Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Göktaş gönül elçilerine seslendi
Göktaş gönül elçilerine seslendi
Yerlikaya’dan göçle mücadele açıklaması
Yerlikaya’dan göçle mücadele açıklaması
AK Parti Yerel Yönetimleri İstişare ediyor
AK Parti Yerel Yönetimleri İstişare ediyor
Bayraktar gençlerin heyecanına ortak oldu
Bayraktar gençlerin heyecanına ortak oldu
Erdoğan: ‘İnsanın bir davası, bir duruşu olmalı’
Erdoğan: ‘İnsanın bir davası, bir duruşu olmalı’
HABERLER>EKONOMÄ°
7 Aralık 2013 Cumartesi - 16:15

Penco küresel ekonomi gerçeklerini anlattı

KUYAP Teknik Destek Ekip Lider Vekili Carlo Penco’yu projenin tanıtım sunumunu yaptı. Konuşmasında, “Uyum Yeteneği”nin tanıtımı yapan Carlo Penco, yeni koşullara uyum sağlamak için, değişimin hayatın gerçeği olduğu bilinciyle davranış biçimlerinin de yenilenmesi gerektiğini dile getirdi.

Penco küresel ekonomi gerçeklerini anlattı

Toplantı ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’in açış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında, eğitimin önemine değinen Başkan Yücelik, kısa adı KUYAP olan projenin, başta Erzurum olmak üzere, Türkiye’nin doğusunda yer alan 15 ilde firmaların çalışan ve işverenlerinin uyum yeteneğini artırmayı hedefleyen bir eğitim projesi olduğunu söyledi.
Başkan Yücelik konuşmasının son bölümünde oda tarafından yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı (BSN Anatolia), Beceri 10 (UMEM) ve ABİGEM gibi projeler kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler verdi. Başkan Yücelik’in ardından TOBB AB Daire Başkanlığı uzmanı Dr. Esin Özdemir de projenin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.
KUYAP’IN TANITIMINI CARLO PENCO YAPTI
Toplantıda daha sonra KUYAP Teknik Destek Ekip Lider Vekili Carlo Penco’yu projenin tanıtım sunumunu yaptı. Konuşmasında, “Uyum Yeteneği”nin tanıtımı yapan Carlo Penco, yeni koşullara uyum sağlamak için, değişimin hayatın gerçeği olduğu bilinciyle davranış biçimlerinin de yenilenmesi gerektiğini dile getirdi.
KUYAP’ın uygulandığı illerde, işletmeleri küresel iş ortamına hazırlamayı amaçladığını anlatan Penco, bu kapsamda, hem işveren ve çalışanlara genel ve mesleki alanlarda eğitimler verileceğini, hem de Ticaret ve Sanayi Odaları’nın eğitim alanında kurumsallaşmaları ve birer eğitim üssü haline gelmeleri yönünde önemli bir adım atılmış olacağını ifade etti.
Geleneksel yaklaşımda küçük işletme stratejilerinin oldukça istikrarlı bir dünya görüşü üzerine kurulu olduğunu, işletme sahiplerinin gidişata ve anlık ihtiyaca göre iş planı yaptığını kaydeden Penco konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Küreselleşme, yeni teknolojiler ve bilgiye kolay erişim gibi faktörler küçük işletmelerin çalışma koşullarını değiştirmektedir. Sürdürülebilir rekabet gücü için yalnızca pazarda konumlanma veya kaynaklara erişim yeterli değildir. Niş veya kısıtlı bir pazara sahip olmak, iş gücü maliyetini düşük seviyede tutmak küçük işletmeleri zorlu rekabet ortamından koruyan bir üstünlük olmaktan çıkmıştır. Dünyada düşük maliyetli üretim yapan işletmelerin çok olduğu düşünüldüğünde, asıl sorunun üretim olmadığı net olarak görülmektedir. İşletme bilgisi, üretimden daha önemli hale gelmiştir.”
Sunumunda, KOBİ’ler için uyum yeteneği modellerine de değinen Penco bu modellerin bir birini tamamlayan 3 düzeyden oluştuğunu belirterek, bunları; “İşletme sahiplerinin ya da yöneticilerin yeni işletme modelleri hakkında düşünme ve uygulama kapasitesi”, “Yeni işletme modelinin uygulanmasına ve mesleklerin zenginleştirilmesine imkan sağlayan yeniden yapılanma” ve “Geliştirilmiş beceri ve sorumluluk sahibi çalışanlar” olarak sıraladı.
KUYAP tanıtım toplantısının ikinci bölümünde ise Erzurum ABİGEM Direktörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen,“Uyum Yeteneğinin Artırılmasının Önemi”, ETSO Meclis Üyesi Burak Yıldız da “Uygulamada Uyum Yeteneğinin Artırılmasının Önemi” konulu birer sunum yaptılar.
KUYAP tanıtım toplantısının son bölümünde katılımcılar projeyle ilgili KUYAP Teknik Destek Ekip Lider Vekili Carlo Penco’ya çeşitli sorular yönelttiler. Bu bölümde, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesiyle ilgili bir soruya Carlo Penco’nun, “Ben 12 yaşındaki çocuğumun geleceğini düşündüğüm için, Türkiye’nin AB’ye girmesini istiyorum” şeklinde karşılık vermesi salondan alkış aldı.
 

 
Konaklı’da pist çalışmaları tamamlandı
 
Sekmen'e ilk sivil destek DOSİAD'tan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum sebze üreticilerinden karlı çözüm
Erzurum’da, soğuktan kuyulardaki suların donması sonucunda çiftçiler seralara ...
Altın Fiyatlarına Uzman Tüyosu
Piyasa uzmanlarından Altın fiyatlarına dair uzun vadeli yatırım yapmak ...
‘Erzurum için ticaret tek kapı’
Doğu Anadolu Bölgesinde olduğu gibi Erzurum’da da ticaret sektörü, ekonominin ...
 
KUDAKA Bölgesinde Bilim-Sanayi İstişaresi
Bayburt Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü bünyesinde “Bilim Sanayi ...
Tapar’dan özveri vurgusu
Erzurum Defterdarlığına atanan İsmet Tapar için merkez birim müdürleri ...
KUDAKA, Travel Turkey İzmir Fuarı'nda
Başarılı organizasyonu, seçkin konukları ve etkin konferans programıyla ...
 
SGK Kasım ayı verileri açıklandı
SGK Erzurum 2013 Kasım dönemi verileri açıklandı. Erzurum’da sosyal güvenlik ...
KUDAKA’dan KOBİ’lere bilgi desteği
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), sanayicilerin AR-GE projeleri, ...
Soğuk, pazarcıları mağdur etti
Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva