Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aziziye Belediyesinden çocuklara park desteği
Aziziye Belediyesinden çocuklara park desteği
Hulusi Hoca Hakka yürüdü
Hulusi Hoca Hakka yürüdü
Sekmen’den kurban bayramı mesajı
Sekmen’den kurban bayramı mesajı
‘Hemşehrilerimin bana fiili duaları önemli’
‘Hemşehrilerimin bana fiili duaları önemli’
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,6 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,6 arttı
HABERLER>ASAYÄ°Ş
23 Mayıs 2024 Perşembe - 13:32

Son bir haftada, 48 terörist etkisiz hâle getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada, 48 teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı.

Son bir haftada, 48 terörist etkisiz hâle getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada, 48 teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını millet ile birlikte gerçekleştirilen birçok anlamlı ve özel etkinlikle kutladıklarını hatırlattı. Aktürk, Cumhuriyetin kurucusu Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle andı. Aktürk, 17 Mayıs’ta Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala ve 22 Mayıs’ta Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba ile, 160 yıl önce (21 Mayıs 1864) ana yurtlarından sürgün edilerek hayatını kaybeden Çerkes kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diledi.

TERÖRLE MÜCADELE HAREKÂTI

Aktürk, kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla uyguladığı terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, son bir haftada, 48 terörist etkisiz hâle getirildiğini bildirdi. Aktürk, 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısının bin 48 olduğunu ifade etti.

HUDUT GÜVENLİĞİ

Hudut güvenliğine ilişkin konuşan Aktürk, “Birçok ülke tarafından örnek alınan, çok yönlü ve katmanlı güvenlik sistemiyle kesintisiz bir şekilde korunan hudutlarımızda; son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 364 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 10’u terör örgütü mensubudur. bin 390 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle, 01 Ocak’tan itibaren hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 4 bin 345’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 55 bin 507 olmuştur” ifadelerini kullandı.

7 Ekim’den bu yana Filistin halkına yönelik orantısız ve acımasız saldırılarını sürdüren İsrail’in daha fazla masum Filistinli ölmeden bir an evvel saldırılarını durdurmalısı gerektiğini Filistin halkının ihtiyacı olan insani yardımların girişine izin verilmesi gerekliliğine vurgu yapan Aktürk, “Tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulme uluslararası toplumun artık dur demesi gerektiğini bir kez daha vurguluyor; bazı Avrupa ülkelerinin Filistin Devleti’ni tanıma kararlarını uluslararası hukuk, adalet ve vicdanın bir gereği olarak memnuniyetle karşılıyoruz. 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan egemen, bağımsız ve coğrafya bütünlüğüne sahip bir Filistin, sadece barış için değil, hem bölgesel hem de uluslararası istikrar için şarttır” diye konuştu.

EĞİTİM-TATBİKAT FAALİYETLERİ / ULUSLARARASI GÖREVLER

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kapsamlı eğitim ve tatbikat faaliyetlerine de aralıksız devam ettiğine vurgu yapan Aktürk sözlerini şu şekilde sürdürdü: “45 ülke ve yaklaşık 11 bin personelin katıldığı ve bölgede icra edilen en büyük ‘Birleşik Müşterek Tatbikat’ olan EFES-2024’ün Fiilî Atışlı Arazi Safhası Batı Anadolu, Orta Ege, İzmir Körfezi ve Doğanbey Atış ve Tatbikat Bölgesi’nde başarıyla devam etmektedir. Fiilî Atışlı Arazi Safhası 9 Mayıs’ta başlayan EFES-2024’ün Seçkin Gözlemci Günü’nün 29-30 Mayıs tarihlerinde icra edilmesi, tatbikat kapsamında; Türk Silahlı Kuvvetlerimizin etkinlik ve caydırıcılığının artmasına katkı sağlayan yerli, millî ve modern teknolojiyi haiz savunma sanayisi ürünlerimizin fuar anlayışı içerisinde sergileneceği ‘Savunma Sanayi Sergisi’ açılması planlanmaktadır. 28 Mayıs’ta Doğanbey Atış ve Tatbikat Bölgesi Seferihisar/İzmir’de açılacak sergiye 48 savunma sanayi firması katılacaktır. Ayrıca, İtalya’da Mare Aperto-Polaris/Italian Minex ile, Konya’da Türkiye-Katar ILGIN-2024 tatbikatları icra edilmekte, 21-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Deniz Aslanı tatbikatına katılım sağlanmaktadır. 27-31 Mayıs tarihleri arasında Belçika’da Snow-Master ve ülkemiz sınırları içerisinde Ramstein Guard-24 tatbikatları gerçekleştirilecektir. 17-21 Mayıs tarihleri arasında NATO Güvence Tedbirleri kapsamında, Romanya hava sahasında Havadan İhbar Kontrol uçağımız tarafından uçuş görevi icra edilmiş, 28 Mayıs’ta ise Deniz Muhafızı Harekâtı kapsamında Doğu Akdeniz’de uçuş görevi planlanmaktadır. Malezya’nın ardından 17-19 Mayıs tarihleri arasında Jakarta/Endonezya’ya liman ziyaretinde bulunan TCG KINALIADA korvetimiz, bugün de Bangkok/Tayland’a liman ziyareti gerçekleştirmektedir. Korvetimiz, 25 Mayıs’ta ise bir sonraki liman olan Hong Kong/Çin’e doğru seyre başlayacak ve Japonya intikaline devam edecektir.”

Ege ve Akdeniz liman ziyaretleri kapsamında TCG NUSRET müze gemisinin; 26-31 Mayıs tarihleri arasında Alanya, Antalya ve Fethiye’ye; Haziran’ın 4’ünde Didim’e, 8’inde ise Ayvalık’a ziyaret gerçekleştireceğini açıklayan Aktürk, “Öte yandan, Bakanlığımıza bağlı birlik ve kurumlarımıza; 16-19 Mayıs tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti Millî Savunma Üniversitesi heyeti tarafından ziyarette bulunulmuş, Birleşik Krallık Kraliyet Savunma Çalışmaları Akademisi heyeti tarafından 18 Mayıs’ta başlayan ziyaret devam etmekte, 26-30 Mayıs tarihleri arasında ise 144'üncü Dönem NATO Savunma Koleji Kıdemliler Kursu heyeti tarafından ziyaret yapılması planlanmaktadır. 19 Mayıs’ta Samsun’da icra edilen Türkiye Yarı Maraton Ligi Finali’nde şampiyon olan TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımımız ile, 15-19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da icra edilen Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Dünya Kupası’nda 20 madalya; 1’inci Uluslararası Akdeniz Kick Boks Şampiyonası’nda ise 13 madalya kazanan TSK Spor Gücü Kick Boks Takımımızı ve başarı elde eden sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyoruz. 20-31 Mayıs tarihleri arasında Isparta/Eğirdir’de 14 ülkenin katılımıyla 4’üncü Uluslararası En İyi Keskin Nişancı Timi Yarışması icra edilmektedir” şeklinde konuştu.

DOĞAL AFETLERLE MÜCADELE / İNSANİ YARDIM FAALİYETLERİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından insani yardım faaliyetlerine yurt içinde ve dışında ilgili bakanlık ve kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde destek verildiğine dikkat çeken Aktürk, “Afganistan’da meydana gelen sel felaketi sebebiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle hazırlanan yaklaşık 23 ton (22,5) insani yardım malzemesi A400M uçağımız ile 17 Mayıs’ta bölgeye sevk edilmiştir. İran makamlarının talebi, Dışişleri Bakanlığımız ile yapılan koordine ve Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı üzerine İran Cumhurbaşkanı ve heyetinin kaza kırıma uğrayan helikopterini arama kurtarma faaliyetlerine Akıncı İHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopterimiz görevlendirilmiştir. Bu vesileyle; yaşanan elim kaza sonucu hayatını kaybeden İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı ve heyette bulunanlarla, Afganistan’daki sel felaketinde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet; Afgan ve İran halkına başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

SAVUNMA SANAYİ, ENVANTERE GİREN YENİ SİLAH SİSTEMLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, hemen her alanda geliştirilen ve üretilen yerli ve millî savunma sanayi sistemlerimizle Türk Silahlı Kuvvetlerinin imkân ve kabiliyetleri daha da arttığına dikkat çeken Aktürk, “Sayın Bakanımız, 20 Mayıs’ta ASELSAN’ın Ankara Gölbaşı’ndaki tesislerinde gerçekleşen ‘Taşınabilir Erken İkaz Radar Sistemi Teslim Törenine’ katılmıştır. Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca; muhtelif miktarda Mini Akıllı Mühimmat (MAM-L), Orta Menzilli Tanksavar (OMTAS) Silah Sistemi, Kaska Entegre Görüntüleme Sistemi (AVCI) ile Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsizin (ÇBSMT) muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır. Sonuç olarak başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere Bakanlığımızın tüm birlik ve kurumları; terörle mücadeleden sınır güvenliğine, uluslararası misyonlardan insani yardım faaliyetlerine kadar çok geniş bir alanda, kendisine verilen tüm görevleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarıyla yerine getirmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 
Dede Korkut Ödülleri sahiplerini buldu
 
Şehidin kanı yerde kalmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muş’ta ailelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muş’ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti ...
Bingöl yolunda otomobil ile minibüs çarpıştı: 9 yaralı
Bingöl’de otomobil ve minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik ...
Erzurum’da ‘Sibergöz-40’ operasyonu
34 ilde gerçekleştirilen “Sibergöz-40” operasyonlarında 181 şüphelinin yakalandığını açıklandı.
 
210 düzensiz göçmen yakalandı
Van’da jandarma ekiplerince yürütülen çalışmalarda 210 düzensiz göçmen yakalandı.
Emniyetten silah operasyonu
Kars’ta yapılan uygulamalarda 7 silah, 1 kuru sıkı ve 2 pompalı tüfek ele geçirildi.
Saatler sonra cansız bedeni bulundu
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet B.’nin yabani ...
 
Polisin dikkati 2 vatandaşı kurtardı
Bingöl’de polis ekipleri, dikkati sayesinde 2 vatandaşın dolandırılmasına engel oldu.
Kalbine yenilen polis memuruna son veda
Erzurum’dan Eskişehir’e tayin olan ve Eskişehir’deki görevine başlamak ...
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan FETÖ üyesi yurt müdürü yakalandı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva