Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>SPOR
29 Ocak 2020 Çarşamba - 10:36

Sekmen: 'Erzurum'un geleceğine yatırım yapıyoruz'

Sekmen, “Biz kış turizmine yönelik olarak sadece fiziki yatırımlar yapmıyoruz, şehrimizin geleceğine beşeri anlamda yatırımlar yapıyoruz” dedi.

Sekmen:  Erzurum un geleceğine yatırım yapıyoruz

Büyükşehir Belediyesi’nin Kış Sporları Okulu’nun sezon açılış ve tanıtım programı yine renkli görüntülere sahne oldu. Minik kayakçıların sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Sekmen, “Biz kış turizmine yönelik olarak sadece fiziki yatırımlar yapmıyoruz, şehrimizin geleceğine beşeri anlamda yatırımlar yapıyoruz” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Kış Sporları Okulu’nun 6. dönemi tanıtım programı, Palandöken Kayak Merkezi’nde yapıldı. Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Hüseyin Üneş’in de katıldığı programa kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra antrenörler, kayak öğrenen minikler ve aileleri katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tanıtım programında yaptığı konuşmada, kış turizmine ve kış sporlarına yönelik olarak yapılan yatırımlara vurgu yaptı.

ERZURUM’U ÖN PLANA ÇIKARMA GAYRETİ

Erzurum’da göreve geldiği günden bu yana yapılan planlamalar doğrultusunda, Erzurum’da kış turizmi ve kış sporlarına yepyeni bir kimlik kazandırdıklarını söyleyen Başkan Sekmen, “Palandökeni, Konaklı ve Kandilli’yi sadece birer kayak merkezi olarak görmediğimiz gibi; bu değerlerimizle şehrin yarınlarına yönelik olarak çok önemli yatırımlar yaptık. Tabi bu yatırımlardan en önemlisi, bize göre insana yapılan yatırımdı ki; biz de bu doğrultuda kış sporları okulu projemizi hayata geçirdik. Çünkü Palandökeni, kış turizmi ve kış sporlarını, dahası Erzurum’un bu yönünü ön plana çıkarabilmek için aynı zamanda sporcu yetiştirmemiz gerektiğine de inanıyorduk” ifadelerini kullandı.

40 BİN ÖĞRENCİYE KAYAK EĞİTİMİ VERİLDİ

Büyükşehir’in Kış Sporları Okulu’nda geride kalan 5 yıl içerisinde tam 40 bin öğrenciye kayak eğitimi verdiklerini anlatan Sekmen, “Üç ay süren eğitimler boyunca minik yavrularımızı servislerle evlerinden alıp, eğitim sonunda yine servislerle evlerine bıraktık. Kayak kıyafetleri ve takımları, ilaveten beslenme de dâhil olmak üzere yavrularımızın tüm ihtiyaçlarını da, yine Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşıladık. Uzman öğreticiler nezaretinde kayak eğitimi alan öğrencilerimize bu sezon 5 bin öğrencimizi daha ekledik. Tabi Kış Sporları Okulumuzda etkinlikler bunlarla da sınırlı kalmadı. Eğitimler kapsamında kayağa ilgi duyan ve kış sporlarında yetenekli olan öğrencilerimizi başarılı birer sporcu haline getirmek için de çalışıyoruz. Böylece Erzurum’u bir yandan kış turizmiyle dünya vitrinine taşırken, diğer yandan da kış sporlarıyla da, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

ERZURUM’A BEŞERİ YATIRIMLAR YAPIYORUZ

“Geleceğin milli kayakçıları ve şampiyonları bizim kış sporları okulunda kayakla tanıştırdığımız bu yavrularımızın arasından çıkacak” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şunları kaydetti: “İşte biz yatırım diye buna diyoruz. Yani biz şehrimize fiziki açıdan yeni yatırımlar kazandırırken, aynı anda beşeri yatırımlar da yapıyoruz. Tıpkı ESMEK’lerimizde binlerce gencimize mesleki eğitimler verip, onları nitelikli işgücü haline getirmemiz gibi... Tıpkı kültür merkezlerimizde geleceğin sanatçılarını ve müzisyenlerini yetiştirdiğimiz gibi... Bilinmelidir ki; bu atılımlarımız devam edecek, yeni projeler ve yeni yatırımlarla Erzurum’un turizm vizyonunu genişletmeyi ve güçlendirmeyi sürdüreceğiz. Nasıl ki bugün Palandöken, bundan 5 yıl önceki Palandöken değilse, bundan 5 yıl sonraki Erzurum da, bugün olduğundan çok daha farklı ve çok daha iyi yerlerde olacak. Erzurum, geçmişte olduğu gibi, yeniden bu bölgenin ve ülkenin bir cazibe, eğitim, kültür, spor ve sanat merkezi olacak.”

 
ETSO’dan depremzedelere 200 Bin TL Yardım
 
Buz tutan dere kartpostallık görüntü oluşturdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jasmin Scuk Erzurumspor’un gizli golcüsü
BB Erzurumspor’un orta saha oyuncusu Jasmin Scuk son haftalarda attığı ...
Tekman’da kurumlar voleybolda yarıştı
Tekman İlçesi’nde kurumlar arası voleybol turnuvası düzenlendi. Turnuvanın ...
Erzurum yüzmede çekim merkezi oldu
Erzurum Tam Olimpik Yüzme Havuzu, 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları öncesinde ...
 
Bolu – Erzurumspor maç gelirleri depremzedelere
TFF 1. Lig’in 20. haftasında Büyükşehir Belediye Eruzurmspor’u konuk edecek ...
Ömer Şişmanoğlu resmen Erzurumspor’da
BB Erzurumspor’un Göztepe’den transfer ettiği Ömer Şişmanoğlu imzayı attı.
Güreşte Erzurum farkı
Amasya’da yapılan Engelliler Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Erzurumlu pehlivanlardan ...
 
Erzurum kadın basketbolunda bir ilk
Tokat’ta yapılan Çeyrek Finallerde Erzurum’un yüzünü güldüren Potanın ...
Türkiye'nin ilk buz müzesinde geri sayım
Türkiye’nin tek buz müzesi olma özelliğini taşıyan ve yaklaşık 3,5 Milyon ...
Dadaşlara 23’üncü dakika teşekkürü
Vali Memiş, “Maçın 23’üncü dakikasında binlerce taraftarın Elazığ tezahüratı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva