Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>ARAŞTıRMA
30 Mayıs 2017 Salı - 14:06

Polonya'da Oltu rüzgârı

Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında Oltu Halk Eğitimi Merkezi koordinatörlüğünde hazırlanıp yürütülen AB projesinin birinci yurtdışı hareketliliği Polonya'da gerçekleştirildi.

Polonya da Oltu rüzgârı

Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında Oltu Halk Eğitimi Merkezi koordinatörlüğünde hazırlanıp yürütülen AB projesinin birinci yurtdışı hareketliliği Polonya'da gerçekleştirildi.
Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün koordinatörlüğünde, Oltu Mesleki Eğitim Merkezi, Üsküdar ve Uşak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin proje ortaklığı ile bir konsorsiyum projesi olarak hazırlanıp yürütülen ''Türkiye ve AB Ülkelerinde El Sanatları Uygulamaları ve Kültürel Etkileşim'' adlı ve 2016-1-TR01-KA104-028910 numaralı projenin birinci hareketliliği Polonya'da gerçekleştirildi.
Söz konusu proje çalışmaları hakkında bilgi veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemal Tanrıver: "2016 yılı çağrı döneminde Türkiye Ulusal Ajansına sunulan, Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği-Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği içerikli projemiz ajans tarafından kabul edilmiş ve proje, Ocak 2017'de uygulanmaya başlanmıştır. Proje kapsamında, yerinde inceleme, işbaşı gözlem ve eğitim amacıyla iki yurtdışı hareketliliği öngörülmüştür. Bu hareketliliğin ilki 17-22 Mayıs 2017 tarihleri arasında Polonya'nın Gdansk şehrinde, "İnternational Amber Association"'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Çalışma ziyaretinin birinci günü, "Pomorska Izba Rzemielnicza" adlı yetişkin eğitim kurumunda, kurum müdürü Dariusz Gobis tarafından 'Polonya'da Yetişkin Eğitimi' hakkında katılımcılara bilgi verildi. Proje ekibimiz tarafından ise 'Türkiye'de El Sanatları Öğretimi, Yetişkin Eğitiminde Uygulamada Görülen Aksaklıklar ve Çözüm Önerileri' konulu sunum yapıldı. Daha sonra soru cevaplarla karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.
Çalışma ziyaretinin ikinci gününde Uluslararası Amber Derneği yetkilisi Michal Ksior, Polonya Kehribarı veya Sarı Kehribar olarak da adlandırılan Amber hakkında açıklamalarda bulundu. Amber'in çıkarılışı, amber takı yapımı, tasarım, pazarlama ve sertifikasyon işlemleri hakkında tarafımıza sunumlar yapıldı. Biz de Oltu Halk Eğitimi Merkezi olarak Oltu taşı ve Oltu hakkında sunumlar yaptık. Katılımcılara Oltu taşını ve ilçemizi tanıtan katolog ve broşürler verildi. Ayrıca proje ortağımız Üsküdar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından proje konusu olan el sanatları alanında cam boyama uygulamaları ile ilgili sunum yapıldı. Yapılan sunumların ardından ortak atölye çalışması için "Ambermoda" firmasına ait amber işleme atölyesine gidildi ve ortak atölye çalışması gerçekleştirildi. Burada firma sahibi Mariusz ve Danuta Gliwinski tarafından Amber ve gümüş takı yapımında kullanılan -malzeme, makine ve ekipmanla ilgili heyetimize bilgi verildi.
Çalışma ziyaretinin üçüncü gününde, Gdansk'taki Amber Müzesi ziyareti sonrasında ev sahibi kuruluş tarafından katılımcılara sertifikaları verildi." dedi.
Proje faaliyetlerinin yürütülmesinde önemli katıları bulunan Polonya'daki ev sahibi ortağımız, İnternational Amber Association yetkilisine, atölye çalışmalarımızı yaptığımız Ambermoda firma yetkilisine ve Pomorska Izba Rzemielnicza"adlı yetişkin eğitimi kurum direktörü ile yurt içi ortak kurumlarımız olan Oltu Mesleki Eğitim Merkezi, Uşak ve Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü adına katılan katılımcılara teşekkür eden Tanrıver çalışmanın çok faydalı olduğunu belirtti.

 
BB Erzurumspor kongreye gidiyor
 
Ramazan Ayında Müzakereler, beğeni topluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Böyle bir sorumluluğumuz var..'
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Öge, değerlendirmelerde bulundu. ...
'Tarım öncelikli sektör'
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Ziraat ...
Bölgesel gelişmişlik farkına bilimsel yaklaşım
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ...
 
Büyükşehir'den Erzurum Mutfağı yaklaşımı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği projeyle Erzurum mutfağının ...
Yazılı Basında Dijital Dönüşüm gündemi
‘Gençlerin Katılımı ile Yazılı Basının Dijitale Dönüşümü ve İnternet Yasası ...
Grafik Tasarım’da Marka Kent yaklaşımı
Atatürk Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi’nde, Hacettepe Üniversitesi ...
 
Şahin, gazetecilikte kamu yarararını paylaştı
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Okuma ve Düşünce Kulübünün katkıları ...
Dadaşlar önce ‘Erzurum’ diyor..
Erzurum ikamet ettikleri ilde doğanların toplam nüfus içinde oluşturduğu ...
Erzurum doğum istatistikleri açıklandı
TÜİK 2016 Doğum istatistiklerini açıkladı. 2016 yılında 14 bin 861, 2011-2016 ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva