Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SPOR
15 Ağustos 2020 Cumartesi - 15:51

Sekmen: ‘Futbolda da yıldız sporcular yetiştireceğiz’

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Futbol Akademisi, şehrin altın ayaklarını düzenlediği altyapı seçmeleri ile keşfediyor.

Sekmen: ‘Futbolda da yıldız sporcular yetiştireceğiz’

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Futbol Akademisi, şehrin altın ayaklarını düzenlediği altyapı seçmeleri ile keşfediyor. Kent merkezi ve ilçelerde 9 ila 16 yaş aralığında yeni yıldızları arayan Büyükşehir Belediye Erzurumspor Futbol Akademisi, Türk futboluna nice yıldızlar kazandıran Usta Antrenör Tolga Şanbay ve ekibinin gözetiminde futbolcu avına çıktı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor Onursal Başkanı olan Mehmet Sekmen’in de katılımıyla gerçekleşen altyapı seçmelerine ilk gün 2 bin genç yetenek katıldı. Başkan Mehmet Sekmen, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı değerlendirmede, 2. Lig Kulüpler Birliği Başkanlığı görevi ve sportif yaşantısı süresince Türk futboluna 30 sporcu kazandırdığını söyledi. Futbolun günümüzde bir endüstri olduğunu anımsatan Başkan Sekmen, “Futbol, Dünya genelinde en çok izlenen, büyük bir ticari kapasiteye ve endüstriye ulaşmıştır. Bu nedenle akılcı transfer politikalarının yanı sıra iyi organize olmuş, verimli bir şekilde işleyen altyapı sistemleri futbolda büyük bir ihtiyaç haline dönüşmüştür. Biz de Süper Lig temsilcimiz Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un bünyesine Futbol Akademisi’ni kurarak altyapıya büyük bir öncelik oluşturduk. Daha önce futbol oynamış olan Yasin Deniz kardeşimizi akademi ve altyapının başına getirdik. Nice yıldızları keşfeden Tolga Şanbay Hocamız da akademimizin koordinatörü oldu. B.B. Erzurumspor Futbol Akademisi spor şehri Erzurum’dan inşallah Avrupa’ya yeni yıldızlar, yeni sporcular ve yetenekli futbolcuları taşıyacak. Ve Mavi Beyazlı ekibimizde inşallah Erzurumlu çocuklarımızda Süper Lig’de inşallah top koşturacak” dedi.
B.B. ERZURUMSPOR FUTBOL AKADEMİSİ’NİN HEDEFLERİ NELER?
Başkan Mehmet Sekmen, futbol akademisinin amaç ve hedeflerini şöyle özetledi: “Amacımız bu şehrin altın ayakları olan yeni yıldızları Türk futboluna kazandırmak. Peki, neleri hedefliyoruz? İnşallah üniversitemiz ile işbirliği yapıp sporcularımızın tüm testlerini yapacağız, sonuçlara göre programlar planlayıp oyuncularımızı geleceğe hazırlayacağız. Sporcularımızın gelişimini takip edebilmek için tüm verilerimizi kayıt altına alacağız. Antrenman biliminden daha fazla faydalanacağız. Oyuncularımız ve takımlarımız için performans kriterleri belirleyip, sayısal ve görüntülü analizlerle gelişimlerini destekleyeceğiz. Antrenör gelişimi için alanında uzman eğitmenler ile hizmet içi eğitimler yapacağız. Maç ve antrenmanlarımızı görüntülü analizlerle destekleyeceğiz. Gelişim dönemlerini 3’e ayırdık. Her döneme özgü eğitim programları düzenleyeceğiz. Birinci dönem; temel eğitim dönemi (8-9-10-11-12 yaş), ikinci dönem; gelişim dönemi (13-14-15-16 yaş), üçüncü dönem; sonuç dönemi (17-18-19 yaş). Ayrıca temel eğitim döneminde havuzumuzu genişletmek için; ilçelerde Futbol Okulu Projesi’ni hayata geçireceğiz. İlköğretim okulları arası turnuvalar düzenleyeceğiz. Böylece Erzurum’daki tüm çocuklara da ulaşmış olacağız. Büyükşehir Belediye Erzurumspor’umuza oyuncu kazandırmak için futbolcu izleme birimi kuracağız. Profesyonel ve amatör akademilerin katılacağı turnuvalar organize edeceğiz. Taktiksel olarak oyun felsefemiz olacak ve tüm takımlarımız bu felsefe ile oynayacak. Ve en önemlisi saha dışı eğitimlerimiz ile bilgili, kültürlü, vatanını ve milletini seven, ahlaklı, faziletli ve erdemli sporcular yetiştireceğiz.”

 
Bakanlar sel bölgesinde
 
Aziziye'de sportif yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kasapoğlu’ndan müjde
Kasapoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Spor Merkezleri ile Engelli Spor ...
Özdilek: ‘Ömer ve Sehic’in gitmesi bizim için kayıp’
B.B. Erzurumspor yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor. B.B. Erzurumspor ...
Erzurum’dan 3 madalyayla döndüler
Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Erzurum’da düzenlenen ‘Hafta İçi ...
 
Erdoğan taraftara Erzurum’dan mesaj verdi
Erzurum Yüksek İrtifa Kamp merkezinde hazırlıklarını sürdüren Hatayspor ...
Erzurumsporlu Sehiç Konyaspor’da
Konyaspor, Erzurumspor’un 2 sezon formasını giyen takım kaptanı Boşnak ...
‘Her şey gençler için’
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “20 milyon gençle dünyanın ...
 
Temmuz ayı futbol en’leri açıklandı
Medya Takip Merkezi (MTM), Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı ...
Erzurumspor’da Obertan’la anlaşmaya varıldı
Erzurumspor'un geçtiğimiz sezon formasını giyen ve mavi-beyazlı kulübün ...
Mehmet Altıparmak Kasımpaşa’da
2017 -2018 sezonunda Erzurumspor’u, 2018-2019 sezonunda Gaziantep Gazişehir’i, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva