Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>EKONOMÄ°
18 Mart 2021 Perşembe - 07:09

Pekcan tüketici yaklaşımını paylaştı

Pekcan Tüketici Hakem Heyetlerinin, tedarikçiler ve tüketiciler arasında yaşanan uyuşmazlıkları hızlı bir biçimde çözüme kavuşturduğunu bildirdi.

Pekcan tüketici yaklaşımını paylaştı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Tüketici Hakem Heyetlerinin, tedarikçiler ve tüketiciler arasında yaşanan uyuşmazlıkları hızlı bir biçimde çözüme kavuşturduğu belirterek, “2020 yılında tüketici hakem heyetlerimizce alınan kararların yüzde 96,1’i tüketici mahkemelerinde dava konusu edilmeden kesinleşmiş ve sadece Tüketici hakem heyetleri kararlarının yüzde 3,9’u mahkemelere intikal etmiştir“ dedi.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığı’nda düzenlenen 23. ve 24. Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni’ne katıldı. Toplantıya Bakan Pekcan’ın yanı sıra Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak da katıldı. Bakan Pekcan konuşmasında tüketici haklarının önemi, tüketici haklarının serbest piyasa ekonomisinin işlevselliği açısından ne derece gerekli olduğunu ve Türkiye’deki tüketici hakları alanında yapılan son dönem çalışmaları gibi konuları ele aldı.
Bakan Pekcan, tüketicinin korunması ile ilgili kurumsal kapasitelerin güçlendirilmesi amacıyla yürüttükleri büyük bir AB projesini tamamlanmasından büyük bir memnuniyet yaşadıklarını belirterek, “1,8 Milyon Euro bütçeli ve yüzde 90 oranında AB fonlarından finansmanı ile gerçekleşen bu proje kapsamında; pek çok bilinçlendirme faaliyetinin yanında; Tüketici Profili ve Bilinç Düzeyi Araştırmasının yapılması; Mobil Tüketici uygulamasının kullanıma açılması, Tüketici Hakem Heyeti Yıllık Değerlendirme Raporlarının hazırlanması gibi pek çok kritik faaliyeti de tamamlanmış bulunuyoruz” diye konuştu.
“TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİMİZCE ALINAN KARARLAR”
Tüketiciler ve tedarikçiler arasında yaşanan uyuşmazlık, hakem heyetlerinde kolaylıkla ele alındığını ve hızlıca çözüme kavuşturulduğuna değinen Bakan Pekcan, “2020 yılında tüketici hakem heyetlerimizce alınan kararların yüzde 96,1’i tüketici mahkemelerinde dava konusu edilmeden kesinleşmiş ve sadece Tüketici hakem heyetleri kararlarının yüzde 3,9’u mahkemelere intikal etmiştir. 2020 yılında, Tüketici Hakem Heyetlerinde 861 milyon TL tutarındaki ürün ve hizmetlerle ilgili 521 bin 533 başvuru karara bağlamış olup, bunların yüzde 59’u tüketici lehine sonuçlanmıştır” ifadelerine yer verdi.
“İnternet Üzerinden Satışı Tespit Edilen Güvensiz Ürünlerde, Satışın Yapıldığı İnternet Sitesine Erişim Kısmen Veya Tamamen Engellenebilecek Ve İdari Para Cezası Da Uygulanabilecektir”
Bakan Pekcan, 12 Mart itibarıyla; yeni ürün güvenliği Kanunumuz; 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
“Bu yasa; ürün sorumluluğu tazminatı ve geri çağırma gibi tüketici hak ve güvenliği bakımından önemli sonuçları olan hükümleri içermektedir. Ayrıca bu Yasa; elektronik ticarette ürün güvenliği ve izlenebilirlik ile ilgili önemli yenilikler getirmektedir. Bu çerçevede, Bakanlığımız eş güdümünde yürütülen piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri, e-ticaret ile gerçekleşen ürünleri de kapsayacak bir şekilde yeniden düzenlenmiştir. ‘Aracı hizmet sağlayıcı’larına ürünü kimden aldığını ve kime sattığını beyan etme yükümlülüğü getirilmiştir. İnternet üzerinden satışı tespit edilen güvensiz ürünlerde, satışın yapıldığı internet sitesine erişim kısmen veya tamamen engellenebilecek ve idari para cezası da uygulanabilecektir. İnternet, radyo ve televizyon üzerinden satılan ürünlerin, denetimlerde numune olarak kabul edilmesi de sağlanmış bulunmakta. Ayrıca, söz konusu Kanuna dayanılarak bir de Yönetmelik çıkarılacak olup, Bakanlığımız bünyesinde kurulacak ‘Elektronik Ticaretin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Merkezi Destek Sistemi’ ile satışı e-ticarete konu ürünlerin tarama ve tespitinin etkinlikle yapılması hedeflenmektedir.”
“GENİŞ BİR PİYASASI OLAN İKİNCİ EL CEP TELEFONLARINDA, TÜKETİCİLERİMİZİN DAHA ETKİN VE GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE ALIŞVERİŞ YAPABİLMELERİNİN ÖNÜ AÇILDI”
2. El piyasasında, cep telefonları ve tabletlerin belirli bir standartta yenilenmesi, sertifikalı ve garantili bir şeklinde tekrar satışa sunulması amacıyla Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik yürürlüğe koyduklarına dikkati çeken Pekcan, “Böylelikle, oldukça geniş bir piyasası olan ikinci el cep telefonlarında, tüketicilerimizin daha etkin ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmelerinin önü açılmış; aynı zamanda israfla mücadele ve tasarruf noktasında da önemli bir adım atılmıştır. Önümüzdeki dönemlerde de; benzer çalışmalarla; tüketicilerimizden gelen talepleri de göz önünde bulundurarak; tüketicin korunma alanlarını genişletmeye ve kolaylaştırma yönünde çalışmalarımız ve gayretlerimiz sürecektir” dedi.
Bakan Pekcan’ın konuşmasının ardından 2019 ve 2020 Tüketici Ödülleri sahiplerini buldu.

 
Süper Lig'in en değerlileri kaleciler oldu
 
Devlet, şehit yakını ve gazileri yalnız bırakmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Şubat ayı denge verileri açıklandı
DOSİAD - Erzurum dönemde, il gelirinde Van’ın ardından 2’inci, tahsil ...
Sınırkaya’dan yenilenebilir enerji değerlendirmesi
Elektrik Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilcisi Namiye Sınırkaya, güneşin, ...
Erzurum konut satış payı yüzde 15’e yükseldi
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi toplamında ...
 
Erzurum şubat ayı vergi performansı açıklandı
DOSİAD - Erzurum’da bu yılın ilk 2ayında tahakkuk eden 1 milyar 120 milyon ...
ETSO’da Avustralya gündemi
Avustralya'nın Türkiye Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Erzurum Ticaret ve ...
Konut Fiyat endeksi açıklandı
2021 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8 oranında artan konut ...
 
SGK hizmetlerinde yeni dönem
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik ...
OSB’de Ekonomiye yön verenler buluşması
Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde geleneksel hale gelen ‘ekonomiye ...
İŞKUR’dan akademik yaklaşım
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Çalışma ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva