Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Erdoğan: ‘Hiçbirinin sesi çıkmadı’
Erdoğan: ‘Hiçbirinin sesi çıkmadı’
Hava ulaşımında yatırım ve rekorlar dönemi
Hava ulaşımında yatırım ve rekorlar dönemi
ETÜ’de Beyaz Önlük Giyme Töreni
ETÜ’de Beyaz Önlük Giyme Töreni
357 şehidin aziz hatıralarına vefa
357 şehidin aziz hatıralarına vefa
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
31 Mayıs 2013 Cuma - 02:33

Sağlığa festivalli yaklaşım

Halk Salığı Müdürlüğü ve Yakutiye Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri “Sağlıklı Yaşam Festivali” Yakutiye Kent Meydanı’nda başladı

Sağlığa festivalli yaklaşım

Halk Salığı Müdürlüğü ve Yakutiye Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri “Sağlıklı Yaşam Festivali” Yakutiye Kent Meydanı’nda başladı.
Koruyucu sağlık hizmetleri ile hasta olmadan yapılması gerekilenleri açılan statlarla benimsetmeyi amaçlayan festivalde akciğer hastalıkları, kanser erken teşhis, aşı programları, bulaşıcı hastalıklara karşı alınacak önlemler, tütün ve bağımlılık verici maddelerle mücadeleler hakkında stantlar açıldı. Spor faaliyetleri düzenlenerek sporun önemi, fiziksel aktivitelerin önemi yapılan tiyatrolarla sağlığın önemi benimsetilmek istenmekte ve müzik programı ile eğlenceli bir ortam sunulmaya çalışılmakta.
Sağlık Müdürlüğü önünden “Sağlıklı Yaşam Festivali” alanına kadar yaklaşık 150 sağlık çalışanı ve vatandaş birlikte yürüdü.
Festivalin açılışına Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yavuz Ateş, Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya festivalle ilgili, “Sağlıklı yaşam nedir? Sağlıklı yaşam kişilerin ciddi ve tedavisi zor hastalıklara yakalanmadan önce hem ruhsal hem bedensel yönden güçlü durumda olması uzun yıllar zevk alarak yaşaması sağlıklı bir yaşam sürdürülmesinde kalıtsal etkenler sosyo ekonomik düzen yaşama biçimi ve beslenme alışkanlıkları etkili olmaktadır. Sağlıklı yaşamak için egzersiz yapılmalı sigara alkol ve aşırı stresten uzak bir yaşam sürdürmesi gerekmektedir. Biz bildiğiniz üzere yeni kurulan bir kuruluşuz. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yaklaşık bir yılımızı doldurduk ve neler yaptığımız görmek için Yakutiye Belediyesinin de katkılarıyla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Koruyu sağlık hizmetleri kişinin ve toplum sağlığının çevreye karşı alınacak tüm sağlık önlemlerini kapsar. Üç gün boyunca bu meydanda halkımızın talep etmesi halinde meme kanseri için mamoğrafi tahlilleri, bağırsak kanseri için testler ve kadınlardaki rahim ağzı kanseri testleri için gerekli kolaylıkları ve imkanları sunmuş bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.
Halk Sağlığı Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yavuz Ateş ise “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de obezite görülme riski her geçen gün artmaktadır. Toplumun obezite konusunda bilgisini arttırmak obezite ve obezite ile ilgili hastalıklarla mücadele etmek için bu organizasyonun düzenlenmesi çok önemli oldu. Dünyada her yıl 2.8 milyar insanın obezite hastalığı görülmekte. Türkiye’de ise bakanlığımız tarafından yapılan araştırmada obezite riski 19 yaş üstü insanlarda yüzde 30.3 gelmiş durumdadır. Bu verilere göre yapıla etkinliğin ne kadar önemli olduğu ortadadır.” diye konuştu.
Erzurum İl Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer’de, “Bu tür faaliyetlerin önemli olduğundan kimsenin şüphesi yoktur. Kapalı alanlarda hastalıklar hakkında mücadele vermek mümkün değildir. Sağlığın önemini kelimelerle anlatamayız bunlar önemli kilometre taşlarıdır. Umut ediyorum ki bu olumlu çalışmadan bütün vatandaşlarımız en iyi şekilde yararlanır.” dedi.

 
Metro hayali 2030'a mı kaldı?
 
Sağlık alanında bir ilk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Salı'ya kadar güneş yok
Erzurum ilçeleri içinde 5 günlük sürede hava sıcaklığının en yüksek olacağı ...
KÜNİB bir ilke imza attı
Koçak, dünyada ve Türkiye’de tıp alanında çok büyük ilerlemeler olduğunu ...
Öztürk'ten duygusal veda
Valiler Kararnamesiyle Antalya Valiliğine atanan Erzurum Valisi Sebahattin ...
 
Tekman'ı dolu vurdu
Erzurum’un Tekman ilçesinde dolu yağışı etkili olurken, ekili araziler zarar gördü.
Pasinler’de ‘AB’ye Açılan Pencere’
Pasinler Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü adına hazırlanan “Çocuk ...
Hastalardan örnek sergi
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim ...
 
Esnaf gönüllerini birleştirdi
Erzurum Taş Mağazaları Koruma ve Yaşatma Derneği, Taş Mağazalara tekrar ...
Kimi Zeybek oldu, kimisi Dadaş
Yakutiye ilçesi Tatbikat İlkokulu Anasınıfları Yıl Sonu Etkinlikleri çerçevesinde ...
Halk Sağlığı ödülleri dağıtıldı
Erzurum Müftülüğü Konferans Salonun da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva