rakibin kendileri için fark etmediğini belirten teknik patron Arslan, “Ligde hedefler puanlarla tespit edilir. Biz her maça kazanmak, puan almak için çıkarız. Puan tablosu bizi nereye götürür bilmiyorum ama öncelik ayaklarımızın yere sağlam bastığı, Yeni Malatyaspor’u sağlam bir kulüp haline getirebilmek. Bunu da başarmak için önemli bir yol kat ettik. Bazı noktalarda yeteneğimiz kısıtlı olabilir ama futbolcuların yürekleri ve fiziksel olarak katacaklarına kefilim. Sonuna kadar mücadele edebilecek bir takımımız var” şeklinde konuştu.

Sezon öncesi kamptaki oyuncu yaş ortalamalarının da 19,9 olduğunu ve bunun belki de bir Türkiye rekoru olabileceğini belirten Arslan, tüm Malatyalıların da kendilerine destek vermesini istedi. Son olarak Donsah’ın da yeniden aralarına katıldığını anımsatan Arslan, “Bu güzel birliktelik devam ediyor. Malatyalılar bilsin ki Cihat Hoca gitmedi, onlar için savaşıyoruz” diye konuştu.

GÖZTEPE’DE YENİ SEZON HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Göztepe, yeni sezon hazırlıklarını spor salonunda yaptığı güç ve kuvvet antrenmanıyla sürdürdü.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Göztepe’de yeni sezon hazırlıkları sürüyor. Sarı-kırmızılılar, bu çalışmalar çerçevesinde bugün sabah saatlerinde Urla Adnan Süvari Tesisleri’nde bulunan spor salonunda bir antrenman daha gerçekleştirdi. Kuvvet ve dayanıklılık çalışması yapan sarı-kırmızılı futbolcular, günü tamamlamış oldu.

İzmir temsilcisi, yarın gerçekleştireceği antrenmanın ardından Altınordu ile 7 Ağustos Pazar günü hazırlık maçı oynayacak.

9 MAYIS STADYUMU YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Samsunspor’un maçlarını oynadığı 19 Mayıs Stadyumu’nun zemini yeni sezona hazırlanıyor.

Süper Lig parolasıyla lige başlayacak olan Samsunspor, Spor Toto 1. Lig’in açılış maçında 12 Ağustos saat 21.00’de Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nda geçen sezon Süper Lig’den düşen İzmir temsilcisi Altay ile karşılaşacak. Bu sezon yaptığı 15 flaş transferle kadrosunu yenileyen Samsunspor, tesis ve stadyum zeminini de yeni sezona hazır hale getiriyor. Nuri Asan Tesisleri'nde bulunan 3 antrenman sahasının çim ve zemin bakımlarını tamamlayan kırmızı-beyazlılar, maçlarını oynayacağı 19 Mayıs Stadyumu’nun da zemin çalışmalarını sürdürüyor. Hibrit zemine yeni çim ekimini tamamlayan Karadeniz temsilcisi gerekli tedbirleri alarak köklenmenin oluşmasını bekliyor. Kırmızı-beyazlı kulübün idarecileri, stat zemininin 20 Ağustos’ta oynanacak Eyüpspor maçına kadar maç oynamaya hazır hale geleceğini ifade etti.

“SAHADA GEREKLİ EKİMLER YAPILDI AMA KÖKLENMENİN OLUŞMASI BİR MÜDDET ALIYOR”

19 Mayıs Stadyumu zemininde gerekli işlemlerin yapıldığını belirten Samsunspor Genel Müdürü Soner Soykan, "Bizim maçlarımızı oynadığımız sahanı zemini hibrit. Hibrit olduğu için de her sene sahanın renovasyonu yapılması lazım. Şu an yapılan işlem de hibritin içindeki çimin kazınarak yeni bir çim ekilmesi. Her zaman dile getirdiğimiz gibi stadımızın fiziki şartlarının iyi olmamasının, hava almamasının, güneş almamasının ve bazı alttan soğutma sistemlerinin çalışmamasından dolayı kazıdığımız çim, yeni bir çim ekiliyormuş gibi toparlanması uzun sürüyor. Onun için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Kendi ekibimizin dışında önemli bir profesyonel çim firması ile de çalışıyoruz. Sahada gerekli ekimler yapıldı ama köklenmenin oluşması bir müddet alıyor" şeklinde konuştu.

"ZEMİNİN EYÜPSPOR MAÇINA YETİŞMEME GİBİ BİR DURUMU YOK"

Saha zemininin sezonun iç sahadaki ilk maçı olan Eyüpspor maçına yetişeceğini vurgulayan Soner Soykan, "Sezon başlarında maç organizasyonlarında stadın sahasının kullanılması, zeminin bozulmasından ziyade köklenme tamamlanmadığı için zemini çok geri atıyor. Bundan dolayı ligin ikinci haftasında oynayacağımız Eyüpspor maçında sahamızın daha hazır olması için son hazırlık maçında stadı kullanıma alamadık. Çorum FK maçını statta da oynayabilirdik ama bu sefer lig başladığında zemindeki kalkmaları daha şiddetli bir şekilde yaşayacaktık. Önemli olan lig olduğu için çalışmalarımızı ona göre planladık. Herhangi bir aksilik, olumsuz bir durum yok. Stadyum zeminimiz daha iyi durumda olması için koruma altında. Gerekli tüm çalışmalar da yapılıyor. Zeminin Eyüpspor maçına yetişmeme gibi bir durumu yok. Sahamızın Eyüpspor maçına doğru yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda dahi statta maç yapılabilir ama sahayı bozarız. Verilen emekler boşa gider” diye konuştu.

Samsunspor bu sezon 19 Mayıs Stadyumu’nda sırasıyla Eyüpspor, Manisa FK, Sakaryaspor, Gençlerbirliği, Boluspor, Göztepe, Denizlispor, Yeni Malatya, Adanaspor, Altay, B. B. Erzurumspor, Çaykur Rizespor, Bandırmaspor, Altınordu, Pendikspor, Tuzlaspor, Keçiörengücü ve Bodrumspor’u ağırlayacak. Samsunspor’un ilk iç saha maçı ise 20 Ağustos Cumartesi günü saat 19.15’te oynanacak.

SAMSUNSPOR: 2 – ÇORUMSPOR: 0

Spor Toto 1. Lig takımlarından Samsunspor, yeni sezon hazırlıklarını kapsamında Nuri Asan Tesisleri’nde TFF 2. Lig ekiplerinden Çorum FK ile oynadığı hazırlık maçını 2-0 kazandı.

Samsunspor sahaya Szumski, Alim, Yusuf Abdioğlu, Ali Ülgen, Mücahit Albayrak, Osman Çelik, Celil Yüksel, Boldrin, Fofana, Novikovas ve Tomane 11’i ile çıktı. İkinci yarıda ise Aykut, Yunus Emre Çift, Şener, Soner, Hasan Kılıç, Yusuf Emre Gültekin, Muhammet Ali, Harris, Yusuf Ensar ve Ahmet Sagat oyuna dahil oldu.

Çorum FK ise sahaya Bayram Olgun, Erkan Kaş, Mehmet Taşçı, Berkaycan, Serkan Yavuz, Atakan Cangöz, Murat Yıldırım, Yusuf Akyel, Suat Kaya, Burak Çalık ve Malik 11’i ile çıktı. İkinci yarıda ise Sefa, Atakan Akkaynak, Berat Ali, Ali Akkuş, Emre Yalçınkaya, Enes, Volkan, Mustafa Eren, Erdi Yokuşlu, Mahmut Eren, Emre Öztürk ve Muhsin Yıldırım oyuna dahil oldu.

İlk yarısı 1-0 biten maçta Samsunspor’un gollerini Fofana ve Boldrin kaydetti. Karşılaşmayı Erdal Yılmaz, Mürvet Yavuztürk ve Coşkun Yalçın yönetti. Dördüncü hakem olarak ise Cem Alpay görev aldı. Öte yandan Samsun il hakemlerimizden Sertan Ersan ise maçın başlama düdüğünü çalarak jübilesini yaptı.

Karşılaşmayı Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen, Genel Müdür Soner Soykan ve Futbol Gelişim Direktörü Batu Kaplan da izledi.

 
KUDAKA'dan saya üretimine destek
 
Erzurum konut kredisinde 2’inci sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Duman Erzurum Kampını değerlendirdi
TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu’nda ikinci kamp dönemi başladı.
1’inci Ligde transfer günleri
12 Ağustosta başlayacak olan sezon öncesinde Spor Toto 1’inci Lig ekiplerinde ...
Kasapoğlu: 'Spor ailesini büyütme kararlılığındayız'
Bakan Kasapoğlu, sporun her branşında gelişime katkı sağlamak istediklerini ...
 
İslami Dayanışma Oyunları'nda geri sayım
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 5. İslami Dayanışma ...
Elazığspor Erzurum’da toplanacak
Elazığspor’da 2. etap kamp çalışmaları bugün gerçekleştirilecek olan tek antrenmanla başlayacak.
Elazığ Karakoçan’ın 2. etap kampı da Erzurum’da
Elazığ Karakoçan FK, Elazığ’da sürdürdüğü 1. etap kamp çalışmalarını 4 ...
 
Amerikan beyzboluna rakip geleneksel beyzbol
Yüksekova ilçesinde yaşayan Oremari aşiretine mensup Kartal ailesinin ...
Elazığspor, 14 Ağustos’a kadar Erzurum kampında
2. etap kamp çalışmalarını Erzurum’da gerçekleştirecek olan Elazığspor, ...
Spor Toto 1’inci Ligde gündem: Transfer
Spor Toto 1’inci Ligde yer alan takımlar yeni sezon çalışmalarını sürdürüyor. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva